İttifak Çatladı

SİYASET 22.01.2019 - 14:43, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1586+ kez okundu.
 

İttifak Çatladı

AK Parti ile MHP arasında 31 Mart’ta sürdürülecek olan ‘Cumhur İttifakı’ çatlak verdi. Ulubey’de AK Parti’yi destekleyecek olan MHP’den Alparslan Çalışkan ile Çaybaşı’nda aday gösterilmeyen mevcut belediye başkanı AK Partili İsmet Yanık, bağımsız aday oldu.
İlk kez 24 Haziran 2018’de yapılan seçimlerde kurulan AK Parti ile MHP arasındaki ‘Cumhur İttifakı’ bu kez sekteye uğradı. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde de ittifakı sürdürmek isteyen AK Parti ile MHP, el sıkıştı. Buna göre; İkizce ve Çamaş’ta AK Parti MHP adaylarını, Büyükşehir Belediyesi’nde ve 17 ilçede MHP, AK Parti’nin adaylarını destekleme kararı aldı. Yapılan bu ittifakın ardından AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü düzenlenen toplantıyla partisinin Ordu’da 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde çıkaracağı belediye başkan adaylarını ve ‘Cumhur İttifakı’nın adaylarını açıkladı. Ancak bu açıklamanın ardından ittifak sekteye uğradı. Ulubey’de AK Partili aday gösterilmesine tepki gösteren MHP’li aday Alparslan Çalışkan, partisinden istifa ederek, bağımsız aday oldu. Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık aday gösterilmemesi üzerine partisinden istifa ederek bağımsız aday olduğunu duyurdu. BU SEFER ULUBEY KAZANACAK Ulubey Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan adayı Alparslan Çalışkan, adaylığı ile ilgili yaptığı konuşmada; “Siyasi nezaket gereği Cumhurbaşkanımızın resmî açıklama yapmasını bekledim. Şu an itibariyle Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden istifa ederek Ulubey Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan adaylığımı açıklıyorum. Kapalı kapılar ardında adamın adamını arayarak değil sizlerin gönlünde yer bulduğuma inanarak bu yolculuğuma devam ediyorum. Siyasi hayatımın ilk konuşmasında ifade ettiğim gibi kendimi önce Allah’a sonra siz değerli Ulubeyli hemşerilerime emanet ediyorum. Yüce Mevla hakkımızda hayırlı olanı nasip eylesin. 1 Nisan 2019 sabahı Ulubey yeni bir umutla uyanacak ve inanıyorum ki, bu sefer Ulubey kazanacak” dedi. HALKIMIZ BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık ise binlerce kişiye İlküvez Meydanı’ndan seslenerek; “Yaklaşık 16 yıldır bu hizmet eden kardeşiniz olarak sizlerle birlikte Çaybaşı'nı yönetmeye talip olduk. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgi ve saygım ömür boyu sürecektir. Bundan sonraki süreçte vatandaşımın emrinde olmaya devam edeceğim. AK Parti'den istifa ettiğimi sizlere söylemek istiyorum. İnşallah yeni dönemde herkesi yeni bir Çaybaşı bekliyor. Bundan sonraki süreçte de tüm siyasi partilere gönül veren yoldaşlarımızla beraber yeni bir başlangıç vakti olacaktır. Yeni bir başlangıçta kapı kapı dolaşmaya ve komşu akrabalarımızı ikna etmek için çalışacağız. Sizler bu kardeşinizi tekrar görmek istiyorsanız bizlerde sizlerle beraber yeni bir Çaybaşı demek istiyoruz” diye konuştu.
AK Parti ile MHP arasında 31 Mart’ta sürdürülecek olan ‘Cumhur İttifakı’ çatlak verdi. Ulubey’de AK Parti’yi destekleyecek olan MHP’den Alparslan Çalışkan ile Çaybaşı’nda aday gösterilmeyen mevcut belediye başkanı AK Partili İsmet Yanık, bağımsız aday oldu.

İlk kez 24 Haziran 2018’de yapılan seçimlerde kurulan AK Parti ile MHP arasındaki ‘Cumhur İttifakı’ bu kez sekteye uğradı. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde de ittifakı sürdürmek isteyen AK Parti ile MHP, el sıkıştı. Buna göre; İkizce ve Çamaş’ta AK Parti MHP adaylarını, Büyükşehir Belediyesi’nde ve 17 ilçede MHP, AK Parti’nin adaylarını destekleme kararı aldı. Yapılan bu ittifakın ardından AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü düzenlenen toplantıyla partisinin Ordu’da 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde çıkaracağı belediye başkan adaylarını ve ‘Cumhur İttifakı’nın adaylarını açıkladı. Ancak bu açıklamanın ardından ittifak sekteye uğradı.

Ulubey’de AK Partili aday gösterilmesine tepki gösteren MHP’li aday Alparslan Çalışkan, partisinden istifa ederek, bağımsız aday oldu. Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık aday gösterilmemesi üzerine partisinden istifa ederek bağımsız aday olduğunu duyurdu.

BU SEFER ULUBEY KAZANACAK

Ulubey Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan adayı Alparslan Çalışkan, adaylığı ile ilgili yaptığı konuşmada; “Siyasi nezaket gereği Cumhurbaşkanımızın resmî açıklama yapmasını bekledim. Şu an itibariyle Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden istifa ederek Ulubey Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan adaylığımı açıklıyorum. Kapalı kapılar ardında adamın adamını arayarak değil sizlerin gönlünde yer bulduğuma inanarak bu yolculuğuma devam ediyorum. Siyasi hayatımın ilk konuşmasında ifade ettiğim gibi kendimi önce Allah’a sonra siz değerli Ulubeyli hemşerilerime emanet ediyorum. Yüce Mevla hakkımızda hayırlı olanı nasip eylesin. 1 Nisan 2019 sabahı Ulubey yeni bir umutla uyanacak ve inanıyorum ki, bu sefer Ulubey kazanacak” dedi.

HALKIMIZ BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ

Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık ise binlerce kişiye İlküvez Meydanı’ndan seslenerek; “Yaklaşık 16 yıldır bu hizmet eden kardeşiniz olarak sizlerle birlikte Çaybaşı'nı yönetmeye talip olduk. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgi ve saygım ömür boyu sürecektir. Bundan sonraki süreçte vatandaşımın emrinde olmaya devam edeceğim. AK Parti'den istifa ettiğimi sizlere söylemek istiyorum. İnşallah yeni dönemde herkesi yeni bir Çaybaşı bekliyor. Bundan sonraki süreçte de tüm siyasi partilere gönül veren yoldaşlarımızla beraber yeni bir başlangıç vakti olacaktır. Yeni bir başlangıçta kapı kapı dolaşmaya ve komşu akrabalarımızı ikna etmek için çalışacağız. Sizler bu kardeşinizi tekrar görmek istiyorsanız bizlerde sizlerle beraber yeni bir Çaybaşı demek istiyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.