Karacaları Annelerine Kavuşturdular

YAŞAM 08.06.2020 - 13:50, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2264+ kez okundu.
 

Karacaları Annelerine Kavuşturdular

Ünye ve İkizce ilçelerinde İki duyarlı vatandaş buldukları karaca yavrularını annelerine kavuşturdu.
Muammer Mustafa Efiloğlu (32) Ünye’nin Gölevi Mahallesi Şeyh Yunus Mevkii’nde fındıklıkta gezerken, Mustafa Güler ise İkizce’nin Kaynartaş Mahallesi Karaağaç Küme evleri Mevkii’nde fındık bahçesinde tırpan yaparken yavru karaca buldular. Sahipsiz zannederek evlerine götürdüleri karacaları daha Tarım ve Orman Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü Ünye Şefliğine ihbar  ettiler. Duyarlı vatandaşlar Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım’dan aldıkları bilgiler ve talimatlar doğrultusunda karaca yavrularını buldukları yere bırakmaya ikna oldular. “Yavru Karacayı Annesi İle Buluşturduğum İçin Çok Mutluyum” Muammer Mustafa Efiloğlu, “Karacayı aldığım yere bıraktım.Annesi Kokumdan ve varlığımdan rahatsız olmasın diye hemen oradan uzaklaştım. 30 dk.  sonra tekrar kontrol amaçlı geldiğimde karaca yavrusu bıraktığım yerde ve civarında yoktu. Yavru karacayı annesi ile buluşturduğum için çok mutluyum” dedi. “Yavruyu Bıraktığım Yerde iki Yavru Daha Vardı” Mustafa Güler ise “yavru Karacayı aldığım yere gittiğimde bir süprizle karşılaştım. Bulduğum yerde bir yavru karaca daha vardı. İki yavru karacayı yanyana aynı yere bıraktım. Sonra hemen ordan uzaklaştım. Ve Uzak bir yerden gözlemlemeye başladım. Ben yavru karacayı bıraktıktan sonra bıraktığım yerden sesler gelmeye başladı. Anne karacanın geldiğini gördüm ve kokumdan rahatsız olmasın diye bölgeden uzaklaştım. 1 saat sonra gittiğimde iki yavru karacada yerinde yoktu. Annesi alıp daha güvenli bir ortama götürmüştü. Yavru karacayı annesi ile kavuşturduğum için çok mutluyum” diye konuştu.
Ünye ve İkizce ilçelerinde İki duyarlı vatandaş buldukları karaca yavrularını annelerine kavuşturdu.

Muammer Mustafa Efiloğlu (32) Ünye’nin Gölevi Mahallesi Şeyh Yunus Mevkii’nde fındıklıkta gezerken, Mustafa Güler ise İkizce’nin Kaynartaş Mahallesi Karaağaç Küme evleri Mevkii’nde fındık bahçesinde tırpan yaparken yavru karaca buldular.

Sahipsiz zannederek evlerine götürdüleri karacaları daha Tarım ve Orman Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü Ünye Şefliğine ihbar  ettiler. Duyarlı vatandaşlar Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım’dan aldıkları bilgiler ve talimatlar doğrultusunda karaca yavrularını buldukları yere bırakmaya ikna oldular.

“Yavru Karacayı Annesi İle Buluşturduğum İçin Çok Mutluyum”

Muammer Mustafa Efiloğlu, “Karacayı aldığım yere bıraktım.Annesi Kokumdan ve varlığımdan rahatsız olmasın diye hemen oradan uzaklaştım. 30 dk.  sonra tekrar kontrol amaçlı geldiğimde karaca yavrusu bıraktığım yerde ve civarında yoktu. Yavru karacayı annesi ile buluşturduğum için çok mutluyum” dedi.

“Yavruyu Bıraktığım Yerde iki Yavru Daha Vardı”

Mustafa Güler ise “yavru Karacayı aldığım yere gittiğimde bir süprizle karşılaştım. Bulduğum yerde bir yavru karaca daha vardı. İki yavru karacayı yanyana aynı yere bıraktım. Sonra hemen ordan uzaklaştım. Ve Uzak bir yerden gözlemlemeye başladım. Ben yavru karacayı bıraktıktan sonra bıraktığım yerden sesler gelmeye başladı. Anne karacanın geldiğini gördüm ve kokumdan rahatsız olmasın diye bölgeden uzaklaştım. 1 saat sonra gittiğimde iki yavru karacada yerinde yoktu. Annesi alıp daha güvenli bir ortama götürmüştü. Yavru karacayı annesi ile kavuşturduğum için çok mutluyum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.