Kamuoyu Haksız Yere İşten Atılan Kadına Sahip Çıkacak Mı?

BÖLGE GÜNDEMİ 14.11.2021 - 10:36, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1235+ kez okundu.
 

Kamuoyu Haksız Yere İşten Atılan Kadına Sahip Çıkacak Mı?

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, Gürgentepe ilçe Belediye Başkanının biri şehit yakını olan 2 kadın işçiye baskı yaparak işten kovduğu görüntülerle ilgili açıklama yaptı.
    Gürgentepe Belediyesine ait şirketin personeli olarak temizlik işlerinde çalışan 2 kadını makam odasına çağıran AKP’li Belediye Başkanı Yaşar Şahin’in sendikadan istifa etmeleri için kadınlara baskı yaptığı görüntülerin ortaya çıkmasının ardından tepkiler gelmeye başladı.   İşten çıkarılan çalışanlar mahkemeyi kazanmasına rağmen işe kabul edilmediklerini ifade eden Başkan Ekrem Şentürk, “Burada işçinin yasal hakkı olan sendikal haklarına kadar müdahale eden bir belediye başkanı var. Kendisi AKP’den aldığı kontrolsüz güçle kadınlara hakaret etmekten geri durmuyor. Mahkemeyi kazanarak geri dönen işçileri işe geri almıyor. Sayın Cumhurbaşkanına ve İçişleri Bakanına soruyoruz bu işçilerin hakkı için ne yapacaksınız” dedi. İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, basit sebeplerle insanların ekmeğiyle oynayanlara kamuoyunun sessiz kalmasını eleştirerek, “AKP’li olunca ekmekle oynasanız bile yanınıza kar kalıyor. Şehit yakını bir kadına demediğini bırakmayan AKP’li başkana şehit ailelerimiz ne zaman tepki gösterecek. Kadın dernekleri ne zaman sokaklara çıkıp olayı protesto edecekler. Konu ne zaman TBMM’ye taşınacak ve Belediye Başkanının görevden el çekmesi istenecek. Bunları merakla bekliyoruz” şeklinde konuştu.  
İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, Gürgentepe ilçe Belediye Başkanının biri şehit yakını olan 2 kadın işçiye baskı yaparak işten kovduğu görüntülerle ilgili açıklama yaptı.



 

 
Gürgentepe Belediyesine ait şirketin personeli olarak temizlik işlerinde çalışan 2 kadını makam odasına çağıran AKP’li Belediye Başkanı Yaşar Şahin’in sendikadan istifa etmeleri için kadınlara baskı yaptığı görüntülerin ortaya çıkmasının ardından tepkiler gelmeye başladı.

 
İşten çıkarılan çalışanlar mahkemeyi kazanmasına rağmen işe kabul edilmediklerini ifade eden Başkan Ekrem Şentürk, “Burada işçinin yasal hakkı olan sendikal haklarına kadar müdahale eden bir belediye başkanı var. Kendisi AKP’den aldığı kontrolsüz güçle kadınlara hakaret etmekten geri durmuyor. Mahkemeyi kazanarak geri dönen işçileri işe geri almıyor. Sayın Cumhurbaşkanına ve İçişleri Bakanına soruyoruz bu işçilerin hakkı için ne yapacaksınız” dedi.


İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, basit sebeplerle insanların ekmeğiyle oynayanlara kamuoyunun sessiz kalmasını eleştirerek, “AKP’li olunca ekmekle oynasanız bile yanınıza kar kalıyor. Şehit yakını bir kadına demediğini bırakmayan AKP’li başkana şehit ailelerimiz ne zaman tepki gösterecek. Kadın dernekleri ne zaman sokaklara çıkıp olayı protesto edecekler. Konu ne zaman TBMM’ye taşınacak ve Belediye Başkanının görevden el çekmesi istenecek. Bunları merakla bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.