Karadeniz’i Ziyaret Edenlerin Yeni Rotası: Hoynat

TURİZM 20.06.2021 - 18:05, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 6013+ kez okundu.
 

Karadeniz’i Ziyaret Edenlerin Yeni Rotası: Hoynat

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Türkiye'de tepeli karabatak kuşlarının yuva yaptığı nadir alanlardan biri olan ve çift gümüş martıların yaşadığı Hoynat Adası’nda yapılan çalışmalarla bölgeyi bir çekim ve cazibe merkezi haline getirdiklerini söyledi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in turizm alanında hayata geçirdiği yatırımlarla Ordu, her alanda adından söz ettiren bir il oluyor. Bu kapsamda Türkiye’de tepeli karabatak kuşlarının yuva yaptığı nadir bölgeden biri olan ve çift gümüş martıların yaşadığı Ordu’nun ‘sakin şehir’ ünvanlı Perşembe ilçesindeki Hoynat Adası, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemelerinin ardından her gün yüzlerce insanın ziyaret ettiği turizm merkezi haline geldi.           HERGÜN YÜZLERCE ZİYARETÇİ AĞIRLIYOR       Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından adanın karşısına seyir terası, kumsala inişi kolaylaştıran ahşap basamaklar, oturma grupları, korkuluk ve gözlem dürbününün yapılması ile birlikte Hoynat Adası cazibesini her gün arttırıyor. Her gün yüzlerce kişinin ziyaret ederek seyir zevki yaşadığı alanda çay-kahve servisi de bulunuyor.           BAŞKAN GÜLER: “MEZBELELİK BİR ALANI TURİZMİN GÖZDESİ YAPTIK”       Hoynat Adası’nda yapımı tamamlanan ve vatandaşların kullanımına sunulan seyir terasında vatandaşlar bir araya gelen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Hoynat’ın özel bir alan olduğunu belirtti. Mezbelelik bir alanı turizmin gözde mekanlarından biri haline getirdiklerini ifade eden Başkan Güler, “Hoynat gerçekten harika bir yer. Burası ayrıca tepeli karabatakların ve çift gümüş martıların yaşam alanı. Hoynat daha öncesinde mezbelelik bir alandı. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla Hoynat Adası’nı bir çekim ve cazibe merkezi haline getirdik. Bizden bekleneni yaptık” dedi.           ZİYARETÇİLER HOYNAT’IN CAZİBESİNE HAYRAN KALDI       Çeşitli illerden Ordu’ya gelen ve Hoynat Adası’nı ziyaret eden vatandaşlar karşılaştıkları manzaraya hayran kaldıklarını belirtti. Geçmiş yıllarda bölgeyi ziyaret eden vatandaşlar ise bölgenin çok değiştiğini, durup dinlenebilecek ve çay içebilecek bir alana kavuşmuş olmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade ettiler. Doyumsuz manzara karşısında özel bir mekân oluşturulduğunu aktaran ziyaretçiler çalışmaları dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini ilettiler.        
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Türkiye'de tepeli karabatak kuşlarının yuva yaptığı nadir alanlardan biri olan ve çift gümüş martıların yaşadığı Hoynat Adası’nda yapılan çalışmalarla bölgeyi bir çekim ve cazibe merkezi haline getirdiklerini söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in turizm alanında hayata geçirdiği yatırımlarla Ordu, her alanda adından söz ettiren bir il oluyor. Bu kapsamda Türkiye’de tepeli karabatak kuşlarının yuva yaptığı nadir bölgeden biri olan ve çift gümüş martıların yaşadığı Ordu’nun ‘sakin şehir’ ünvanlı Perşembe ilçesindeki Hoynat Adası, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemelerinin ardından her gün yüzlerce insanın ziyaret ettiği turizm merkezi haline geldi.

 

 

 

 

 

HERGÜN YÜZLERCE ZİYARETÇİ AĞIRLIYOR

 

 

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından adanın karşısına seyir terası, kumsala inişi kolaylaştıran ahşap basamaklar, oturma grupları, korkuluk ve gözlem dürbününün yapılması ile birlikte Hoynat Adası cazibesini her gün arttırıyor. Her gün yüzlerce kişinin ziyaret ederek seyir zevki yaşadığı alanda çay-kahve servisi de bulunuyor.

 

 

 

 

 

BAŞKAN GÜLER: “MEZBELELİK BİR ALANI TURİZMİN GÖZDESİ YAPTIK”

 

 

 

Hoynat Adası’nda yapımı tamamlanan ve vatandaşların kullanımına sunulan seyir terasında vatandaşlar bir araya gelen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Hoynat’ın özel bir alan olduğunu belirtti. Mezbelelik bir alanı turizmin gözde mekanlarından biri haline getirdiklerini ifade eden Başkan Güler, “Hoynat gerçekten harika bir yer. Burası ayrıca tepeli karabatakların ve çift gümüş martıların yaşam alanı. Hoynat daha öncesinde mezbelelik bir alandı. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla Hoynat Adası’nı bir çekim ve cazibe merkezi haline getirdik. Bizden bekleneni yaptık” dedi.

 

 

 

 

 

ZİYARETÇİLER HOYNAT’IN CAZİBESİNE HAYRAN KALDI

 

 

 

Çeşitli illerden Ordu’ya gelen ve Hoynat Adası’nı ziyaret eden vatandaşlar karşılaştıkları manzaraya hayran kaldıklarını belirtti. Geçmiş yıllarda bölgeyi ziyaret eden vatandaşlar ise bölgenin çok değiştiğini, durup dinlenebilecek ve çay içebilecek bir alana kavuşmuş olmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade ettiler. Doyumsuz manzara karşısında özel bir mekân oluşturulduğunu aktaran ziyaretçiler çalışmaları dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini ilettiler.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.