Kilise, sanatseverlere ev sahipliği yapacak

BÖLGE GÜNDEMİ 02.06.2018 - 01:02, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2041+ kez okundu.
 

Kilise, sanatseverlere ev sahipliği yapacak

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, restorasyonu tamamlanan Meryem Ana Kilisesi (Yalı Kilisesi)’nin Sanat Cafe’ye dönüştürüleceğini açıkladı.
Ünye’de 1830’lı yıllarda yörede yaşayan Rumlar tarafından yapılarak ibadete açılan kilise, günümüzde Sanat Kafe olarak hizmet verecek. Kilisenin kapanmasının ardından bir süre boş kalan, 2013 yılına kadar da düğün salonu olarak kullanılan, ardından Ünye Belediyesi tarafından restore edilerek 2015 yılından itibaren Kültür ve Sanat Merkezi olarak kullanılmaya başlanan Meryem Ana Kilisesi (Yalı Kilisesi), sanatseverleri bekliyor. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Meryem Ana Kilisesi’nin ihaleye çıkarıldığını, sanatseverlerin bu kafede buluşacağını söyledi. Çamyar, “Orada karikatür tarzı öğretiler yapılacak. Hem sanatsal faaliyet olarak sergiler açılacak. Sanatsal faaliyetleri tamamı orada yapılabilecek.” dedi.    Ünye’nin Ortayılmazlar Mahallesi’nde bulunan ve Yalı Kilisesi olarak bilinen Meryem Ana Kilisesi vatandaşlara Sanat Cafe olarak hizmet verecek. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, gazetemize yaptığı açıklamada, kilisenin adının Meryem Ana Kültür Sanat Merkezi olarak değiştirilme fikrinden sonra ihalesinin yapıldığını belirterek sanatseverlere Sanat Cafe olarak ev sahipliği yapacağının söyledi. -“İçerisinde çay kahve içilebilecek”- Kilisenin içerisinde sanatın yanında insanların oturup zaman geçirebileceği bir cafede olacağını ifade eden Başkan Çamyar, “Yalı Kilisesi’nin adını Meryem Ana Kültür Sanat Merkezi olarak değiştirme teklifi gelmişti. Bu şekilde de oranın ihalesini yaptık. Alan arkadaşımız orada karikatür tarzı öğretiler yapacak. Hem sanatsal faaliyet olarak sergiler yapılacak. Sanat faaliyetleri adı altında bir Sanat Cafe gibi düşünelim. İçerisinde çay, kahve içilebilecek. Sanatsal faaliyetleri tamamı orada yapılabilecek.” dedi.  
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, restorasyonu tamamlanan Meryem Ana Kilisesi (Yalı Kilisesi)’nin Sanat Cafe’ye dönüştürüleceğini açıkladı.

Ünye’de 1830’lı yıllarda yörede yaşayan Rumlar tarafından yapılarak ibadete açılan kilise, günümüzde Sanat Kafe olarak hizmet verecek. Kilisenin kapanmasının ardından bir süre boş kalan, 2013 yılına kadar da düğün salonu olarak kullanılan, ardından Ünye Belediyesi tarafından restore edilerek 2015 yılından itibaren Kültür ve Sanat Merkezi olarak kullanılmaya başlanan Meryem Ana Kilisesi (Yalı Kilisesi), sanatseverleri bekliyor.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Meryem Ana Kilisesi’nin ihaleye çıkarıldığını, sanatseverlerin bu kafede buluşacağını söyledi.

Çamyar, “Orada karikatür tarzı öğretiler yapılacak. Hem sanatsal faaliyet olarak sergiler açılacak. Sanatsal faaliyetleri tamamı orada yapılabilecek.” dedi.

 

 Ünye’nin Ortayılmazlar Mahallesi’nde bulunan ve Yalı Kilisesi olarak bilinen Meryem Ana Kilisesi vatandaşlara Sanat Cafe olarak hizmet verecek.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, gazetemize yaptığı açıklamada, kilisenin adının Meryem Ana Kültür Sanat Merkezi olarak değiştirilme fikrinden sonra ihalesinin yapıldığını belirterek sanatseverlere Sanat Cafe olarak ev sahipliği yapacağının söyledi.

-“İçerisinde çay kahve içilebilecek”-

Kilisenin içerisinde sanatın yanında insanların oturup zaman geçirebileceği bir cafede olacağını ifade eden Başkan Çamyar, “Yalı Kilisesi’nin adını Meryem Ana Kültür Sanat Merkezi olarak değiştirme teklifi gelmişti. Bu şekilde de oranın ihalesini yaptık. Alan arkadaşımız orada karikatür tarzı öğretiler yapacak. Hem sanatsal faaliyet olarak sergiler yapılacak. Sanat faaliyetleri adı altında bir Sanat Cafe gibi düşünelim. İçerisinde çay, kahve içilebilecek. Sanatsal faaliyetleri tamamı orada yapılabilecek.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.