İkizce’de Tekstil İşçileri Eylem Yaptı

BÖLGE GÜNDEMİ (Ordu Olay ) - Ordu Olay Gazetesi | 28.02.2019 - 14:34, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1458+ kez okundu.
 

İkizce’de Tekstil İşçileri Eylem Yaptı

Ekonomik sıkıntılar piyasaları etkilemeye devam ederken bugün gazetemiz Wp İhbar Hattına Ordu İkizce’deki tekstil fabrikasıyla ilgili kötü bir haber daha ulaştı.
tekstil çalışanları İkizce’de çalıştıkları Arbay Tekstil Firmasına ait tekstil fabrikasında sıkıntıların olduğunu, 3 aydır maaş alamadıklarını ve mağdur edildiklerini söylediler.   Tekstil çalışanları konu ile ilgili olarak uzun zamandır haber alınamayan fabrika sahiplerini ve mağduriyetlerini anlattıkları İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt’ün de kendileriyle ilgilenmemesinin mağduriyetlerini bir kat daha arttırdığını söylediler. Tekstil işçileri çalıştıkları fabrikanın önünde tepkilerini dile getirmek için eylem yaparken olaylara zabıta ve polis müdahale etti. Mağdur işçilerden Wp ihbar hattımıza yapılan açıklama şu şekilde oldu; İzmir’de büyük bir tekstil firması olan Arbay Teksil, firma patronu olan eski Beşiktaşlı Futbolcu Feyyaz Uçar’ın damadı Ç.A tarafından devletten alınan destekle birlikte ilçemize bir fabrika açtı. Bizlere 3 aydır hiçbir ödeme yapılmazken daha sonra bizlere hiçbir yetkili tarafından bilgi verilmeden burayı haciz gösterip gittiler. Devletten destek alınarak açılan bu fabrikada bir çok işçi çalıştırıp, insanların paralarını vermeden ve çalışanları ortada bırakarak kaçtılar. Patron olan Ç.A onlarca kez aramamıza rağmen kimsenin telefonuna bakmamaktadır ve ayrıca İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt’de bizlerle ilgilenmemektedir. Bu fabrika açılırken fabrikayla görüşen Belediye Başkanı bizlere hiç kimsenin mağdur olmayacağını belirtmişti. Ancak bu olaylardan sonra başkanın yanına gittiğimizde yüzümüze bakmayıp “giderken bana mı sordunuz?” dedi. Biz mağduriyetimizin en kısa sürede giderilmesini istiyoruz.” dediler.   Mağdur işçiler uzun zamandır haber alamadıkları fabrika sahiplerinden şikayetçi olurken, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi için yetkililerden istekte bulundular.
Ekonomik sıkıntılar piyasaları etkilemeye devam ederken bugün gazetemiz Wp İhbar Hattına Ordu İkizce’deki tekstil fabrikasıyla ilgili kötü bir haber daha ulaştı.

tekstil çalışanları İkizce’de çalıştıkları Arbay Tekstil Firmasına ait tekstil fabrikasında sıkıntıların olduğunu, 3 aydır maaş alamadıklarını ve mağdur edildiklerini söylediler.

 

Tekstil çalışanları konu ile ilgili olarak uzun zamandır haber alınamayan fabrika sahiplerini ve mağduriyetlerini anlattıkları İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt’ün de kendileriyle ilgilenmemesinin mağduriyetlerini bir kat daha arttırdığını söylediler.

Tekstil işçileri çalıştıkları fabrikanın önünde tepkilerini dile getirmek için eylem yaparken olaylara zabıta ve polis müdahale etti.

Mağdur işçilerden Wp ihbar hattımıza yapılan açıklama şu şekilde oldu;

İzmir’de büyük bir tekstil firması olan Arbay Teksil, firma patronu olan eski Beşiktaşlı Futbolcu Feyyaz Uçar’ın damadı Ç.A tarafından devletten alınan destekle birlikte ilçemize bir fabrika açtı. Bizlere 3 aydır hiçbir ödeme yapılmazken daha sonra bizlere hiçbir yetkili tarafından bilgi verilmeden burayı haciz gösterip gittiler. Devletten destek alınarak açılan bu fabrikada bir çok işçi çalıştırıp, insanların paralarını vermeden ve çalışanları ortada bırakarak kaçtılar. Patron olan Ç.A onlarca kez aramamıza rağmen kimsenin telefonuna bakmamaktadır ve ayrıca İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt’de bizlerle ilgilenmemektedir. Bu fabrika açılırken fabrikayla görüşen Belediye Başkanı bizlere hiç kimsenin mağdur olmayacağını belirtmişti. Ancak bu olaylardan sonra başkanın yanına gittiğimizde yüzümüze bakmayıp “giderken bana mı sordunuz?” dedi. Biz mağduriyetimizin en kısa sürede giderilmesini istiyoruz.” dediler.

 

Mağdur işçiler uzun zamandır haber alamadıkları fabrika sahiplerinden şikayetçi olurken, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi için yetkililerden istekte bulundular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.