Kelebeklerden korkmayın

YAŞAM 06.05.2019 - 14:31, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2023+ kez okundu.
 

Kelebeklerden korkmayın

Ünye'de son günlerde görülen ve tedirginliğe yol açan kelebeklerin zararlı olmadığı, korkulmaması gerektiği belirtildi.
Kelebek sürüsünden korkmayın. Son günlerde Ünye'de sıkça görülen ve zararlı olabileceği düşüncesiyle tedirginliğe yol açan kelebeklerden korkulmaması gerektiğine işaret edildi.   Konuyla ilgili olarak Ünye Ziraat odası tarafından yapılan açıklamada; Son zamanlarda yoğun olarak görülmeye başlanan kelebeklerin zararsız olduğu belirtilerek şu bilgiler verildi; "Son zamanlarda yoğun olarak kelebelek popülasyonu görülmektedir. Bu görülen kelebek diken kelebeği olup “Vanessa Cynthia Cardui” olarak da bilinmektedir. Diken Kelebeği kuzey yarımkürenin tamamı, Afrika ve Avustralya kıtaları ile küresel olarak en yaygın dağılış gösteren kelebek türlerindendir. Türkiye’nin tüm illerinde bulunmaktadır. Bu tür, göçmen kelebeklerdendir. Baharda kuzey Afrika’dan Avrupa’ya göç ederler. Çayırlar, makilikler, orman alanlarında yaşarlar. Konukçuları devedikeni, hatmi çiçeği türleri, galagan, ebegümeci, ısırgan, boğa dikeni gibi yabani bitkiler ile beslenir.Bu kelebek türünün mevcut tarımsal yapımıza herhangi bir zararı yoktur. Tüm çiftçilerimize önemle duyurulur."
Ünye'de son günlerde görülen ve tedirginliğe yol açan kelebeklerin zararlı olmadığı, korkulmaması gerektiği belirtildi.

Kelebek sürüsünden korkmayın. Son günlerde Ünye'de sıkça görülen ve zararlı olabileceği düşüncesiyle tedirginliğe yol açan kelebeklerden korkulmaması gerektiğine işaret edildi.

 

Konuyla ilgili olarak Ünye Ziraat odası tarafından yapılan açıklamada; Son zamanlarda yoğun olarak görülmeye başlanan kelebeklerin zararsız olduğu belirtilerek şu bilgiler verildi; "Son zamanlarda yoğun olarak kelebelek popülasyonu görülmektedir. Bu görülen kelebek diken kelebeği olup “Vanessa Cynthia Cardui” olarak da bilinmektedir. Diken Kelebeği kuzey yarımkürenin tamamı, Afrika ve Avustralya kıtaları ile küresel olarak en yaygın dağılış gösteren kelebek türlerindendir. Türkiye’nin tüm illerinde bulunmaktadır. Bu tür, göçmen kelebeklerdendir. Baharda kuzey Afrika’dan Avrupa’ya göç ederler. Çayırlar, makilikler, orman alanlarında yaşarlar. Konukçuları devedikeni, hatmi çiçeği türleri, galagan, ebegümeci, ısırgan, boğa dikeni gibi yabani bitkiler ile beslenir.Bu kelebek türünün mevcut tarımsal yapımıza herhangi bir zararı yoktur.
Tüm çiftçilerimize önemle duyurulur."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.