İntihar Şüphelisi : Ben İntihar Edeceğim Der!

SAĞLIK (Ordu Gazete) - Ordu Gazete | 19.12.2018 - 22:32, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1649+ kez okundu.
 

İntihar Şüphelisi : Ben İntihar Edeceğim Der!

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özgür Enginyurt, intihara meyilli olan kişiler bunu zaman zaman çevresi ile de paylaşır. Çok bunaldığını, yaşamdan zevk almadığını söyler. Bu tarz şeyleri paylaşanların uzman desteği alması gerekir diye konuştu.
Ordu’da son haftalarda intihar olayları artmaya başladı. Son olarak Fatsa’da bir kişi kendini iple asarak hayatına son verdi. Hızla artan intihar olayları Ordu’da panik havası yaratırken, intihar vakalarının artmasını uzmanlar değerlendirdi.   EKONOMİK ŞARTLAR  İNTİHARI KÖRÜKLÜYOR… Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özgür Enginyurt, “İntihara götüren birçok faktör var. Kişinin ruhsal durumu, psikolojik faktörler, çevresel faktörler, ekonomik nedenler sayılabilir. Öncelik olarak ise ekonomik nedenleri gösterebiliriz. Kişilerin iş bulamaması, işsizlik oranının artması da intihara sürüklüyor.” Dedi.   KARADENİZ’İN HAVASI DA  İNTİHARI TETİKLER… Karadeniz bölgesinin kapalı hava şartları bunalıma sürükler ve bu da intihar için bir etkendir diyen Doç. Dr. Enginyurt, “İntihara teşebbüs eden meyilli kimseler varsa muhakkak uzman hekim görüşü alınmalı. Yönlendirilmeli. Zaten intihara meyilli olan kişiler bunu çevresi ile de paylaşır. Çok bunaldığını, yaşamdan zevk almadığını paylaşır. Bu tarz şeyleri paylaşanların uzman desteği alması şart.” Şeklinde konuştu.   DAHİLİYE UZMANI İLE  PSİKİYATRİST UZMANI  ARASINDA FARK YOK… Enginyurt, son olarak şunları söyledi: “Bir dahiliye uzmanı neyse psikiyatrist uzmanı da odur. Sonuçta ruh sağlığı da diğer bedensel sağlıklar kadar önemlidir. Bu yüzden psikiyatrist uzmanından destek almak kişilere damga vurdurmaz.”  Haber: 
Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özgür Enginyurt, intihara meyilli olan kişiler bunu zaman zaman çevresi ile de paylaşır. Çok bunaldığını, yaşamdan zevk almadığını söyler. Bu tarz şeyleri paylaşanların uzman desteği alması gerekir diye konuştu.

Ordu’da son haftalarda intihar olayları artmaya başladı. Son olarak Fatsa’da bir kişi kendini iple asarak hayatına son verdi. Hızla artan intihar olayları Ordu’da panik havası yaratırken, intihar vakalarının artmasını uzmanlar değerlendirdi.

 

EKONOMİK ŞARTLAR 

İNTİHARI KÖRÜKLÜYOR…

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özgür Enginyurt, “İntihara götüren birçok faktör var. Kişinin ruhsal durumu, psikolojik faktörler, çevresel faktörler, ekonomik nedenler sayılabilir. Öncelik olarak ise ekonomik nedenleri gösterebiliriz. Kişilerin iş bulamaması, işsizlik oranının artması da intihara sürüklüyor.” Dedi.

 

KARADENİZ’İN HAVASI DA 

İNTİHARI TETİKLER…

Karadeniz bölgesinin kapalı hava şartları bunalıma sürükler ve bu da intihar için bir etkendir diyen Doç. Dr. Enginyurt, “İntihara teşebbüs eden meyilli kimseler varsa muhakkak uzman hekim görüşü alınmalı. Yönlendirilmeli. Zaten intihara meyilli olan kişiler bunu çevresi ile de paylaşır. Çok bunaldığını, yaşamdan zevk almadığını paylaşır. Bu tarz şeyleri paylaşanların uzman desteği alması şart.” Şeklinde konuştu.

 

DAHİLİYE UZMANI İLE 

PSİKİYATRİST UZMANI 

ARASINDA FARK YOK…

Enginyurt, son olarak şunları söyledi: “Bir dahiliye uzmanı neyse psikiyatrist uzmanı da odur. Sonuçta ruh sağlığı da diğer bedensel sağlıklar kadar önemlidir. Bu yüzden psikiyatrist uzmanından destek almak kişilere damga vurdurmaz.”  Haber: 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.