Kimya Mühendisi Nasıl Çocuk Fotoğrafçısı Oldu?

YAŞAM 25.01.2020 - 21:40, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2050+ kez okundu.
 

Kimya Mühendisi Nasıl Çocuk Fotoğrafçısı Oldu?

Ünye’de kimya mühendisi genç kadın, mesleğini bırakarak bebeklerin gülen yüzü oldu.
ÇOCUKLARIN KİMYASINI ÇÖZDÜ Kimya Mühendisi Damlanur Tan Çalışkan, evlenmesinin ardından yeni doğan kız çocuğunun fotoğraflarını çekmeye başladı. Bu sırada çektiği fotoğrafları sosyal medya üzerinden paylaşan genç kadın, arkadaşlarının da kendi bebeklerinin fotoğraflarını istemesiyle kimyagerlik mesleğini bırakarak bebek fotoğrafçısı oldu. Yaklaşık 4 yıldır bebeklerle iyi bir iletişim içerisinde onların hareketlerine ışık olan 38 yaşındaki Damlanur Tan Çalışkan'ın stüdyosu şimdilerde ise yeni doğum yapan annelerin uğrak yeri oluyor.   ‘BİR FOTOĞRAF KARESİYLE HAYALLERİM DEĞİŞTİ’ Kendi kız çocuğunun fotoğraflarından esinlenerek bebekleri resmeden Damlanur Çalışkan Tan, "Ben Ünye'de büyüdüm. Daha sonra okumak için Ankara'ya gittim. Uzun zaman orada yaşadım ve evlendim. Ankara'da önce kimya işletme ve daha sonra kimya mühendisliği bölümünü bitirdim. Normal petrol laboratuvarları denetçiliği yaparken o sırada hamile olduğum için işimden ayrıldım. Daha sonra eşimin tayini nedeniyle Malatya'ya gitmemiz gerekiyordu. Çocuğumu orada büyütürüm derken eşimin tayin süresi uzadı. Bu sırada ben de yeni doğan kızımın fotoğraflarını çekiyordum. Hem tarih öğretmeni hem annem olan Aynur Zeren Tan'ın fotoğraf tecrübesinden dolayı sık sık çekimler yapıyordum. Bir gün kızımın fotoğrafını çekerken etraftan arkadaşlarım kendi çocukları için fotoğraf istedi. Daha sonra diğer arkadaşlarımız da benden kendi çocukları için fotoğraf çekmemi istediler. Bu bir yıl kadar böyle devam ederken benden daha profesyonel çekim için talep gelmeye başladı. O gün ani bir kararla mesleğimi bırakmaya ve bebeklerle çalışmaya karar verdim. Bir fotoğraf karesiyle hayallerim değişti" dedi
Ünye’de kimya mühendisi genç kadın, mesleğini bırakarak bebeklerin gülen yüzü oldu.

ÇOCUKLARIN KİMYASINI ÇÖZDÜ

Kimya Mühendisi Damlanur Tan Çalışkan, evlenmesinin ardından yeni doğan kız çocuğunun fotoğraflarını çekmeye başladı. Bu sırada çektiği fotoğrafları sosyal medya üzerinden paylaşan genç kadın, arkadaşlarının da kendi bebeklerinin fotoğraflarını istemesiyle kimyagerlik mesleğini bırakarak bebek fotoğrafçısı oldu. Yaklaşık 4 yıldır bebeklerle iyi bir iletişim içerisinde onların hareketlerine ışık olan 38 yaşındaki Damlanur Tan Çalışkan'ın stüdyosu şimdilerde ise yeni doğum yapan annelerin uğrak yeri oluyor.

  ‘BİR FOTOĞRAF KARESİYLE HAYALLERİM DEĞİŞTİ’

Kendi kız çocuğunun fotoğraflarından esinlenerek bebekleri resmeden Damlanur Çalışkan Tan, "Ben Ünye'de büyüdüm. Daha sonra okumak için Ankara'ya gittim. Uzun zaman orada yaşadım ve evlendim. Ankara'da önce kimya işletme ve daha sonra kimya mühendisliği bölümünü bitirdim. Normal petrol laboratuvarları denetçiliği yaparken o sırada hamile olduğum için işimden ayrıldım. Daha sonra eşimin tayini nedeniyle Malatya'ya gitmemiz gerekiyordu. Çocuğumu orada büyütürüm derken eşimin tayin süresi uzadı. Bu sırada ben de yeni doğan kızımın fotoğraflarını çekiyordum. Hem tarih öğretmeni hem annem olan Aynur Zeren Tan'ın fotoğraf tecrübesinden dolayı sık sık çekimler yapıyordum. Bir gün kızımın fotoğrafını çekerken etraftan arkadaşlarım kendi çocukları için fotoğraf istedi. Daha sonra diğer arkadaşlarımız da benden kendi çocukları için fotoğraf çekmemi istediler. Bu bir yıl kadar böyle devam ederken benden daha profesyonel çekim için talep gelmeye başladı. O gün ani bir kararla mesleğimi bırakmaya ve bebeklerle çalışmaya karar verdim. Bir fotoğraf karesiyle hayallerim değişti" dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.