Hoynat Adasına Büşükşehir Damgası

TURİZM 05.10.2020 - 15:08, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2255+ kez okundu.
 

Hoynat Adasına Büşükşehir Damgası

Türkiye’de tepeli karabatak kuşlarının yuva yaptığı iki bölgeden biri olan ve çift gümüş martıların yaşadığı Ordu’nun Perşembe ilçesindeki Hoynat Adası, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemelerinin ardından her gün yüzlerce insanın ziyaret ettiği turizm merkezi haline geldi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından adanın karşısında seyir terası ve kumsala inilen ahşap basamaklar, oturma grupları, korkuluk ve gözlem dürbününün yapılmasıyla ile birlikte Hoynat Adası cazibesini her gün arttırıyor. Her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği, seyir zevki yaşadığı alanda çay-kahve servisi de bulunuyor.       “HOYNAT, CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ”       Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bölgede yapılan çevre düzenlemeleri ve güzelleştirme çalışmaları ile Hoynat Adası’nın cazibesinin artırıldığına vurgu yaparak, “Ülkemizde tepeli karabatak kuşlarının yuva yaptığı iki yerden birisi olan Hoynat Adası bölgede uyguladığımız proje ile müthiş bir çekim merkezi haline geldi” dedi.     Başkan Güler, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Ordu’muzun her tarafı çok güzel. Daha önce yaptığımız tespitler ve planlama sonrası çalışmalara başlamıştık. Gelinen noktada sakin şehir Perşembe ilçemiz yeni bir cazibe merkezi daha kazandı. Buraya gelen vatandaşlarımız modern bir alanda hem zamanlarını geçiriyor hem de ada üzerinde bulunan kuşları dürbünler sayesinde daha yakından görme fırsatı elde ediyorlar. Burası muhteşem bir yer oldu. Buna benzer yerler İtalya ve Fransa sahillerinde de var, ancak burası oralardan daha güzel. Daha önce söylediğimiz gibi biz ne dediysek ne söz verdiysek yerine getiriyor ve getirmeye de devam ediyoruz. Dolayısıyla, Ordu’nun her yerini bir oya gibi işleyerek hem halkımızın hizmetine hem de alternatif bir gelir kaynağı haline getirmiş olacağız” şeklinde konuştu.​    
Türkiye’de tepeli karabatak kuşlarının yuva yaptığı iki bölgeden biri olan ve çift gümüş martıların yaşadığı Ordu’nun Perşembe ilçesindeki Hoynat Adası, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemelerinin ardından her gün yüzlerce insanın ziyaret ettiği turizm merkezi haline geldi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından adanın karşısında seyir terası ve kumsala inilen ahşap basamaklar, oturma grupları, korkuluk ve gözlem dürbününün yapılmasıyla ile birlikte Hoynat Adası cazibesini her gün arttırıyor. Her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği, seyir zevki yaşadığı alanda çay-kahve servisi de bulunuyor.

 

 

 

“HOYNAT, CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ”

 

 

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bölgede yapılan çevre düzenlemeleri ve güzelleştirme çalışmaları ile Hoynat Adası’nın cazibesinin artırıldığına vurgu yaparak, “Ülkemizde tepeli karabatak kuşlarının yuva yaptığı iki yerden birisi olan Hoynat Adası bölgede uyguladığımız proje ile müthiş bir çekim merkezi haline geldi” dedi.

 

 

Başkan Güler, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Ordu’muzun her tarafı çok güzel. Daha önce yaptığımız tespitler ve planlama sonrası çalışmalara başlamıştık. Gelinen noktada sakin şehir Perşembe ilçemiz yeni bir cazibe merkezi daha kazandı. Buraya gelen vatandaşlarımız modern bir alanda hem zamanlarını geçiriyor hem de ada üzerinde bulunan kuşları dürbünler sayesinde daha yakından görme fırsatı elde ediyorlar. Burası muhteşem bir yer oldu. Buna benzer yerler İtalya ve Fransa sahillerinde de var, ancak burası oralardan daha güzel. Daha önce söylediğimiz gibi biz ne dediysek ne söz verdiysek yerine getiriyor ve getirmeye de devam ediyoruz. Dolayısıyla, Ordu’nun her yerini bir oya gibi işleyerek hem halkımızın hizmetine hem de alternatif bir gelir kaynağı haline getirmiş olacağız” şeklinde konuştu.​

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.