İyi Partlilier Şahin'i destekleyecek

SİYASET (Web Sitesi) - Web Sitesi | 17.02.2019 - 00:13, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2041+ kez okundu.
 

İyi Partlilier Şahin'i destekleyecek

Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’i aday gösteren İYİ Parti, aynı gün Şahin’in adaylığını geri çekti. Şahin’in adaylığının geri çekilmesindeki gerekçe ise Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ ile Genel Sekreter Aytun Çıray'ın tepki göstermesi olduğu bildirildi.
İYİ Parti'nin Ordu Belediye Başkan adayının, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin olacağının açıklanması İYİ Parti'de gerginliğe neden oldu. Şahin’in adaylığı ile birlikte Kozmik Oda aramasında bilirkişi olarak görev yapan Umut Barış Erdoğan, kurucuları arasında olduğu İYİ Parti’den istifa etti. Kulislerden alınan bilgiye göre, Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ divandan çekileceğini açıklarken, Aytun Çıray'ın sert muhalefeti ve gelen tepkiler üzerine geri adım atıldı.  Son olarak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, açıklama yaptı ve Şahin’in adayı olmayacağını duyurdu. ZAMAN DARLIĞI VURGUSU Dervişoğlu’nun yazılı açıklamasının tamamı şöyle: “Son bir kaç gündür kamuoyunu meşgul eden bazı tartışmalara son vermek amacıyla bir açıklama yapmak mecburiyeti hasıl olmuştur. Bilindiği gibi İyi Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili olarak, gerek il ve ilçe teşkilatlarımızın ve gerekse Ordu halkının yoğun talepleri söz konusuydu. Halkın ve partimizin bu beklentisini kendisine iletmek üzere Sayın İdris Naim Şahin’e çeşitli ziyaretlerde bulundum. Bizleri son derece nazik bir biçimde karşılayarak görüş ve düşüncelerini paylaştı. Hatta genel merkezimize iade-i ziyarette bulunarak Sayın Genel Başkanımızla da görüştüler. Bende iki İçişleri eski bakanının sohbetinden ve tecrübelerinden istifade edebilmek imkanına sahip oldum. Öncelikle belirmek isterim ki; Sayın İdris Naim Şahin teklifimize başlangıç itibariyle olumlu yaklaştı. Ancak zaman darlığı ve hızlı hareket etmek mecburiyetinde bulunmamız hali, arzulanan bu adaylığın gerçekleşmesini mümkün kılmadı. Sürecin en başından itibaren gösterdiği nezaket ve hoşgörü için kendisine müteşekkir olduğumu ifade eder, saygılar sunarım.” AKŞENER’DEN ŞAHİN AÇIKLAMASI İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İdris Naim Şahin'in Ordu adayı olacağı iddiasıyla ilgili, "Şahin ile bir görüşme yaptı arkadaşlarımız ama ben yoldaydım. Dolayısıyla size 'evet budur', 'hayır budur' diyemem. Ama net bir şey söylüyorum; teşkilatlarımız Sayın Şahin’in Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını çok arzu ediyor" dedi. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Ordu adayı olacağı iddialarının sorulması üzerine ise Akşener, "O konuda kendisine bunu iletmiştim. Ordu'da Cumhuriyet Halk Partisi bir aday çıkardı. Dolayısıyla orada ayrı ayrı seçime giriyoruz. An itibariyle Ordu il ve ilçe teşkilatlarımız İdris Naim Şahin'in Ordu'da İYİ Parti'nin Büyükşehir adayı olması için çok büyük bir gayret ve talep içerisinde. İdris Naim Şahin ile bir görüşme yaptı arkadaşlarımız ama ben yoldaydım. Dolayısıyla size ‘evet budur', ‘hayır budur' diyemem. Ama net bir şey söylüyorum; teşkilatlarımız Sayın Şahin'in Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını çok arzu ediyor. Sayın Şahin'in nasıl bir tutum alacağını hep beraber göreceğiz. Davet ettik yani" yanıtını verdi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’i aday gösteren İYİ Parti, aynı gün Şahin’in adaylığını geri çekti. Şahin’in adaylığının geri çekilmesindeki gerekçe ise Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ ile Genel Sekreter Aytun Çıray'ın tepki göstermesi olduğu bildirildi.

İYİ Parti'nin Ordu Belediye Başkan adayının, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin olacağının açıklanması İYİ Parti'de gerginliğe neden oldu. Şahin’in adaylığı ile birlikte Kozmik Oda aramasında bilirkişi olarak görev yapan Umut Barış Erdoğan, kurucuları arasında olduğu İYİ Parti’den istifa etti. Kulislerden alınan bilgiye göre, Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ divandan çekileceğini açıklarken, Aytun Çıray'ın sert muhalefeti ve gelen tepkiler üzerine geri adım atıldı.  Son olarak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, açıklama yaptı ve Şahin’in adayı olmayacağını duyurdu.

ZAMAN DARLIĞI VURGUSU

Dervişoğlu’nun yazılı açıklamasının tamamı şöyle: “Son bir kaç gündür kamuoyunu meşgul eden bazı tartışmalara son vermek amacıyla bir açıklama yapmak mecburiyeti hasıl olmuştur. Bilindiği gibi İyi Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili olarak, gerek il ve ilçe teşkilatlarımızın ve gerekse Ordu halkının yoğun talepleri söz konusuydu. Halkın ve partimizin bu beklentisini kendisine iletmek üzere Sayın İdris Naim Şahin’e çeşitli ziyaretlerde bulundum. Bizleri son derece nazik bir biçimde karşılayarak görüş ve düşüncelerini paylaştı. Hatta genel merkezimize iade-i ziyarette bulunarak Sayın Genel Başkanımızla da görüştüler. Bende iki İçişleri eski bakanının sohbetinden ve tecrübelerinden istifade edebilmek imkanına sahip oldum. Öncelikle belirmek isterim ki; Sayın İdris Naim Şahin teklifimize başlangıç itibariyle olumlu yaklaştı. Ancak zaman darlığı ve hızlı hareket etmek mecburiyetinde bulunmamız hali, arzulanan bu adaylığın gerçekleşmesini mümkün kılmadı. Sürecin en başından itibaren gösterdiği nezaket ve hoşgörü için kendisine müteşekkir olduğumu ifade eder, saygılar sunarım.”

AKŞENER’DEN ŞAHİN AÇIKLAMASI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İdris Naim Şahin'in Ordu adayı olacağı iddiasıyla ilgili, "Şahin ile bir görüşme yaptı arkadaşlarımız ama ben yoldaydım. Dolayısıyla size 'evet budur', 'hayır budur' diyemem. Ama net bir şey söylüyorum; teşkilatlarımız Sayın Şahin’in Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını çok arzu ediyor" dedi.

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Ordu adayı olacağı iddialarının sorulması üzerine ise Akşener, "O konuda kendisine bunu iletmiştim. Ordu'da Cumhuriyet Halk Partisi bir aday çıkardı. Dolayısıyla orada ayrı ayrı seçime giriyoruz. An itibariyle Ordu il ve ilçe teşkilatlarımız İdris Naim Şahin'in Ordu'da İYİ Parti'nin Büyükşehir adayı olması için çok büyük bir gayret ve talep içerisinde. İdris Naim Şahin ile bir görüşme yaptı arkadaşlarımız ama ben yoldaydım. Dolayısıyla size ‘evet budur', ‘hayır budur' diyemem. Ama net bir şey söylüyorum; teşkilatlarımız Sayın Şahin'in Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını çok arzu ediyor. Sayın Şahin'in nasıl bir tutum alacağını hep beraber göreceğiz. Davet ettik yani" yanıtını verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.