Kale restorasyonu başladı

TURİZM 10.10.2018 - 23:46, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1317+ kez okundu.
 

Kale restorasyonu başladı

Kültür Yolu Projesi kapsamında yer alan Ünye Kalesi restorasyon çalışmaları için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı
Türkiye’nin en eski kalelerinden biri olan Ünye Kalesi’nde restorasyon çalışmaları başladı. Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, restorasyon yapacak yüklenici firma yetkilileriyle birlikte kalede inceleme yaptı. Çamyar, kalenin restorasyonu için yüklenici firmaya yer teslimi yaptıklarını, çalışmanın 1 yıl içinde tamamlanacağını söyledi. Göreve geldiği günden bu yana kültür ve turizm yatırımlarına önem verdiklerini ifade eden Başkan Çamyar, “Ünye’de 1,8 kilometrelik bir alanda yürütülen Kültür Yolu projesi kapsamında toplam 19 adet eserin yeniden hayat bulması ile ilgili ciddi adımlar attık. Yalı Kilisesi, Saray Hamamı, Yaşayan Kültürel Miras Müzesi, Belediye Konukevi, Kadılar Yokuşu olmak üzere birçok esere yeniden hayat vermiş olduk.” dedi. Kültür Yolu’nun ikinci etabında yer alan kale restorasyonunun ilçe turizminde önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Çamyar, şunları söyledi: “Ünye Kalesi’nde 1 milyon 450 bin liralık restorasyon ihalesini gerçekleştirip, bugün itibariyle yüklenici firmaya yer teslimini yaptık. Kültür Yolu ikinci etap restorasyon projesi olan çalışmanın teslim süresi 1 yıl. Hem Anıtlar Kurulu, hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere çok ciddi destek gördük. Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” Çamyar, restorasyon kapsamında kale girişinden itibaren duvarların yükseltilmesi, basamakların onarımı, temizlik, dehlizlerin açılması çalışmalarının yapılacağını sözlerine ekledi.   Başkan Çamyar, ayrıca, Kültür Yolu Prjesi’nin üçüncü etabında inanç turizmine yönelik Ayanikola Kilisesi ve Burunucu Yarımadası restorasyonunun olduğunu belirtti. 
Kültür Yolu Projesi kapsamında yer alan Ünye Kalesi restorasyon çalışmaları için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı

Türkiye’nin en eski kalelerinden biri olan Ünye Kalesi’nde restorasyon çalışmaları başladı.

Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, restorasyon yapacak yüklenici firma yetkilileriyle birlikte kalede inceleme yaptı.

Çamyar, kalenin restorasyonu için yüklenici firmaya yer teslimi yaptıklarını, çalışmanın 1 yıl içinde tamamlanacağını söyledi.

Göreve geldiği günden bu yana kültür ve turizm yatırımlarına önem verdiklerini ifade eden Başkan Çamyar, “Ünye’de 1,8 kilometrelik bir alanda yürütülen Kültür Yolu projesi kapsamında toplam 19 adet eserin yeniden hayat bulması ile ilgili ciddi adımlar attık. Yalı Kilisesi, Saray Hamamı, Yaşayan Kültürel Miras Müzesi, Belediye Konukevi, Kadılar Yokuşu olmak üzere birçok esere yeniden hayat vermiş olduk.” dedi.

Kültür Yolu’nun ikinci etabında yer alan kale restorasyonunun ilçe turizminde önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Çamyar, şunları söyledi:

“Ünye Kalesi’nde 1 milyon 450 bin liralık restorasyon ihalesini gerçekleştirip, bugün itibariyle yüklenici firmaya yer teslimini yaptık. Kültür Yolu ikinci etap restorasyon projesi olan çalışmanın teslim süresi 1 yıl. Hem Anıtlar Kurulu, hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere çok ciddi destek gördük. Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Çamyar, restorasyon kapsamında kale girişinden itibaren duvarların yükseltilmesi, basamakların onarımı, temizlik, dehlizlerin açılması çalışmalarının yapılacağını sözlerine ekledi.

 

Başkan Çamyar, ayrıca, Kültür Yolu Prjesi’nin üçüncü etabında inanç turizmine yönelik Ayanikola Kilisesi ve Burunucu Yarımadası restorasyonunun olduğunu belirtti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.