Kadın Futbol Takımı Fikstürü Belli Oldu

SPOR 20.10.2018 - 22:43, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1516+ kez okundu.
 

Kadın Futbol Takımı Fikstürü Belli Oldu

Ünye’nin Kadın Futbolundaki ilk ve tek temsilcisi Ünye Gücü Futbol Kulübü’nün TFF Kadınlar 3.Lig’deki fikstürü belli oldu. Bu sezon 13.Grupta mücadele edecek olan temsilcimiz ligin ilk maçında Rusumat-4 Gençlikspor ile Ünye’de karşı karşıya gelecek.
Geçtiğimiz sezon ilk defa mücadele ettiği TFF Kadınlar 3.Lig’de ses getiren ve Ünye’yi başarı ile temsil eden Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımı 2018-2019 sezonu hazırlıklarını sürdürürken maç fikstürü de TFF’de yapılan kura çekimi sonrası belli oldu. Bu sezon 13.Grup’ta mücadele edecek olan kırmızı-beyaz-siyahlılar ligin ilk maçında Ordu temsilcisi Rusumat-4 Gençlikspor’u konuk edecek. Ünye Şehir Stadı’nda oynanacak maçla sezona başlayacak olan Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımı ilk deplasman maçına ise Erbaa Gençlikspor karşısında çıkacak. 18 Kasım 2018 tarihinde başlayacak olan TFF Kadınlar 3.Lig mücadeleleri Mart ayının ilk haftasında grup maçları ile sona erecek ve 2.Lig’e yükselme play of mücadeleleri ile devam edecek. Kışla’dan TFF’ye Grup Tepkisi Ünye Gücü Futbol Kulübü Teknik Sorumlusu Muhammet Kışla grup fikstürünü değerlendirirken Türkiye Futbol Federasyonunu yaptığı sezon planlaması ve gruplandırmasıyla ilgili olarak eleştirdi. Kışla açıklamasında, TFF’nin sanki halı saha turnuvası yapıyormuş gibi az sayıda takımdan oluşan gruplar yapmasının kadın futboluna büyük bir darbe vurduğunu bunun da ligin usulen yapıldığının göstergesi olduğunu ifade etti. “FİFA futbolda pozitif ayrımcılığın önüne geçilmesi konusunda daha taze yayınlar yaparken bizim federasyonumuz kendi elleriyle kadın futbolunun gözünü oymaya devam ediyor. Bu ne ki, halı saha turnuvası mı yapıyoruz? Kim söyledi, neden söyledi? Kim istedi, neden istedi? Bu ne saçmalık! Böyle bir gruplandırma neye hizmet edecek. Önce maddi desteği kestiniz, haydi onu anladık. Ne oldu da böyle alel acele grup yapmalar falan. 15 tane grup yaparak neyi çözdünüz? Kadın futbolunun başında oturanlar lütfen kalkın oradan ve başka işlerle uğraşın. Futbolun gelişimi için maç sayısının önemini mi bilmiyorsunuz? Bilmeme şansınız yok ama niyetiniz bozuk. Bari son bir delikanlılık yapın kadın futbolunun ipini çekin, kapatın ligleri siz de çekin gidin. Bu şartlarda fikstürümüzün neresini konuşalım. Gerek de yok. Rusumat-4 ile sezona başlayacağız. Grubumuz çok zor bir grup. İyi bir kadro kurduk, rakiplerimiz de aynı şekilde iyi ekipler. Başa baş, dişe diş bir sezon bizi bekliyor. Neredeyse bütün takımların hedefi şampiyonluk ve ilk ikiye kalmak. Şimdiden hayırlı olsun. Güzel bir sezon olmasını diliyorum. Ünyemize bu sezon bir şampiyonluk yaşatmak istiyoruz. İnşallah bunu da başarmayı diliyoruz. Hayırlısı ile iyi bir başlangıç yapalım. İlk maçlarımız önemli, kazanarak lige başlamak bizi hedefe bir adım attırır. Sonrası inşallah gelir diye düşünüyorum”
Ünye’nin Kadın Futbolundaki ilk ve tek temsilcisi Ünye Gücü Futbol Kulübü’nün TFF Kadınlar 3.Lig’deki fikstürü belli oldu. Bu sezon 13.Grupta mücadele edecek olan temsilcimiz ligin ilk maçında Rusumat-4 Gençlikspor ile Ünye’de karşı karşıya gelecek.

Geçtiğimiz sezon ilk defa mücadele ettiği TFF Kadınlar 3.Lig’de ses getiren ve Ünye’yi başarı ile temsil eden Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımı 2018-2019 sezonu hazırlıklarını sürdürürken maç fikstürü de TFF’de yapılan kura çekimi sonrası belli oldu. Bu sezon 13.Grup’ta mücadele edecek olan kırmızı-beyaz-siyahlılar ligin ilk maçında Ordu temsilcisi Rusumat-4 Gençlikspor’u konuk edecek. Ünye Şehir Stadı’nda oynanacak maçla sezona başlayacak olan Ünye Gücü FK Kadın Futbol Takımı ilk deplasman maçına ise Erbaa Gençlikspor karşısında çıkacak.

18 Kasım 2018 tarihinde başlayacak olan TFF Kadınlar 3.Lig mücadeleleri Mart ayının ilk haftasında grup maçları ile sona erecek ve 2.Lig’e yükselme play of mücadeleleri ile devam edecek.

Kışla’dan TFF’ye Grup Tepkisi

Ünye Gücü Futbol Kulübü Teknik Sorumlusu Muhammet Kışla grup fikstürünü değerlendirirken Türkiye Futbol Federasyonunu yaptığı sezon planlaması ve gruplandırmasıyla ilgili olarak eleştirdi. Kışla açıklamasında, TFF’nin sanki halı saha turnuvası yapıyormuş gibi az sayıda takımdan oluşan gruplar yapmasının kadın futboluna büyük bir darbe vurduğunu bunun da ligin usulen yapıldığının göstergesi olduğunu ifade etti. “FİFA futbolda pozitif ayrımcılığın önüne geçilmesi konusunda daha taze yayınlar yaparken bizim federasyonumuz kendi elleriyle kadın futbolunun gözünü oymaya devam ediyor. Bu ne ki, halı saha turnuvası mı yapıyoruz? Kim söyledi, neden söyledi? Kim istedi, neden istedi? Bu ne saçmalık! Böyle bir gruplandırma neye hizmet edecek. Önce maddi desteği kestiniz, haydi onu anladık. Ne oldu da böyle alel acele grup yapmalar falan. 15 tane grup yaparak neyi çözdünüz? Kadın futbolunun başında oturanlar lütfen kalkın oradan ve başka işlerle uğraşın. Futbolun gelişimi için maç sayısının önemini mi bilmiyorsunuz? Bilmeme şansınız yok ama niyetiniz bozuk. Bari son bir delikanlılık yapın kadın futbolunun ipini çekin, kapatın ligleri siz de çekin gidin. Bu şartlarda fikstürümüzün neresini konuşalım. Gerek de yok. Rusumat-4 ile sezona başlayacağız. Grubumuz çok zor bir grup. İyi bir kadro kurduk, rakiplerimiz de aynı şekilde iyi ekipler. Başa baş, dişe diş bir sezon bizi bekliyor. Neredeyse bütün takımların hedefi şampiyonluk ve ilk ikiye kalmak. Şimdiden hayırlı olsun. Güzel bir sezon olmasını diliyorum. Ünyemize bu sezon bir şampiyonluk yaşatmak istiyoruz. İnşallah bunu da başarmayı diliyoruz. Hayırlısı ile iyi bir başlangıç yapalım. İlk maçlarımız önemli, kazanarak lige başlamak bizi hedefe bir adım attırır. Sonrası inşallah gelir diye düşünüyorum”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.