Jandarma bölgesinde trafik kazaları azaldı

ASAYİŞ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 21.11.2019 - 16:15, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1917+ kez okundu.
 

Jandarma bölgesinde trafik kazaları azaldı

Ordu İl Jandarma Komutanlığı, sorumluluk bölgesinde ölümlü trafik kazalarının yüzde 18, yaralanmalı trafik kazalarının ise yüzde 5 azaldığını açıkladı. Açıklamada, kazaların yüzde 55’inin aşırı hızdan meydana geldiği belirtildi.
Ordu İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, hızlı araç kullanmaktan kaynaklı trafik kazalarını önlemek amacıyla, 11-14 Kasım 2019 tarihleri arasında 24 Jandarma Trafik Timi ile ‘Hızlı Araç Kullanımına Yönelik’  özel denetim yapıldı. Söz konusu denetimlerde; Altınordu-Ulubey, Gürgentepe-Ulubey, Fatsa-Kumru, Ünye-İkizce ve Ünye-Akkuş karayollarında bin 52 araç kontrol edildi. 54 araç sürücüne hız sınırlarını aşmaktan para cezası uygulandı. Açıklamanın devamında 2019 yılında bir önceki yılın aynı dönemine göre 01 Ocak-15 Kasım 2018 ölümlü trafik kazalarının yüzde 18, yaralanmalı trafik kazalarının ise yüzde 5 azaldığına dikkat çekildi. Açıklamada; “Ancak kazalar incelendiğinde; Ordu İli Uluslararası Devlet Karayolu (D-010-17 ve D-010-18) ile bağlantılı güneyde kalan ilçelerimize ait karayollarındaki kazaların yüzde 55’i aşırı hız, yüzde 24 dikkatsizlik ve tedbirsizlik, yüzde 21 hatalı sollama sonucu meydana geldiği tespit edilmiştir. Vatandaşlarımızın karayolunda güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak, trafik kazalarını azaltmak, trafik kazalarından kaynaklanan ölüm ve yaralanmaları asgari düzeye indirmek amacıyla hız denetimleri devam edecek olup, sürücülerimizin özellikle güney ilçelerimize ait karayolu güzergahlarının tek şeritli ve virajlı olması nedeniyle trafik kural ve yasaklarına uymaları önem arz etmektedir” denildi.
Ordu İl Jandarma Komutanlığı, sorumluluk bölgesinde ölümlü trafik kazalarının yüzde 18, yaralanmalı trafik kazalarının ise yüzde 5 azaldığını açıkladı. Açıklamada, kazaların yüzde 55’inin aşırı hızdan meydana geldiği belirtildi.

Ordu İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, hızlı araç kullanmaktan kaynaklı trafik kazalarını önlemek amacıyla, 11-14 Kasım 2019 tarihleri arasında 24 Jandarma Trafik Timi ile ‘Hızlı Araç Kullanımına Yönelik’  özel denetim yapıldı. Söz konusu denetimlerde; Altınordu-Ulubey, Gürgentepe-Ulubey, Fatsa-Kumru, Ünye-İkizce ve Ünye-Akkuş karayollarında bin 52 araç kontrol edildi. 54 araç sürücüne hız sınırlarını aşmaktan para cezası uygulandı.

Açıklamanın devamında 2019 yılında bir önceki yılın aynı dönemine göre 01 Ocak-15 Kasım 2018 ölümlü trafik kazalarının yüzde 18, yaralanmalı trafik kazalarının ise yüzde 5 azaldığına dikkat çekildi. Açıklamada; “Ancak kazalar incelendiğinde; Ordu İli Uluslararası Devlet Karayolu (D-010-17 ve D-010-18) ile bağlantılı güneyde kalan ilçelerimize ait karayollarındaki kazaların yüzde 55’i aşırı hız, yüzde 24 dikkatsizlik ve tedbirsizlik, yüzde 21 hatalı sollama sonucu meydana geldiği tespit edilmiştir. Vatandaşlarımızın karayolunda güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak, trafik kazalarını azaltmak, trafik kazalarından kaynaklanan ölüm ve yaralanmaları asgari düzeye indirmek amacıyla hız denetimleri devam edecek olup, sürücülerimizin özellikle güney ilçelerimize ait karayolu güzergahlarının tek şeritli ve virajlı olması nedeniyle trafik kural ve yasaklarına uymaları önem arz etmektedir” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.