Kadın çiftçiler arı sütü üretiyor

EKONOMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 14.10.2019 - 09:32, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 4437+ kez okundu.
 

Kadın çiftçiler arı sütü üretiyor

Ordulu kadın çiftçiler, verilen eğitim sonrası kilosu kalitesine göre 5-7 bin lira arasında değişen arı sütünü üretmek için Ordu’nun çeşitli ilçelerinde çalışmalara başladı.
Dünyanın en pahalı sütleri arasında yer alan arı sütü üretimini teşvik etmek amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından ‘Önder Kadın Çiftçiler Yetiştirmeye Yönelik Arı Sütü Eğitimi Projesi’ kapsamında mayıs ayından itibaren kadın çiftçilere yönelik eğitim süreci başlatıldı. Kadın çiftçiler, verilen eğitim sonrası kilosu kalitesine göre 5-7 bin lira arasında değişen arı sütünü üretmek için Ordu’nun çeşitli ilçelerinde çalışmalara başladı. Yaklaşık 5 aylık süre zarfında çalışmalarını sürdüren kadın çiftçiler, yapılan analizler sonucunda arı sütünün fiyatının belirlenmesinde temel kalite parametresi olan ve en az 1,4 değere sahip olması gereken ‘10 Hidroksi Dekonoik Asit’ (HDA) değerinde 2,1 yüzdesiyle karşılaşarak bir başarıya imza attılar. Kadın çiftçileri ağırlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, çiftçilerin üretim aşamasında yaşadıkları zorlukları dinleyerek arı sütünü önemli bir gelir kaynağı haline getirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. “Türkiye bu başarılı kadınları tanıyacak” Kadın çiftçilerin arı sütüyle tüm dünyaya örnek olacak çalışmaları ortaya koyduklarını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Kadın çiftçilerimiz ile Gürgentepe’den Gölköy’e, Ulubey’den Aybastı’ya kadar bir takım oluşturduk. Şu an da büyük bir başarı sergiliyorlar. Aynı zamanda da dünyaya örnek olacak çalışmaları yapıyorlar. Pazarlama konusunda da biz onlara destek olacağız. Aynı zamanda kurduğumuz tarım şirketimizin ürünlerinden biri olarak da bunu halkımıza sunacağız. Kadın çiftçilerimizi örnek olması için billboardlarda tanıtacağız. Türkiye bu başarılı kadınları tanıyacak” dedi. “Ürettiğimiz arı sütü kalite açısından değerli” Arı sütünün birçok hastalığa iyi geldiğinin de altını çizen Başkan Güler, “Arı sütü sayısız hastalığa iyi geliyor. Aynı zamanda enerji veren, yaşlanmayı önleyen, sporcuların kapasitesini artırması açısından da son derece önemli bir ürün. Bu ürün dışında propolis konusuna da ağırlık vereceğiz. Propolis daha da bol getirisi olan bir ürün. Yeni bir sahada daha dünyaya örnek olmaya çalışacağız. Ürettiğimiz arı sütü kalite açısından da değerli. Arı sütünün pazarlanmasında ve fiyatının belirlenmesinde temel kalite parametresi olan HDA yüzdesi en az 1.4 olması gerekirken, bizim arı sütümüz 2.1 değerle gayet yüksek bir durumda. Bu arıcılarımızın başarısı açısından da arı sütünün katma değeri açısından da önemli bir konu” şeklinde konuştu.
Ordulu kadın çiftçiler, verilen eğitim sonrası kilosu kalitesine göre 5-7 bin lira arasında değişen arı sütünü üretmek için Ordu’nun çeşitli ilçelerinde çalışmalara başladı.

Dünyanın en pahalı sütleri arasında yer alan arı sütü üretimini teşvik etmek amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından ‘Önder Kadın Çiftçiler Yetiştirmeye Yönelik Arı Sütü Eğitimi Projesi’ kapsamında mayıs ayından itibaren kadın çiftçilere yönelik eğitim süreci başlatıldı. Kadın çiftçiler, verilen eğitim sonrası kilosu kalitesine göre 5-7 bin lira arasında değişen arı sütünü üretmek için Ordu’nun çeşitli ilçelerinde çalışmalara başladı. Yaklaşık 5 aylık süre zarfında çalışmalarını sürdüren kadın çiftçiler, yapılan analizler sonucunda arı sütünün fiyatının belirlenmesinde temel kalite parametresi olan ve en az 1,4 değere sahip olması gereken ‘10 Hidroksi Dekonoik Asit’ (HDA) değerinde 2,1 yüzdesiyle karşılaşarak bir başarıya imza attılar.

Kadın çiftçileri ağırlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, çiftçilerin üretim aşamasında yaşadıkları zorlukları dinleyerek arı sütünü önemli bir gelir kaynağı haline getirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

“Türkiye bu başarılı kadınları tanıyacak”

Kadın çiftçilerin arı sütüyle tüm dünyaya örnek olacak çalışmaları ortaya koyduklarını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Kadın çiftçilerimiz ile Gürgentepe’den Gölköy’e, Ulubey’den Aybastı’ya kadar bir takım oluşturduk. Şu an da büyük bir başarı sergiliyorlar. Aynı zamanda da dünyaya örnek olacak çalışmaları yapıyorlar. Pazarlama konusunda da biz onlara destek olacağız. Aynı zamanda kurduğumuz tarım şirketimizin ürünlerinden biri olarak da bunu halkımıza sunacağız. Kadın çiftçilerimizi örnek olması için billboardlarda tanıtacağız. Türkiye bu başarılı kadınları tanıyacak” dedi.

“Ürettiğimiz arı sütü kalite açısından değerli”

Arı sütünün birçok hastalığa iyi geldiğinin de altını çizen Başkan Güler, “Arı sütü sayısız hastalığa iyi geliyor. Aynı zamanda enerji veren, yaşlanmayı önleyen, sporcuların kapasitesini artırması açısından da son derece önemli bir ürün. Bu ürün dışında propolis konusuna da ağırlık vereceğiz. Propolis daha da bol getirisi olan bir ürün. Yeni bir sahada daha dünyaya örnek olmaya çalışacağız. Ürettiğimiz arı sütü kalite açısından da değerli. Arı sütünün pazarlanmasında ve fiyatının belirlenmesinde temel kalite parametresi olan HDA yüzdesi en az 1.4 olması gerekirken, bizim arı sütümüz 2.1 değerle gayet yüksek bir durumda. Bu arıcılarımızın başarısı açısından da arı sütünün katma değeri açısından da önemli bir konu” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.