Karantinaya giren mahallelere destek

BÖLGE GÜNDEMİ 28.02.2021 - 12:40, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1256+ kez okundu.
 

Karantinaya giren mahallelere destek

Altınordu ilçesi Bahariye Mahallesi’nde yapılan testler sonucunda koronavirüs vakalarının tespit edilmesi nedeniyle Ordu Valiliği İl Hıfzıssıhha kurulu tarafından salgınının kontrol altına alınması amacıyla ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina kararı alındı. Mahalleye giriş ve çıkışlar kapatıldı. Altınordu Belediyesi karantina altına alınan mahallelerde vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmıyor.
Altınordu Belediyesi karantina kararı üzerine tüm ekipleri ile Bahariye Mahallesi için seferber oldu. Karantina kararının hemen ardından Bahariye Mahallesine giden ekipler mahallede yaşayan tüm ailelere gıda, hijyen ve yakacak yardımlarını kapı kapı gezerek ulaştırdılar. Bölgede bulunan sokak hayvanları ekiplerce besleme yapıldı ve mahallenin muhtelif yerlerine bolca mama ve yem bırakıldı.   Altınordu belediyesi ekiplerince Bahariye Mahallesi’nde başlayan çalışmalar kapsamında mahalle sınırları içerisinde bulunan cami, kahvehane, köy dolmuşları ve sokaklar ile ortak kullanım alanlarının tamamı dezenfekte edildi. Mahalle sakinlerinin anlık ihtiyaçları da yine belediye ekiplerince yerine getiriliyor.   BAŞKAN TÖREN “HEMŞEHRİLERİMİZLE DAYANIŞMA SEFERBERLİĞİMİZ DEVAM EDİYOR” Çalışmalar hakkında bilgi veren Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören “Bizim kültürümüzü şekillendiren en önemli hususlardan biri şüphesiz, dayanışmadır. Zira bizim medeniyetimizin özü, sözü insandır. Salgın, doğal afetler gibi zor zamanlarda özellikle millet devlet bütünleşmesinin en güzel örneği sergileniyor. Biz de bu anlayışla hemşerilerimizle dayanışmamızı hiç eksik etmedik, gönül elimiz daima yanlarında oldu. Bahariye Mahallesi’ndeki komşularımıza öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Altınordu Belediyesi olarak onların bu zorlu sürecinde 7/24 yanlarındayız. Tüm imkanlarımızla her koşulda Altınordu’luların yanında ve emrindeyiz. Hemşerilerimizden maske mesafe temizlik kurallarına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı hassasiyetle uymalarını özellikle rica ediyorum” dedi.    
Altınordu ilçesi Bahariye Mahallesi’nde yapılan testler sonucunda koronavirüs vakalarının tespit edilmesi nedeniyle Ordu Valiliği İl Hıfzıssıhha kurulu tarafından salgınının kontrol altına alınması amacıyla ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina kararı alındı. Mahalleye giriş ve çıkışlar kapatıldı. Altınordu Belediyesi karantina altına alınan mahallelerde vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmıyor.

Altınordu Belediyesi karantina kararı üzerine tüm ekipleri ile Bahariye Mahallesi için seferber oldu. Karantina kararının hemen ardından Bahariye Mahallesine giden ekipler mahallede yaşayan tüm ailelere gıda, hijyen ve yakacak yardımlarını kapı kapı gezerek ulaştırdılar. Bölgede bulunan sokak hayvanları ekiplerce besleme yapıldı ve mahallenin muhtelif yerlerine bolca mama ve yem bırakıldı.

 

Altınordu belediyesi ekiplerince Bahariye Mahallesi’nde başlayan çalışmalar kapsamında mahalle sınırları içerisinde bulunan cami, kahvehane, köy dolmuşları ve sokaklar ile ortak kullanım alanlarının tamamı dezenfekte edildi. Mahalle sakinlerinin anlık ihtiyaçları da yine belediye ekiplerince yerine getiriliyor.

 

BAŞKAN TÖREN “HEMŞEHRİLERİMİZLE DAYANIŞMA SEFERBERLİĞİMİZ DEVAM EDİYOR”

Çalışmalar hakkında bilgi veren Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören “Bizim kültürümüzü şekillendiren en önemli hususlardan biri şüphesiz, dayanışmadır. Zira bizim medeniyetimizin özü, sözü insandır. Salgın, doğal afetler gibi zor zamanlarda özellikle millet devlet bütünleşmesinin en güzel örneği sergileniyor. Biz de bu anlayışla hemşerilerimizle dayanışmamızı hiç eksik etmedik, gönül elimiz daima yanlarında oldu. Bahariye Mahallesi’ndeki komşularımıza öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Altınordu Belediyesi olarak onların bu zorlu sürecinde 7/24 yanlarındayız. Tüm imkanlarımızla her koşulda Altınordu’luların yanında ve emrindeyiz. Hemşerilerimizden maske mesafe temizlik kurallarına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı hassasiyetle uymalarını özellikle rica ediyorum” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.