Kabataş Helvası Seri Üretime Geçiyor

YAŞAM 15.03.2021 - 23:16, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2101+ kez okundu.
 

Kabataş Helvası Seri Üretime Geçiyor

Büyükşehir Belediyesi Coğrafi İşaretli Kabataş Helvası İçin Üretim Ve Paketleme Tesisi Kuruyor
Ordu’nun coğrafi işaretli ürünlerinden bir tanesi olan Kabataş helvasının üretiminin artırılması ve ekonomiye katkı vermesi amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi ve DOKA iş birliğinde Kabataş ilçesine Helva Üretim ve Paketleme Tesisi kuruluyor.   Ordu’da ulaşımdan alt yapıya, üst yapından turizme şehre değer katacak birçok yatırımı hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, uygulamaya koyduğu destek getirici projeleriyle de vatandaşlara yeni gelir kaynakları oluşturuyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in “kendi kendine yeten şehir” ortaya çıkarmak amacıyla fındığa alternatif ürünleri geliştirmek ve ekonomiye katkı vermesini sağlamak amacıyla yürüttüğü çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.   HELVA ÜRETİM VE PAKETLEME TESİSİ’NDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI 2020 Yılı Coğrafi İşaretli Ürünler Mali Destek Programı kapsamında Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (DOKA) sunulan “Yerel Tadımız; Coğrafi İşaretli Kabataş Helvamız” isimli proje hibe desteği almaya hak kazandı. Büyükşehir Belediyesi ve DOKA arasında imzalanan sözleşme ile Kabataş ilçesinde coğrafi işaretli Kabataş helvasının yerel paydaşlarla birlikte üretilmesini ve paketlenmesini sağlayacak olan Helva Üretim ve Paketleme Tesisi kurulması için Kabataş Belediyesinin tahsis ettiği alanda inşaat çalışmalarına başlandı.   BÖLGEDE ÜRETİLEN ÜRÜNLERİN KATMA DEĞERİ ARTACAK Ordu Büyükşehir Belediyesinin başvuru sahibi olduğu Büyükşehir Belediyesi iştiraki Ordu Tarım Anonim Şirketi (ORTAR A.Ş.) tarafından yürütülen projenin ortakları ise Kabataş Kaymakamlığı ve yer tahsisini yapan Kabataş Belediyesi olacak. Proje kapsamında kurulacak olan tesiste Kabataş helvasının yanı sıra bölgede yetiştirilen ürünleri işlenip katma değerli ürünlere dönüştürülerek üretimi gerçekleştirilecek.   ORTAR A.Ş. KABATAŞ HELVASININ GELECEK NESİLLERE AKTARACAK  Projenin kurulum, üretim, paketleme ve pazarlanması gibi tüm sürecini ORTAR A.Ş. yürütecek. Projenin tamamlanması ile Kabataş’ta helva üretimi ve paketlenmesi süreçleri daha hızlı yapılacak. Yerel paydaşlarla birlikte yürütülen çalışma ile Kabataş’a alternatif bir ürün kazandırılırken ekonomiye de katkı vermesi sağlanacak.   ORTAR A.Ş. tarafından ayrıca Kabataş helvasının sürdürülebilir bir üretime dönüşmesi amacıyla yeni projeler hazırlanacak. ORTAR A.Ş. ayrıca ilerleyen dönemlerde açacağı helva yapım kursları ile Kabataş helvasının yeni nesillere aktarılmasını sağlayacak.    
Büyükşehir Belediyesi Coğrafi İşaretli Kabataş Helvası İçin Üretim Ve Paketleme Tesisi Kuruyor

Ordu’nun coğrafi işaretli ürünlerinden bir tanesi olan Kabataş helvasının üretiminin artırılması ve ekonomiye katkı vermesi amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi ve DOKA iş birliğinde Kabataş ilçesine Helva Üretim ve Paketleme Tesisi kuruluyor.

 

Ordu’da ulaşımdan alt yapıya, üst yapından turizme şehre değer katacak birçok yatırımı hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, uygulamaya koyduğu destek getirici projeleriyle de vatandaşlara yeni gelir kaynakları oluşturuyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in “kendi kendine yeten şehir” ortaya çıkarmak amacıyla fındığa alternatif ürünleri geliştirmek ve ekonomiye katkı vermesini sağlamak amacıyla yürüttüğü çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.

 

HELVA ÜRETİM VE PAKETLEME TESİSİ’NDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

2020 Yılı Coğrafi İşaretli Ürünler Mali Destek Programı kapsamında Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (DOKA) sunulan “Yerel Tadımız; Coğrafi İşaretli Kabataş Helvamız” isimli proje hibe desteği almaya hak kazandı.

Büyükşehir Belediyesi ve DOKA arasında imzalanan sözleşme ile Kabataş ilçesinde coğrafi işaretli Kabataş helvasının yerel paydaşlarla birlikte üretilmesini ve paketlenmesini sağlayacak olan Helva Üretim ve Paketleme Tesisi kurulması için Kabataş Belediyesinin tahsis ettiği alanda inşaat çalışmalarına başlandı.

 

BÖLGEDE ÜRETİLEN ÜRÜNLERİN KATMA DEĞERİ ARTACAK

Ordu Büyükşehir Belediyesinin başvuru sahibi olduğu Büyükşehir Belediyesi iştiraki Ordu Tarım Anonim Şirketi (ORTAR A.Ş.) tarafından yürütülen projenin ortakları ise Kabataş Kaymakamlığı ve yer tahsisini yapan Kabataş Belediyesi olacak. Proje kapsamında kurulacak olan tesiste Kabataş helvasının yanı sıra bölgede yetiştirilen ürünleri işlenip katma değerli ürünlere dönüştürülerek üretimi gerçekleştirilecek.

 

ORTAR A.Ş. KABATAŞ HELVASININ GELECEK NESİLLERE AKTARACAK 

Projenin kurulum, üretim, paketleme ve pazarlanması gibi tüm sürecini ORTAR A.Ş. yürütecek. Projenin tamamlanması ile Kabataş’ta helva üretimi ve paketlenmesi süreçleri daha hızlı yapılacak. Yerel paydaşlarla birlikte yürütülen çalışma ile Kabataş’a alternatif bir ürün kazandırılırken ekonomiye de katkı vermesi sağlanacak.

 

ORTAR A.Ş. tarafından ayrıca Kabataş helvasının sürdürülebilir bir üretime dönüşmesi amacıyla yeni projeler hazırlanacak. ORTAR A.Ş. ayrıca ilerleyen dönemlerde açacağı helva yapım kursları ile Kabataş helvasının yeni nesillere aktarılmasını sağlayacak.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.