Kaymakamlık Konutu Yenileniyor

BÖLGE GÜNDEMİ 06.06.2018 - 01:14, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1047+ kez okundu.
 

Kaymakamlık Konutu Yenileniyor

Ünye Belediyesi haziran ayı olağan Meclis Toplantısı, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar başkanlığında Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda yapıldı.
6 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı Meclis Toplantısında gündemde görüşülen maddelerden biri imarla ilgili olup İmar Komisyonu’na havale edildi. Yarışmalarda dereceye girenlere toplam 151 Bin Lira ödül Gündemde maddede görüşülen Rahvan At Yarışları, fikri proje yarışması ile yağlı güreş müsabakalarında dereceye girecek olanlara verilecek olan ödül miktarı görüşüldü. Buna göre Rahvan At Yarışlarında dereceye girenlere toplam 25 bin lira, fikri proje yarışmasına 6 bin lira ve yağlı güreş müsabakalarında dereceye girenlere toplam 120 bin lira ödül verilmesine karar verildi. Belediye Tesislerinde Fiyat Güncellemesi Yapıldı Gündemde görüşülen bir diğer maddede, Ünye Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne bağlı tesislerde hizmet bedellerinin güncellenmesi konusu görüşüldü. Tarife Komisyonu adına konuşan Av. Telat Tuncer, “Piyasan fiyat alarak ve kendi maliyetlerimizi de hesaplayarak kar oranını minimize tutarak bir çok üründe fiyat değişikliği olmamakla birlikte fiyatlarımızı güncelledik” diyerek yeni güncel fiyatlarla ilgili bilgi verdi. Ünye’ye Yeni Kaymakamlık Konutu Yapılacak Gündemde görüşülen bir diğer maddede, mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan Atatürk Mahallesi’ndeki parselin bitişiğinde kalan 321,59 metrekare alanın kaymakamlık konutu yapılmak üzere bedelsiz olarak Maliye Hazinesi’ne devredilmesi konusu görüşülerek kabul edildi. Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ünye Kaymakamlık konutu çok berbat bir vaziyetteydi. Onun yenilenmesi ile alakalı kaymakamlık konutunu yatırım programına aldırdık. Proje çalışmaları da şuanda bitmek üzere. İnşallah çok kısa bir sürede ihalesi yapılarak yapımına başlanacak.” dedi. Fevzi Çakmak Mahallesine yeni ASM Fevzi Çakmak Mahallesine yeni bir ASM yapılacağını ifade eden Başkan Ahmet Çamyar, “Fevzi Çakmak Mahallemize bir Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ve 112 yapılmasına ile ilgili yatırım programına alındı. Bu 2.5 milyonluk bir proje. Şuanda Fevzi Çakmak Mahallesi Sosyal Tesisin yanında hizmet veren sağlık ocağının mülkiyeti Sağlık Bakanlığı’na geçmiş durumda. Oraya da 2.5 milyon liraya bir aile sağlığı merkezi yapılacak.” dedi. Belediye Meclisi tekne imal ve çekek yeri projesi için olumlu görüş beyan etti Gündemde görüşülen bir diğer maddede, Ünye Limanı mevkiinde yapılması planlanan “Mertcan Denizcilik Tekne İmal ve Çekek Yeri” ÇED raporu dosyasına ilişkin komisyon raporu görüşülerek Ünye Belediye Meclisi olumlu görüş beyan etti. Çınarcık Mahallesi Merkez Sokak İçkili Yerler Komisyonu’nda Ünye Çınarcık Mahallesi Merkez Sokak 1 Nolu adreste bulunan yerin içkili yer krokisine dahil edilmesi konusu görüşülerek içkili yerler komisyonuna havale edildi.   
Ünye Belediyesi haziran ayı olağan Meclis Toplantısı, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar başkanlığında Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda yapıldı.

6 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı Meclis Toplantısında gündemde görüşülen maddelerden biri imarla ilgili olup İmar Komisyonu’na havale edildi.

Yarışmalarda dereceye girenlere toplam 151 Bin Lira ödül

Gündemde maddede görüşülen Rahvan At Yarışları, fikri proje yarışması ile yağlı güreş müsabakalarında dereceye girecek olanlara verilecek olan ödül miktarı görüşüldü. Buna göre Rahvan At Yarışlarında dereceye girenlere toplam 25 bin lira, fikri proje yarışmasına 6 bin lira ve yağlı güreş müsabakalarında dereceye girenlere toplam 120 bin lira ödül verilmesine karar verildi.

Belediye Tesislerinde Fiyat Güncellemesi Yapıldı

Gündemde görüşülen bir diğer maddede, Ünye Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne bağlı tesislerde hizmet bedellerinin güncellenmesi konusu görüşüldü. Tarife Komisyonu adına konuşan Av. Telat Tuncer, “Piyasan fiyat alarak ve kendi maliyetlerimizi de hesaplayarak kar oranını minimize tutarak bir çok üründe fiyat değişikliği olmamakla birlikte fiyatlarımızı güncelledik” diyerek yeni güncel fiyatlarla ilgili bilgi verdi.

Ünye’ye Yeni Kaymakamlık Konutu Yapılacak

Gündemde görüşülen bir diğer maddede, mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan Atatürk Mahallesi’ndeki parselin bitişiğinde kalan 321,59 metrekare alanın kaymakamlık konutu yapılmak üzere bedelsiz olarak Maliye Hazinesi’ne devredilmesi konusu görüşülerek kabul edildi.

Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ünye Kaymakamlık konutu çok berbat bir vaziyetteydi. Onun yenilenmesi ile alakalı kaymakamlık konutunu yatırım programına aldırdık. Proje çalışmaları da şuanda bitmek üzere. İnşallah çok kısa bir sürede ihalesi yapılarak yapımına başlanacak.” dedi.

Fevzi Çakmak Mahallesine yeni ASM

Fevzi Çakmak Mahallesine yeni bir ASM yapılacağını ifade eden Başkan Ahmet Çamyar, “Fevzi Çakmak Mahallemize bir Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ve 112 yapılmasına ile ilgili yatırım programına alındı. Bu 2.5 milyonluk bir proje. Şuanda Fevzi Çakmak Mahallesi Sosyal Tesisin yanında hizmet veren sağlık ocağının mülkiyeti Sağlık Bakanlığı’na geçmiş durumda. Oraya da 2.5 milyon liraya bir aile sağlığı merkezi yapılacak.” dedi.

Belediye Meclisi tekne imal ve çekek yeri projesi için olumlu görüş beyan etti

Gündemde görüşülen bir diğer maddede, Ünye Limanı mevkiinde yapılması planlanan “Mertcan Denizcilik Tekne İmal ve Çekek Yeri” ÇED raporu dosyasına ilişkin komisyon raporu görüşülerek Ünye Belediye Meclisi olumlu görüş beyan etti.

Çınarcık Mahallesi Merkez Sokak İçkili Yerler Komisyonu’nda

Ünye Çınarcık Mahallesi Merkez Sokak 1 Nolu adreste bulunan yerin içkili yer krokisine dahil edilmesi konusu görüşülerek içkili yerler komisyonuna havale edildi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.