Kent demek, medeniyet demektir

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 21.11.2019 - 16:01, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1432+ kez okundu.
 

Kent demek, medeniyet demektir

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Şehir planlaması sadece çizim, ölçü, kat, yeşil alan ya da yol demek değildir. Şehir planlaması, aynı zamanda kent bilincini ve kültürünü korumak ve ileriye taşımak demektir” dedi.
Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, ‘Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla mimarlar, mühendisler ve teknikerlerle kahvaltı programında bir araya geldi. Programda konuşan Başkan Tavlı, Ünye’nin geleceğe daha yaşanabilir taşınması için planlamayı çok önemsediklerini ifade etti. Başkan Tavlı, “Kent demek, medeniyet demektir.  O medeniyetin sürdürülebilir ve sağlıklı olabilmesi için de bir takım şartlar vardır. Bu şartların başında da planlama gelir. Göreve geldiğimizden beri yapmaya çalıştığımız işte budur, planlama. Her şeyin başı planlama. Bir şehrin, kentin, hele ki konu Ünye’nin planlaması ise bunu daha da çok önemsiyoruz. Şehir planlaması sadece çizim, ölçü, kat, yeşil alan ya da yol demek değildir. Şehir planlaması, aynı zamanda kent bilincini ve kültürünü korumak ve ileriye taşımak demektir. Bu kentin değerleri ve markaları var. Bu kentin bir tarihi var. Geçmişten bugüne gelen tarihimizi, kültürümüzü ve şehrimizi marka yapan değerleri bilmek, şehrimizi tanımak zorundayız” diye konuştu. Şehrimizin kıymetini bilelim İlçede ciddi planlamalara ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Tavlı, şöyle devam etti: “Proje, tasarım yapan, projeleri çizenler ve uygulamaları ile yaşam mekanlarımızı şekillendiren, inşa edenlerden ricamız, bu cennet şehrimizin kıymetini bilelim. Şehirlerimizi eski fotoğraflardaki, şarkı türkülerdeki güzellikleri ile anmayalım. Andığımız şekilde yaşatalım. Şehrimizi planlarken, mutlaka o kentte kentlilik bilinci oluşturulması ve kent kültürünün oluşturulması için nasıl bir planlama yapılacağı konusunda akıl yürütmeniz gerekir ki işte bunun için sizlerle bir aradayız. Ünyemizin gelişimi için siz mimar mühendislere, şehir planlamacılarına, tekniker arkadaşlarımıza büyük görevler düşüyor. Teknik ve bilimsel akla her zaman ihtiyacımız var. Hem kent hem de yöre ile ilgili planlarımızı bozmaz ve gelişme planlarımızı da sağlıklı yapabilirsek kenti yaşanır kılabiliriz. Bu nedenle çok ciddi planlamalara ihtiyacımız var. İhtiyacımız, daha temiz hava, daha geniş yeşil alanlar ve tüm canlılar için daha güzel Ünye’dir.”
Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Şehir planlaması sadece çizim, ölçü, kat, yeşil alan ya da yol demek değildir. Şehir planlaması, aynı zamanda kent bilincini ve kültürünü korumak ve ileriye taşımak demektir” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, ‘Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla mimarlar, mühendisler ve teknikerlerle kahvaltı programında bir araya geldi. Programda konuşan Başkan Tavlı, Ünye’nin geleceğe daha yaşanabilir taşınması için planlamayı çok önemsediklerini ifade etti. Başkan Tavlı, “Kent demek, medeniyet demektir.  O medeniyetin sürdürülebilir ve sağlıklı olabilmesi için de bir takım şartlar vardır. Bu şartların başında da planlama gelir. Göreve geldiğimizden beri yapmaya çalıştığımız işte budur, planlama. Her şeyin başı planlama. Bir şehrin, kentin, hele ki konu Ünye’nin planlaması ise bunu daha da çok önemsiyoruz. Şehir planlaması sadece çizim, ölçü, kat, yeşil alan ya da yol demek değildir. Şehir planlaması, aynı zamanda kent bilincini ve kültürünü korumak ve ileriye taşımak demektir. Bu kentin değerleri ve markaları var. Bu kentin bir tarihi var. Geçmişten bugüne gelen tarihimizi, kültürümüzü ve şehrimizi marka yapan değerleri bilmek, şehrimizi tanımak zorundayız” diye konuştu.

Şehrimizin kıymetini bilelim

İlçede ciddi planlamalara ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Tavlı, şöyle devam etti: “Proje, tasarım yapan, projeleri çizenler ve uygulamaları ile yaşam mekanlarımızı şekillendiren, inşa edenlerden ricamız, bu cennet şehrimizin kıymetini bilelim. Şehirlerimizi eski fotoğraflardaki, şarkı türkülerdeki güzellikleri ile anmayalım. Andığımız şekilde yaşatalım. Şehrimizi planlarken, mutlaka o kentte kentlilik bilinci oluşturulması ve kent kültürünün oluşturulması için nasıl bir planlama yapılacağı konusunda akıl yürütmeniz gerekir ki işte bunun için sizlerle bir aradayız. Ünyemizin gelişimi için siz mimar mühendislere, şehir planlamacılarına, tekniker arkadaşlarımıza büyük görevler düşüyor. Teknik ve bilimsel akla her zaman ihtiyacımız var. Hem kent hem de yöre ile ilgili planlarımızı bozmaz ve gelişme planlarımızı da sağlıklı yapabilirsek kenti yaşanır kılabiliriz. Bu nedenle çok ciddi planlamalara ihtiyacımız var. İhtiyacımız, daha temiz hava, daha geniş yeşil alanlar ve tüm canlılar için daha güzel Ünye’dir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.