İlk projeyi “İlhan” açıkladı

SİYASET 06.03.2019 - 15:06, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2254+ kez okundu.
 

İlk projeyi “İlhan” açıkladı

Saadet Partisi Ünye Belediye Başkan adayı Veysel İlhan, “Taş Han” projesini açıklayarak Ünye’de ilk proje açıklayan başkan adayı oldu.
Mart 2019 yerel seçimlerine 25 gün kala partilerin seçim çalışmaları hızlandı. Saadet Partisi’nin Ünye Belediye Başkan adayı Av. Veysel İlhan, seçim çalışmaları kapsamında Ünye’de ilk proje açıklayan aday oldu. Seçim startını vererek çalışmalara hızlı başlayan Veysel İlhan, bu kapsamda aralıksız gündüz esnaf gezileri yapan Belediye Başkan adayı İlhan ve ekibi, akşam da ev ziyaretleri gerçekleştiriyor. Belediye Başkan Adayı İlhan, esnaf ziyaretleri kapsamında yaptığı “Taş Han” projesiyle Ünye’de ilk proje açıklayan aday oldu. Ünye’de Kapalı Çarşı esnafını ziyaret ederek onların sorunlarını dinleyen Veysel İlhan, çarşı ile ilgili projelerini onlara aktardı. -Başkan adayı İlhan’dan "Taş Han" teklifi- Taş Han Projesi’yle taş ve ahşap mimarisinin en güzel örneğiyle yeni bir çehre kazandırılacak kapalı pazar yerinin AVM ve lüks işyerleriyle rekabet edebilecek hale getirileceğini vurgulayan Veysel İlhan, şu açıklamayı yaptı: “Şehrin gelecek yüzyılına damga vuracak şekilde inşa edilecek Taş Han, bölgedeki ticareti canlandıracağı gibi esnafın da pek çok mağduriyetini giderecektir. Şehirlerin aşırı betonlaşmasından dolayı önümüzdeki yüzyılda telafisi imkansız çevre sorunlarının yaşanacağı açıktır.Bu sebeple belediyeler ahşap ve taş üzerinden mimariye yön vermek zorundadır.” -Kira bedellerinde indirim talebi - Esnafın kira bedellerinin yüksekliğine ilişkin indirim taleplerini değerlendiren İlhan, “Kira ve rayiç bedelleri hakkında esnafın şikayetlerini değerlendirmek gerek. Ancak buradan bir kira indirimi sözü vermeyi de etik bulmuyorum. Kira bedellerinin düşürülmesinden daha da önemlisi, buraların cazibe merkezi haline getirilmesidir. Şehrin aşırı betonlaşması ve bu bölgenin tekrar cazip hale getirilmesi için "Taş Han"ın mutlak değerlendirilmesi gerekir.” diye konuştu.   Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı İdris Naim Şahin’le konuya ilişkin değerlendirmeleri sonucu bu fikrin ortaya çıktığını ifade eden Veysel İlhan, “1 Nisan’dan sonra Ünye’de güzel günler göreceğiz, güneşli günler göreceğiz.” dedi.
Saadet Partisi Ünye Belediye Başkan adayı Veysel İlhan, “Taş Han” projesini açıklayarak Ünye’de ilk proje açıklayan başkan adayı oldu.

Mart 2019 yerel seçimlerine 25 gün kala partilerin seçim çalışmaları hızlandı.

Saadet Partisi’nin Ünye Belediye Başkan adayı Av. Veysel İlhan, seçim çalışmaları kapsamında Ünye’de ilk proje açıklayan aday oldu.

Seçim startını vererek çalışmalara hızlı başlayan Veysel İlhan, bu kapsamda aralıksız gündüz esnaf gezileri yapan Belediye Başkan adayı İlhan ve ekibi, akşam da ev ziyaretleri gerçekleştiriyor.

Belediye Başkan Adayı İlhan, esnaf ziyaretleri kapsamında yaptığı “Taş Han” projesiyle Ünye’de ilk proje açıklayan aday oldu.

Ünye’de Kapalı Çarşı esnafını ziyaret ederek onların sorunlarını dinleyen Veysel İlhan, çarşı ile ilgili projelerini onlara aktardı.

-Başkan adayı İlhan’dan "Taş Han" teklifi-

Taş Han Projesi’yle taş ve ahşap mimarisinin en güzel örneğiyle yeni bir çehre kazandırılacak kapalı pazar yerinin AVM ve lüks işyerleriyle rekabet edebilecek hale getirileceğini vurgulayan Veysel İlhan, şu açıklamayı yaptı:

“Şehrin gelecek yüzyılına damga vuracak şekilde inşa edilecek Taş Han, bölgedeki ticareti canlandıracağı gibi esnafın da pek çok mağduriyetini giderecektir. Şehirlerin aşırı betonlaşmasından dolayı önümüzdeki yüzyılda telafisi imkansız çevre sorunlarının yaşanacağı açıktır.Bu sebeple belediyeler ahşap ve taş üzerinden mimariye yön vermek zorundadır.”

-Kira bedellerinde indirim talebi -

Esnafın kira bedellerinin yüksekliğine ilişkin indirim taleplerini değerlendiren İlhan, “Kira ve rayiç bedelleri hakkında esnafın şikayetlerini değerlendirmek gerek. Ancak buradan bir kira indirimi sözü vermeyi de etik bulmuyorum. Kira bedellerinin düşürülmesinden daha da önemlisi, buraların cazibe merkezi haline getirilmesidir. Şehrin aşırı betonlaşması ve bu bölgenin tekrar cazip hale getirilmesi için "Taş Han"ın mutlak değerlendirilmesi gerekir.” diye konuştu.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı İdris Naim Şahin’le konuya ilişkin değerlendirmeleri sonucu bu fikrin ortaya çıktığını ifade eden Veysel İlhan, “1 Nisan’dan sonra Ünye’de güzel günler göreceğiz, güneşli günler göreceğiz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.