Kağıt Toplayıcıları Artıyor

BÖLGE GÜNDEMİ (Ünye Kent) - Ünye Kent Gazetesi | 08.02.2019 - 09:06, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2528+ kez okundu.
 

Kağıt Toplayıcıları Artıyor

Ordu'nun cadde ve sokaklarında kağıt ve karton parçalarını toplayan kişilerin sayısı her geçen gün artıyor
Son zamanlarda çok yaygın olarak yapılan ve her köşe başında görmeye alışık olduğumuz kağıt toplayıcılarının sayısı gün geçtikçe artıyor. Kentin işlek caddelerinde kağıt toplayıp satan bir kağıt toplayıcısıyla konu hakkında konuştuk; ''Uzun yıllardır kağıt toplayıp satıyorum. Bu da bir iş sonuçta. Az çok ekmek parası kazanıyorum. Yağmur, rüzgar, kar kış demeden her gün kağıt toplayıp el arabasının içinde biriktiriyorum. Daha sonra satarak günlük rızkımı kazanıyorum. Ekmeğimizi kağıttan, kartondan çıkartıyoruz yani. Bir işi temiz ve onurlu bir şekilde yaptıktan sonra utanılacak iş yoktur. Hırsızlık yapmıyorum, çalıp çırpmıyorum. Namusumla kağıt ve karton toplayıp satıyorum. Bu yüzden yaptığım işten utanmıyorum.'' dedi. ''Kimseye zararımız yok'' Topladığı kağıt ve kartonları satarak geçimini sağlayan kağıt toplayıcısı; ''Kağıt ve karton toplamak dilenmekten daha iyidir. Gerçekten çalışacak durumda olamadığı için mecburen dilenen dilencilere saygı duyuyorum ama sağlığı yerinde olup da çalışmak yerine dilenenleri anlamıyorum. Bence kağıt toplamak, dilenmekten daha iyidir. Üstelik kimseye de bir zararımız yok. Biz sadece ekmeğimizin peşindeyiz. Ben sabahtan akşama kadar cadde cadde, sokak sokak gezerek kağıt ve karton topluyorum. Gerçekten çok yoruluyorum. Ve bu yorgunluğa değecek kadar bir para da kazanmıyorum.'' dedi.
Ordu'nun cadde ve sokaklarında kağıt ve karton parçalarını toplayan kişilerin sayısı her geçen gün artıyor
Son zamanlarda çok yaygın olarak yapılan ve her köşe başında görmeye alışık olduğumuz kağıt toplayıcılarının sayısı gün geçtikçe artıyor. Kentin işlek caddelerinde kağıt toplayıp satan bir kağıt toplayıcısıyla konu hakkında konuştuk; ''Uzun yıllardır kağıt toplayıp satıyorum. Bu da bir iş sonuçta. Az çok ekmek parası kazanıyorum. Yağmur, rüzgar, kar kış demeden her gün kağıt toplayıp el arabasının içinde biriktiriyorum. Daha sonra satarak günlük rızkımı kazanıyorum. Ekmeğimizi kağıttan, kartondan çıkartıyoruz yani. Bir işi temiz ve onurlu bir şekilde yaptıktan sonra utanılacak iş yoktur. Hırsızlık yapmıyorum, çalıp çırpmıyorum. Namusumla kağıt ve karton toplayıp satıyorum. Bu yüzden yaptığım işten utanmıyorum.'' dedi.
''Kimseye zararımız yok''
Topladığı kağıt ve kartonları satarak geçimini sağlayan kağıt toplayıcısı; ''Kağıt ve karton toplamak dilenmekten daha iyidir. Gerçekten çalışacak durumda olamadığı için mecburen dilenen dilencilere saygı duyuyorum ama sağlığı yerinde olup da çalışmak yerine dilenenleri anlamıyorum. Bence kağıt toplamak, dilenmekten daha iyidir. Üstelik kimseye de bir zararımız yok. Biz sadece ekmeğimizin peşindeyiz. Ben sabahtan akşama kadar cadde cadde, sokak sokak gezerek kağıt ve karton topluyorum. Gerçekten çok yoruluyorum. Ve bu yorgunluğa değecek kadar bir para da kazanmıyorum.'' dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.