İptal var ama yılmıyor!

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 09.07.2019 - 13:35, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2061+ kez okundu.
 

İptal var ama yılmıyor!

Hava koşulları nedeniyle birçok sefer iptalinin yaşandığı OGU Havalimanı’nda yolcu sayısı azalsa da, ülke genelinde ilk 20 havalimanı içerisinde yer alamaya devam ediyor. DHMİ Genel Müdürlüğü, bu yıl yolcu sayısında geçen yıla göre yüzde -1’lik düşüş yaşandığını açıkladığı OGU Havalimanı’nın 56 havalimanı arasında 17’nci sırada yer aldığını bildirdi.
Türkiye’de uçakla seyahat eden yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre azaldı. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdürlüğü, bu yılın ilk 6 aylık verilerini kamuoyu ile paylaştı. Türkiye’de ilk 6 ay içerisinde iç hatlarda yüzde -12.3 oranında yolcu sayısı azaldı. Aynı dönemde Avrupa’nın ve Türkiye’nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen dünyanın üçüncü havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Uluslararası (OGU) Havalimanı’nda da yolcu sayısında düşüş yaşandığı bildirildi. Yolcu sayısında düşüş bu yıl yüzde -1 olarak gerçekleşti. İç hatlarda Trabzon ile Samsun’un kaybının ise yüzde -14 olduğu bildirildi. 514 bin 110 yolcuya hizmet verildi OGU Havalimanı, haziran ayı sonu itibariyle iç hatlarda 509 bin 36, dış hatlarda 5 bin 74 olmak üzere 514 bin 110 yolcuya hizmet verdi. Geçen yıl aynı dönemde iç hatlarda 514 bin 662, dış hatlarda da 5 bin 789 olmak üzere 520 bin 451 yolcuya hizmet vermişti. İlk 6 ayda OGU Havalimanı’nda iniş kalkış olarak iç hatlarda 3 bin 227, dış hatlarda da 53 olmak üzere toplam 3 bin 280 uçuş gerçekleşti. Geçen yıl aynı dönemde iç-dış 3 bin 377 sefer yapılmıştı. İlk 6 aylık verilere göre; OGU Havalimanı Türkiye’deki havalimanları içerisinde 17. Sırada yer aldı. Sefer iptalleri düşüşe neden Ordu-Giresun Havalimanı’nın yolcu sayısındaki düşüşün nedeni olarak İzmir uçuşlarının iptal olması ve yaşanan sefer iptalleri gösteriliyor. En ufak bir siste görüş mesafesinin azalması deniyle iniş ve kalkış yapılamayan havalimanındaki eksiklikler, verilerle bir kez daha gün yüzüne çıktı. İç hatlarda 3, dış hatlara 5 sefer var Öte yandan OGU Havalimanı’ndan iç hatlarda İstanbul Yeni Havalimanı, İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara’ya, dış hatlarda Münih, Köln ve Duesseldorf’a tarifeli, Riyad ve  El Kasım'a   charter seferleri düzenleniyor.
Hava koşulları nedeniyle birçok sefer iptalinin yaşandığı OGU Havalimanı’nda yolcu sayısı azalsa da, ülke genelinde ilk 20 havalimanı içerisinde yer alamaya devam ediyor. DHMİ Genel Müdürlüğü, bu yıl yolcu sayısında geçen yıla göre yüzde -1’lik düşüş yaşandığını açıkladığı OGU Havalimanı’nın 56 havalimanı arasında 17’nci sırada yer aldığını bildirdi.

Türkiye’de uçakla seyahat eden yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre azaldı. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdürlüğü, bu yılın ilk 6 aylık verilerini kamuoyu ile paylaştı. Türkiye’de ilk 6 ay içerisinde iç hatlarda yüzde -12.3 oranında yolcu sayısı azaldı. Aynı dönemde Avrupa’nın ve Türkiye’nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen dünyanın üçüncü havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Uluslararası (OGU) Havalimanı’nda da yolcu sayısında düşüş yaşandığı bildirildi. Yolcu sayısında düşüş bu yıl yüzde -1 olarak gerçekleşti. İç hatlarda Trabzon ile Samsun’un kaybının ise yüzde -14 olduğu bildirildi.

514 bin 110 yolcuya hizmet verildi

OGU Havalimanı, haziran ayı sonu itibariyle iç hatlarda 509 bin 36, dış hatlarda 5 bin 74 olmak üzere 514 bin 110 yolcuya hizmet verdi. Geçen yıl aynı dönemde iç hatlarda 514 bin 662, dış hatlarda da 5 bin 789 olmak üzere 520 bin 451 yolcuya hizmet vermişti.

İlk 6 ayda OGU Havalimanı’nda iniş kalkış olarak iç hatlarda 3 bin 227, dış hatlarda da 53 olmak üzere toplam 3 bin 280 uçuş gerçekleşti. Geçen yıl aynı dönemde iç-dış 3 bin 377 sefer yapılmıştı.

İlk 6 aylık verilere göre; OGU Havalimanı Türkiye’deki havalimanları içerisinde 17. Sırada yer aldı.

Sefer iptalleri düşüşe neden

Ordu-Giresun Havalimanı’nın yolcu sayısındaki düşüşün nedeni olarak İzmir uçuşlarının iptal olması ve yaşanan sefer iptalleri gösteriliyor. En ufak bir siste görüş mesafesinin azalması deniyle iniş ve kalkış yapılamayan havalimanındaki eksiklikler, verilerle bir kez daha gün yüzüne çıktı.

İç hatlarda 3, dış hatlara 5 sefer var

Öte yandan OGU Havalimanı’ndan iç hatlarda İstanbul Yeni Havalimanı, İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara’ya, dış hatlarda Münih, Köln ve Duesseldorf’a tarifeli, Riyad ve  El Kasım'a   charter seferleri düzenleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.