İhmalin hesabı sorulmalı

BÖLGE GÜNDEMİ 18.06.2020 - 13:22, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1417+ kez okundu.
 

İhmalin hesabı sorulmalı

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, otel inşaatında yaşanan göçükle ilgili yaptığı açıklamada, inşaatında kurallara uygun olmadığını ileri sürerek, “Çökme yaşandı. İhmalin hesabı sorulmalı” dedi.
Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Altınordu ilçesindeki otel inşaatında yaşanan göçükle ilgili yazılı açıklama yaptı. Gönül, “OBB, yeşil alanı imara açarak şirkete satıyor. Kişiye özel ihale oldu. Bunun belgeleri var. Eleştirimizi basın açıklamasıyla yapmıştık. Hatta Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü yaptığı inceleme inşaatın yol payının bırakılmadığı tespitini yaparak OBB’den görüş istedi. Tartışmalı bir alanda, inceleme sonuçlanmadığı halde inşaatın devem ettirilmesi ve devam ettirilmesine göz yumulmasına neden olanlardan hesabı sorulmalıdır. Ölen ve yaralanan işçilerin sorumluları belediye ve şirkettir” diye konuştu. “Yasal zorunluluklara uyulmamış” Söz konusu alanda imar değişikliğine Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’nden gelen itiraz hakkında da bilgi veren Gönül, “İddialarımızı Karayolları 7.Bölge Müdürlüğü de yineliyor. İnşaatın karayoluna yakınlığını tespit etmiş ve Altınordu Belediyesi’nin verdiği 13 metre çekmeli izinin yasalara uygun olmadığını belirtmiştir. Yoldan çekme mesafesi 25 metre olması gerekiyor. Yasal zorunluluklara uyulmamış. Belediyenin verdiği Geçiş Yolu İzin Belgesi verilmesi de trafik güvenliği açısından da uygun görülmemiş. İmar değişikliğinin de inşaatın da kurallara uygun olmadığını Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü söylemesine rağmen inşaat durdurulmadı. Çökme yaşandı. İhmalin hesabı sorulmalı” ifadelerinde bulundu.
Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, otel inşaatında yaşanan göçükle ilgili yaptığı açıklamada, inşaatında kurallara uygun olmadığını ileri sürerek, “Çökme yaşandı. İhmalin hesabı sorulmalı” dedi.

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Altınordu ilçesindeki otel inşaatında yaşanan göçükle ilgili yazılı açıklama yaptı. Gönül, “OBB, yeşil alanı imara açarak şirkete satıyor. Kişiye özel ihale oldu. Bunun belgeleri var. Eleştirimizi basın açıklamasıyla yapmıştık. Hatta Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü yaptığı inceleme inşaatın yol payının bırakılmadığı tespitini yaparak OBB’den görüş istedi. Tartışmalı bir alanda, inceleme sonuçlanmadığı halde inşaatın devem ettirilmesi ve devam ettirilmesine göz yumulmasına neden olanlardan hesabı sorulmalıdır. Ölen ve yaralanan işçilerin sorumluları belediye ve şirkettir” diye konuştu.

“Yasal zorunluluklara uyulmamış”

Söz konusu alanda imar değişikliğine Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’nden gelen itiraz hakkında da bilgi veren Gönül, “İddialarımızı Karayolları 7.Bölge Müdürlüğü de yineliyor. İnşaatın karayoluna yakınlığını tespit etmiş ve Altınordu Belediyesi’nin verdiği 13 metre çekmeli izinin yasalara uygun olmadığını belirtmiştir. Yoldan çekme mesafesi 25 metre olması gerekiyor. Yasal zorunluluklara uyulmamış. Belediyenin verdiği Geçiş Yolu İzin Belgesi verilmesi de trafik güvenliği açısından da uygun görülmemiş. İmar değişikliğinin de inşaatın da kurallara uygun olmadığını Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü söylemesine rağmen inşaat durdurulmadı. Çökme yaşandı. İhmalin hesabı sorulmalı” ifadelerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.