“Kaçak yapıları yıkacağız”

BÖLGE GÜNDEMİ 11.08.2018 - 23:31, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1677+ kez okundu.
 

“Kaçak yapıları yıkacağız”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ünye’de selden zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu.
Kurum, incelemeler sırasında yaptığı açıklamada, dere kenarlarına yapılan kaçak yapıları yıkacaklarını söyledi.   Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, selden zarar gören Ünye’de incelemelerde bulundu. Cevizdere Havzası’nda yıkılan köprüleri gezen Bakan Kurum, selden zarar gören esnaflara da geçmiş olsun dileklerini iletti. -“Hasar tespitini bir hafta içerisinde tamamlayacağız”- Bölgede meydana gelen selle ilgili hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü, tüm ekibin sahada çalışma yaptığını, çalışmalarında 1 hafta içerisinde tamamlanacağını ifade eden Bakan Kurum, “Sahada dere güzergahında varsa eğer kaçak yapılaşmalara ilişkin tespitlerimizi İl Müdürlüğümüz bünyesinde yapıp valiliğimiz koordinasyonunda bunlarında yıkımını, imarsız kaçak yapılar varsa eğer bunlarında yıkımını yine valiliğimiz koordinasyonunda yapacağız. Bizim bir stratejik eylem hazırlamamız gerekiyor. İklim değişikliği söz konusu. Dere kesitlerinin genişlemesi mi gerekiyor, bizim atık su kanallarımızın, yağmur suyu kanallarımızın genişlemesi mi gerekiyor bunu da belediyelerimizle işbirliği içerisinde çalışacağız.” dedi. -"İnşaatlar kısa sürede tamamlanacak"- Yıkılan alanlarla ilgili inşaat çalışmalarının kısa sürede başlatılıp tamamlanacağını belirten Kurum, "İnşallah yaz mevsiminde 1 buçuk 2 ay içerisinde sahada gerekli inşa faaliyetlerin hepsini tamamlayacağız. İleriki süreçte de, böyle bir afetten nasıl en az hasarla etkileniriz? Bunun çalışmasını yapacağız. Ordumuza geçmiş olsun diyorum, yaralılarımıza geçmiş olsun diyorum. İnşallah biz devletimiz olarak sahadaki sorunu problemi en yakın zamanda çözüp insanları daha önceki yaşamlarına yaşam kalitesine kavuşturacağız.” diye konuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Ünye’deki incelemelerinde kendisine; Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekilleri Opr. Dr. Şenel Yediyıldız ile Ergün Taşcı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’da eşlik etti.  
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ünye’de selden zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu.

Kurum, incelemeler sırasında yaptığı açıklamada, dere kenarlarına yapılan kaçak yapıları yıkacaklarını söyledi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, selden zarar gören Ünye’de incelemelerde bulundu. Cevizdere Havzası’nda yıkılan köprüleri gezen Bakan Kurum, selden zarar gören esnaflara da geçmiş olsun dileklerini iletti.

-“Hasar tespitini bir hafta içerisinde tamamlayacağız”-

Bölgede meydana gelen selle ilgili hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü, tüm ekibin sahada çalışma yaptığını, çalışmalarında 1 hafta içerisinde tamamlanacağını ifade eden Bakan Kurum, “Sahada dere güzergahında varsa eğer kaçak yapılaşmalara ilişkin tespitlerimizi İl Müdürlüğümüz bünyesinde yapıp valiliğimiz koordinasyonunda bunlarında yıkımını, imarsız kaçak yapılar varsa eğer bunlarında yıkımını yine valiliğimiz koordinasyonunda yapacağız. Bizim bir stratejik eylem hazırlamamız gerekiyor. İklim değişikliği söz konusu. Dere kesitlerinin genişlemesi mi gerekiyor, bizim atık su kanallarımızın, yağmur suyu kanallarımızın genişlemesi mi gerekiyor bunu da belediyelerimizle işbirliği içerisinde çalışacağız.” dedi.

-"İnşaatlar kısa sürede tamamlanacak"-

Yıkılan alanlarla ilgili inşaat çalışmalarının kısa sürede başlatılıp tamamlanacağını belirten Kurum, "İnşallah yaz mevsiminde 1 buçuk 2 ay içerisinde sahada gerekli inşa faaliyetlerin hepsini tamamlayacağız. İleriki süreçte de, böyle bir afetten nasıl en az hasarla etkileniriz? Bunun çalışmasını yapacağız. Ordumuza geçmiş olsun diyorum, yaralılarımıza geçmiş olsun diyorum. İnşallah biz devletimiz olarak sahadaki sorunu problemi en yakın zamanda çözüp insanları daha önceki yaşamlarına yaşam kalitesine kavuşturacağız.” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Ünye’deki incelemelerinde kendisine; Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekilleri Opr. Dr. Şenel Yediyıldız ile Ergün Taşcı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’da eşlik etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.