Kaçak Hafriyata Sıkı Denetim

BÖLGE GÜNDEMİ 09.06.2020 - 10:04, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1796+ kez okundu.
 

Kaçak Hafriyata Sıkı Denetim

Ordu Büyükşehir Belediyesi zabıta ve hafriyat denetim şube müdürlüğü ekipleri, 19 ilçede kaçak hafriyat denetimlerini sürdürüyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi zabıta ve hafriyat denetim şube müdürlüğü ekipleri, 19 ilçede kaçak hafriyat denetimlerini sürdürüyor. HAFRİYAT KAMYONLARI TAKİP EDİLİYOR Ordu ilinde yaklaşık 630 adet hafriyat kamyonunu uydu takip sistemiyle takip ederek, anlık ve geçmişe dönük hareketlerini tek bir merkezden izleyen Büyükşehir Belediyesi, böylelikle araçların kaçak hafriyat toprağı ve inşaat yıkıntı atıklarının çevreye gelişi güzel dökülmesinin önüne geçiyor. ATIKLARDAN GERİ DÖNÜŞÜM SAĞLANIYOR Kaçak olarak inşaat yıkıntı atığı dökülen alanları da temizleterek uyarı tabelaları yerleştiren Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarını tekrar kullanarak hem ekonomik bir kazanç elde ediyor hem de yeni park, yol ve tarım alanları ortaya çıkarılmasını sağlıyor. İDARİ PARA CEZASI UYGULANIYOR 2020 yılı içerisinde 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca yetkisiz hafriyat dökümü yapan şahıslara 88.499 TL, şirketlere ise 265.497 TL idari para cezası uygulayan Ordu Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar izinsiz hafriyat toprağı taşıyan ve bertaraf eden kişilere/şirketlere toplam 858.219 TL idari para cezası uyguladı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi zabıta ve hafriyat denetim şube müdürlüğü ekipleri, 19 ilçede kaçak hafriyat denetimlerini sürdürüyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi zabıta ve hafriyat denetim şube müdürlüğü ekipleri, 19 ilçede kaçak hafriyat denetimlerini sürdürüyor.

HAFRİYAT KAMYONLARI TAKİP EDİLİYOR

Ordu ilinde yaklaşık 630 adet hafriyat kamyonunu uydu takip sistemiyle takip ederek, anlık ve geçmişe dönük hareketlerini tek bir merkezden izleyen Büyükşehir Belediyesi, böylelikle araçların kaçak hafriyat toprağı ve inşaat yıkıntı atıklarının çevreye gelişi güzel dökülmesinin önüne geçiyor.

ATIKLARDAN GERİ DÖNÜŞÜM SAĞLANIYOR

Kaçak olarak inşaat yıkıntı atığı dökülen alanları da temizleterek uyarı tabelaları yerleştiren Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarını tekrar kullanarak hem ekonomik bir kazanç elde ediyor hem de yeni park, yol ve tarım alanları ortaya çıkarılmasını sağlıyor.

İDARİ PARA CEZASI UYGULANIYOR

2020 yılı içerisinde 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca yetkisiz hafriyat dökümü yapan şahıslara 88.499 TL, şirketlere ise 265.497 TL idari para cezası uygulayan Ordu Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar izinsiz hafriyat toprağı taşıyan ve bertaraf eden kişilere/şirketlere toplam 858.219 TL idari para cezası uyguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.