Karadeniz'e boydan boya çevre yolu

BÖLGE GÜNDEMİ 08.05.2019 - 18:40, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2421+ kez okundu.
 

Karadeniz'e boydan boya çevre yolu

Karadeniz Sahil Yolu yapılıyorken sahilinden geçiş vermeyen ve arkadan çevre yolu isteyen Ünyelilerin o günkü talebi bugün gelinen noktada tüm Karadeniz'in talebi haline geldi.
Ünye çevre yolunun hizmete girmesinin ardından Altınordu çevre yolu çalışmaları başladı, 1. etabı hizmete açıldı. Bu arada Fatsa çevre yolu proje çalışmaları başladı. Bunları Giresun çevre yolu çalışmaları takip etti. Bölgede bu zamana kadar yapılan çevre yollarının en uzunu olacak olan Giresun çevre yolu 49 km. uzunluğunda olacak, Gülyalı'dan başlayıp Keşap'ta bitecek. Karadeniz Bölgesi’nde Ünye ve Altınordu’dan sonra Giresun’a da Çevre Yolu geliyor. Giresun Çevre Yolu Ordu Gülyalı’dan başlayıp Giresun Keşap’ta sona eriyor. 49 km uzunluğundaki çevre yolunun 7 km’si Ordu sınırlarında kalıyor. Projeye ilişkin ÇED Yönetmeliği’nin 9. Maddesi gereğince Ordu ili Gülyalı ilçesinde ve Giresun ili Merkez ilçesinde halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için 07.09.2017 tarihinde Halkın Katılım Toplantıları gerçekleştirildi.    Halkın katılım Toplantısında yöre halkının talepleri doğrultusunda ÇED Başvuru dosyasında sunulan Proje güzergâhı gerek Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü gerekse de proje etüt firmaları tarafından yeniden değerlendirilerek, proje ile ilgili ofis çalışmaları, arazi çalışmaları ve muhtelif kamu kurumlarının görüşlerine başvurularak güzergah detay çalışmaları yapılmış olup ÇED İnceleme Koridoru içinde kalacak şekilde güzergah revizyonları gerçekleştirildi. Ordu Gülyalı ilçesi sınırları içerisinde KGM 10. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ tarafından yapılması planlanan GİRESUN ÇEVRE YOLU projesi ile ilgili 23/05/2019 tarihinde İDK Toplantısı gerçekleştirilecek
Karadeniz Sahil Yolu yapılıyorken sahilinden geçiş vermeyen ve arkadan çevre yolu isteyen Ünyelilerin o günkü talebi bugün gelinen noktada tüm Karadeniz'in talebi haline geldi.

Ünye çevre yolunun hizmete girmesinin ardından Altınordu çevre yolu çalışmaları başladı, 1. etabı hizmete açıldı. Bu arada Fatsa çevre yolu proje çalışmaları başladı.

Bunları Giresun çevre yolu çalışmaları takip etti. Bölgede bu zamana kadar yapılan çevre yollarının en uzunu olacak olan Giresun çevre yolu 49 km. uzunluğunda olacak, Gülyalı'dan başlayıp Keşap'ta bitecek.

Karadeniz Bölgesi’nde Ünye ve Altınordu’dan sonra Giresun’a da Çevre Yolu geliyor. Giresun Çevre Yolu Ordu Gülyalı’dan başlayıp Giresun Keşap’ta sona eriyor. 49 km uzunluğundaki çevre yolunun 7 km’si Ordu sınırlarında kalıyor. Projeye ilişkin ÇED Yönetmeliği’nin 9. Maddesi gereğince Ordu ili Gülyalı ilçesinde ve Giresun ili Merkez ilçesinde halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için 07.09.2017 tarihinde Halkın Katılım Toplantıları gerçekleştirildi. 

 

Halkın katılım Toplantısında yöre halkının talepleri doğrultusunda ÇED Başvuru dosyasında sunulan Proje güzergâhı gerek Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü gerekse de proje etüt firmaları tarafından yeniden değerlendirilerek, proje ile ilgili ofis çalışmaları, arazi çalışmaları ve muhtelif kamu kurumlarının görüşlerine başvurularak güzergah detay çalışmaları yapılmış olup ÇED İnceleme Koridoru içinde kalacak şekilde güzergah revizyonları gerçekleştirildi. Ordu Gülyalı ilçesi sınırları içerisinde KGM 10. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ tarafından yapılması planlanan GİRESUN ÇEVRE YOLU projesi ile ilgili 23/05/2019 tarihinde İDK Toplantısı gerçekleştirilecek

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.