İmar barışında son 5 gün!

BÖLGE GÜNDEMİ 11.06.2019 - 13:00, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1512+ kez okundu.
 

İmar barışında son 5 gün!

Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Gürel, “İmar Barışı” için son başvuru tarihinin 15 Haziran 2019 olduğunu ifade ederek, vatandaşların son günü beklemeden fırsattan yararlanmalarını istedi.
Vatandaşın imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılmasının hedeflendiği "İmar Barışı" müracaatları 15 Haziran 2019 tarihinde sona eriyor. “İmar Barışı”yla vatandaşın devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması hedefleniyor. -Son günü beklemeden fırsattan yararlanın! - Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Gürel, gazetemize yaptığı özel açıklamada, İmar Barışı için son başvuru tarihinin 15 Haziran 2019 olduğunu ifade ederek, vatandaşların son günü beklemeden fırsattan yararlanmaları gerektiğini söyledi. İmar Barışının 31 Aralık 2017 tarihine kadar yapılan binaları kapsadığını belirten Gürel, “Devletimiz ‘İmar Barışı’ getirdi. Yasa kapsamında 31 Aralık 2017’ye kadar yapılan imar mevzuatına aykırı, yasaya aykırı, dolayısıyla kaçak olan yapıların hepsine imar barışı kapsamında af getirildi. Devletimiz bu tarihten önce yapılan yapılara af getirmekle birlikte, imar barışı müracaat tarihi 31 Aralık 2018 tarihinde sona erecekti. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yaptığı düzenleme ile bu süreyi 6 ay uzattı ve 15 Haziran 2019 tarihinde sona erecek. Biz vatandaşlarımız sıkıntıya düşmeden, son günleri beklemeden imar barışı müracaatlarını yapmalarını istiyoruz.” dedi. -İmar barışına yanaşmayanlar telafisi mümkün olmayan zararlar görebilir- Başkan Yardımcısı Orhan Gürel, imar barışına yanaşmayanların telafisi mümkün olmayan zararlar görebileceğini ifade ederek, şunları söyledi:   “Vatandaşlarımızın kaçak olarak yaptıkları yapılarla, imar mevzuatına aykırı yapmış oldukları yapılarla ilgili bu iki haftalık zamanı çok iyi değerlendirmelerini istiyoruz. Çünkü imar barışına yanaşmayanlar telafisi mümkün olmayan zararlar görebilir. Vatandaşlarımızın başvurularını bir önce yapıp yapı kayıt belgelerinin ücretlerini 2019 yılı haziran ayının sonuna kadar yatırabilecekler. Vatandaşlarımızın ileride mağdur olmamaları için yapı kayıt belgelerini muhakkak almalarını istiyoruz.”
Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Gürel, “İmar Barışı” için son başvuru tarihinin 15 Haziran 2019 olduğunu ifade ederek, vatandaşların son günü beklemeden fırsattan yararlanmalarını istedi.

Vatandaşın imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılmasının hedeflendiği "İmar Barışı" müracaatları 15 Haziran 2019 tarihinde sona eriyor.

“İmar Barışı”yla vatandaşın devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması hedefleniyor.

-Son günü beklemeden fırsattan yararlanın! -

Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Gürel, gazetemize yaptığı özel açıklamada, İmar Barışı için son başvuru tarihinin 15 Haziran 2019 olduğunu ifade ederek, vatandaşların son günü beklemeden fırsattan yararlanmaları gerektiğini söyledi.

İmar Barışının 31 Aralık 2017 tarihine kadar yapılan binaları kapsadığını belirten Gürel, “Devletimiz ‘İmar Barışı’ getirdi. Yasa kapsamında 31 Aralık 2017’ye kadar yapılan imar mevzuatına aykırı, yasaya aykırı, dolayısıyla kaçak olan yapıların hepsine imar barışı kapsamında af getirildi. Devletimiz bu tarihten önce yapılan yapılara af getirmekle birlikte, imar barışı müracaat tarihi 31 Aralık 2018 tarihinde sona erecekti. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yaptığı düzenleme ile bu süreyi 6 ay uzattı ve 15 Haziran 2019 tarihinde sona erecek. Biz vatandaşlarımız sıkıntıya düşmeden, son günleri beklemeden imar barışı müracaatlarını yapmalarını istiyoruz.” dedi.

-İmar barışına yanaşmayanlar telafisi mümkün olmayan zararlar görebilir-

Başkan Yardımcısı Orhan Gürel, imar barışına yanaşmayanların telafisi mümkün olmayan zararlar görebileceğini ifade ederek, şunları söyledi:

 

“Vatandaşlarımızın kaçak olarak yaptıkları yapılarla, imar mevzuatına aykırı yapmış oldukları yapılarla ilgili bu iki haftalık zamanı çok iyi değerlendirmelerini istiyoruz. Çünkü imar barışına yanaşmayanlar telafisi mümkün olmayan zararlar görebilir. Vatandaşlarımızın başvurularını bir önce yapıp yapı kayıt belgelerinin ücretlerini 2019 yılı haziran ayının sonuna kadar yatırabilecekler. Vatandaşlarımızın ileride mağdur olmamaları için yapı kayıt belgelerini muhakkak almalarını istiyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.