Hurma Hasadı Başladı

YAŞAM 02.12.2018 - 15:52, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2030+ kez okundu.
 

Hurma Hasadı Başladı

Ünye’de Trabzon hurması olarak adlandırılan hurmanın hasadı başladı.
Karadeniz’de kış mevsiminin vazgeçilmez meyvesi olan hurma hasadı başladı. Üreticiler bu yılki hasadın oldukça verimli geçtiğini belirtti. Ünye’de Trabzon Hurması olarak bilinen kış mevsimi meyvesi hasat edilmeye başlandı. Ağaçları süsleyen sarı renkli meyveleri toplayan üreticiler bu meyvelerin bir kısmını kış aylarında yemeye ayırırken bir kısmını da pazarda satıyor. Üreticiler hurma pekmezi de yaptıkları hurmaları ağaçlara çıkarak hasat ediyor. Merdiven yardımı ile çıkılan ağaçtan toplanan meyveler sepetlere konularak evin yolu tutuluyor. Topladıkları hurmaları ambara koyduklarını ifade eden Ünye’nin Yeşilkent-Darahta Mahallesi’nde ikamet eden Osman Dağdeviren, “hurmaları topladıktan sonra kış meyvesi olarak ambarlarda saklıyoruz. Burada bir süre olgunlaşan hurmaların bir kısmını pekmez olarak değerlendiriyoruz. Her sene bu kadar verimli olmuyor. Bu sene çok güzel. Her yıl böyle verimli olmuyor. Biz bu hurmaların bir kısmını evde kendimiz için ayırıyoruz. Bir kısmını pazarda satıyoruz. Sağlık açısında çok yararlı bir meyve olduğu için Karadenizli’ler her kış mevsiminde sıkça tüketir” dedi.
Ünye’de Trabzon hurması olarak adlandırılan hurmanın hasadı başladı.

Karadeniz’de kış mevsiminin vazgeçilmez meyvesi olan hurma hasadı başladı. Üreticiler bu yılki hasadın oldukça verimli geçtiğini belirtti. Ünye’de Trabzon Hurması olarak bilinen kış mevsimi meyvesi hasat edilmeye başlandı. Ağaçları süsleyen sarı renkli meyveleri toplayan üreticiler bu meyvelerin bir kısmını kış aylarında yemeye ayırırken bir kısmını da pazarda satıyor. Üreticiler hurma pekmezi de yaptıkları hurmaları ağaçlara çıkarak hasat ediyor. Merdiven yardımı ile çıkılan ağaçtan toplanan meyveler sepetlere konularak evin yolu tutuluyor.

Topladıkları hurmaları ambara koyduklarını ifade eden Ünye’nin Yeşilkent-Darahta Mahallesi’nde ikamet eden Osman Dağdeviren, “hurmaları topladıktan sonra kış meyvesi olarak ambarlarda saklıyoruz. Burada bir süre olgunlaşan hurmaların bir kısmını pekmez olarak değerlendiriyoruz. Her sene bu kadar verimli olmuyor. Bu sene çok güzel. Her yıl böyle verimli olmuyor. Biz bu hurmaların bir kısmını evde kendimiz için ayırıyoruz. Bir kısmını pazarda satıyoruz. Sağlık açısında çok yararlı bir meyve olduğu için Karadenizli’ler her kış mevsiminde sıkça tüketir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.