Kartelin Oyunun Bozulması İçin Tmo Revizyon Yapmalı!

SİYASET 11.11.2020 - 21:37, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1359+ kez okundu.
 

Kartelin Oyunun Bozulması İçin Tmo Revizyon Yapmalı!

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, fındıkta kartelin oyunu bozmak için TMO’unun alım fiyatını yükseltmesi ve alım süresini de uzatması gerektiğini söyledi.
CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel Ziraat Odası ziyaretinde fındığı konuştu. Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça'ya yapılan ziyarete Adıgüzel, CHP İl Başkanı Atila Şahin ve yönetimi, Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak ve yönetimi, İl Kadın Kolları Başkanı Nilgün Yılmaz ve yönetimi, İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Çabuk, Altınordu Gençlik Kolları Başkanı Tuğçe Pala ile birlikte katıldı.     KARTEL ALIMA HAZIRLANIYOR   Adıgüzel şunları ifade etti: “Fındığa siyaset üstü bakıyoruz. Çünkü emek en yüce değerdir. Katkı koyan herkese teşekkürü borç biliriz. Altınordu Ziraat Odası da bu konuda olumlu çalışmaları olan bir odamızdır. Fındıkta uluslararası kartelin fındık stoku bitmek üzere. Artık alım yapmaya hazırlanıyor. Bu nedenle fındık fiyatını düşürmeye çalışıyor. Tam tersine fındığı elde tutup talebin artacağı bu önümüzdeki dönemde fiyat artışı beklemek lazım.”     FİYAT VE SÜRE REVİZYONU ŞART   Fındıkta iki temel önerileri olduğunu ifade eden Adıgüzel, sözlerini şöyle tamamladı: “Birincisi TMO fındık alımına 31 Aralık'tan sonra da devam etmelidir. Uluslararası kartel ve yerli işbirlikçileri 31 Aralık'tan sonra boşa düşecek olan üreticiyi avlamak için beklemekteler. İkincisi fındık fiyatı acilen revize edilmelidir. Dolar ölçekli revizyon  22.5 TL fiyat verildiğinde dolar ne ise bugünkü kur üzerinden fiyat revizyon talep ediyoruz. Bu da 25 TL’nin üzerindedir.”
CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, fındıkta kartelin oyunu bozmak için TMO’unun alım fiyatını yükseltmesi ve alım süresini de uzatması gerektiğini söyledi.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel Ziraat Odası ziyaretinde fındığı konuştu. Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça'ya yapılan ziyarete Adıgüzel, CHP İl Başkanı Atila Şahin ve yönetimi, Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak ve yönetimi, İl Kadın Kolları Başkanı Nilgün Yılmaz ve yönetimi, İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Çabuk, Altınordu Gençlik Kolları Başkanı Tuğçe Pala ile birlikte katıldı.

 

 

KARTEL ALIMA HAZIRLANIYOR

 

Adıgüzel şunları ifade etti: “Fındığa siyaset üstü bakıyoruz. Çünkü emek en yüce değerdir. Katkı koyan herkese teşekkürü borç biliriz. Altınordu Ziraat Odası da bu konuda olumlu çalışmaları olan bir odamızdır. Fındıkta uluslararası kartelin fındık stoku bitmek üzere. Artık alım yapmaya hazırlanıyor. Bu nedenle fındık fiyatını düşürmeye çalışıyor. Tam tersine fındığı elde tutup talebin artacağı bu önümüzdeki dönemde fiyat artışı beklemek lazım.”

 

 

FİYAT VE SÜRE REVİZYONU ŞART

 

Fındıkta iki temel önerileri olduğunu ifade eden Adıgüzel, sözlerini şöyle tamamladı: “Birincisi TMO fındık alımına 31 Aralık'tan sonra da devam etmelidir. Uluslararası kartel ve yerli işbirlikçileri 31 Aralık'tan sonra boşa düşecek olan üreticiyi avlamak için beklemekteler. İkincisi fındık fiyatı acilen revize edilmelidir. Dolar ölçekli revizyon  22.5 TL fiyat verildiğinde dolar ne ise bugünkü kur üzerinden fiyat revizyon talep ediyoruz. Bu da 25 TL’nin üzerindedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.