Kale'nin dehliz temizliği ihalesi yapıldı

TURİZM 29.12.2019 - 16:45, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1942+ kez okundu.
 

Kale'nin dehliz temizliği ihalesi yapıldı

Ünye Kalesi'nin asırlardır sır olarak kalan bilinmezliğini ortaya çıkaracak dehliz temizliği için açılan ihale gerçekleşti.
Ünye Belediyesi tarafından açılan ve 27 Aralık Cuma günü gerçekleşen ihaleye 9 firma katıldı. Kazanan firma önümüzdeki hafta açıklanacak. Ünye Belediyesi'nin Kale'nin derinliklerine inen ancak  taşlarla kapanmış olan dehlizleri boşalttırmak ve dehlizleri temizletmek üzere açtığı ihale yapıldı.  Belediye'nin "Ünye Kalesi dehliz temizliği restorasyon uygulama işi yaptırılacaktır." başlığı ile açtığı ihale, 27.12. 2019 Cuma günü saat 14.00'de Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlediği ihaleye 9 ayrı firmanın katılması dikkat çekti. Kapalı zarf usulü gerçekleşen ihalede kazanan firma önümüzdeki hafta içinde açıklanacak. Asırların gerçeği ortaya çıkacak Kalenin zirvesinde aşağı kayanın delinmesiyle açılan ve kayalarda oluşturulan  basamaklarla inilen dehlizler, taşla dolu olduğu için ne olduğu ve nereye ulaştığı ile ilgili bir çok efsanesiyle biliniyor. Asırlardır gizemini koruyan dehlizlerin boşaltılıp temizleneceği haberi Ünyeliler arasında heyecanlı bir bekleyişe yol açtı. Kale'de bir süre önce başlatılan dış mekan ve alanlardaki temizlik ve restorasyon işinin 2. etap çalışmaları da geçtiğimiz hafta sona ermişti.   Gerek dış mekan ve alan temizliği ve restorasyonu gerekse dehliz temizliği ve restorasyonu işinin bitmesiyle birlikte Ünye'de çok önemli bir tarih gün yüzüne çıkacak, turizmin hizmetine çok önemli bir tarihi değer daha girmiş olacak.
Ünye Kalesi'nin asırlardır sır olarak kalan bilinmezliğini ortaya çıkaracak dehliz temizliği için açılan ihale gerçekleşti.

Ünye Belediyesi tarafından açılan ve 27 Aralık Cuma günü gerçekleşen ihaleye 9 firma katıldı. Kazanan firma önümüzdeki hafta açıklanacak.

Ünye Belediyesi'nin Kale'nin derinliklerine inen ancak  taşlarla kapanmış olan dehlizleri boşalttırmak ve dehlizleri temizletmek üzere açtığı ihale yapıldı.  Belediye'nin "Ünye Kalesi dehliz temizliği restorasyon uygulama işi yaptırılacaktır." başlığı ile açtığı ihale, 27.12. 2019 Cuma günü saat 14.00'de Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlediği ihaleye 9 ayrı firmanın katılması dikkat çekti.

Kapalı zarf usulü gerçekleşen ihalede kazanan firma önümüzdeki hafta içinde açıklanacak.

Asırların gerçeği ortaya çıkacak

Kalenin zirvesinde aşağı kayanın delinmesiyle açılan ve kayalarda oluşturulan  basamaklarla inilen dehlizler, taşla dolu olduğu için ne olduğu ve nereye ulaştığı ile ilgili bir çok efsanesiyle biliniyor.

Asırlardır gizemini koruyan dehlizlerin boşaltılıp temizleneceği haberi Ünyeliler arasında heyecanlı bir bekleyişe yol açtı.

Kale'de bir süre önce başlatılan dış mekan ve alanlardaki temizlik ve restorasyon işinin 2. etap çalışmaları da geçtiğimiz hafta sona ermişti.

 

Gerek dış mekan ve alan temizliği ve restorasyonu gerekse dehliz temizliği ve restorasyonu işinin bitmesiyle birlikte Ünye'de çok önemli bir tarih gün yüzüne çıkacak, turizmin hizmetine çok önemli bir tarihi değer daha girmiş olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.