Konfederasyon Kuruyorlar !!!

BÖLGE GÜNDEMİ 02.10.2018 - 22:27, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1001+ kez okundu.
 

Konfederasyon Kuruyorlar !!!

Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür derneği yönetim kurulu üyelerinden geçtiğimiz haftalarda konfederasyon kurmak için yetki alan başkan Mehmet Ali Gürsoy konfederasyon çalışmalarına start verdi.
           Türkiye Gürcüleri’nin kurmuş olduğu dernek yöneticileri ile görüşmelerde konu ile alakalı yol haritaları çıkartılmış ve projenin kapsamları belirlenmiştir.          Öncelikle konfederasyonun ulusal ve uluslararası sosyo ekonomik ilişkilere boyut kazandırması ve kültürel birlikteliğin toplumsal zenginliğe katkı sağlaması amaçlanmakta.          Konfederasyonun uluslar arası boyutu en önemli çalışma konusu, bu bağlamda Avrupa ve İran’da yaşayan Gürcü kökenli vatandaşlar hali hazırda böyle bir çalışma içerisinde olmak için gönüllüler. Avrupa’da yaşayan Gürcü kökenli iş insanları ile konsolosluk ve diğer STK’lar aracılığı ile iletişim kuruldu ve yakın zamanda Avrupa merkezli bir toplantı söz konusu. Avrupa’da geniş bir kitleye sahip olan Gürcü iş insanları konfederasyon için gerekli desteği sağlayacaklarının sinyalini verdiler.          Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneği’nin rahmetli devlet bakanı Refaiddin Şahin vesilesiyle oluşan Gürcistan Devleti ile siyasi bağlantıların halen daha tüm sıcaklığı ile devam etmesi ve coğrafi konumundan ötürü konfederasyon merkezinin Ünye’de olması çabası içerisindeyiz. Bu çalışmanın sonucunda konfederasyonun kurulması akabinde bölgemizde yapılacak turizme yönelik yatırım projeleri başlıca gündemimiz. Çizdiğimiz yol haritasında bir değişikliğin olmaması durumunda Ünye’nin gerek doğa turizmi için biçilmiş kaftan olması gerek Gürcü kültürüne sahip nüfus yoğunluğu gerek ise Avrupa ve Gürcistan arasında mükemmel bir konumda olması konfederasyon merkezinin Ünye’de kurulmasını olumlu yönde etkilemektedir. Kurulacak olan konfederasyonun Ünye ekonomisine yapacağı katkılar oldukça fazla olacaktır.
Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür derneği yönetim kurulu üyelerinden geçtiğimiz haftalarda konfederasyon kurmak için yetki alan başkan Mehmet Ali Gürsoy konfederasyon çalışmalarına start verdi.

 

         Türkiye Gürcüleri’nin kurmuş olduğu dernek yöneticileri ile görüşmelerde konu ile alakalı yol haritaları çıkartılmış ve projenin kapsamları belirlenmiştir.

         Öncelikle konfederasyonun ulusal ve uluslararası sosyo ekonomik ilişkilere boyut kazandırması ve kültürel birlikteliğin toplumsal zenginliğe katkı sağlaması amaçlanmakta.

         Konfederasyonun uluslar arası boyutu en önemli çalışma konusu, bu bağlamda Avrupa ve İran’da yaşayan Gürcü kökenli vatandaşlar hali hazırda böyle bir çalışma içerisinde olmak için gönüllüler. Avrupa’da yaşayan Gürcü kökenli iş insanları ile konsolosluk ve diğer STK’lar aracılığı ile iletişim kuruldu ve yakın zamanda Avrupa merkezli bir toplantı söz konusu. Avrupa’da geniş bir kitleye sahip olan Gürcü iş insanları konfederasyon için gerekli desteği sağlayacaklarının sinyalini verdiler.

         Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneği’nin rahmetli devlet bakanı Refaiddin Şahin vesilesiyle oluşan Gürcistan Devleti ile siyasi bağlantıların halen daha tüm sıcaklığı ile devam etmesi ve coğrafi konumundan ötürü konfederasyon merkezinin Ünye’de olması çabası içerisindeyiz. Bu çalışmanın sonucunda konfederasyonun kurulması akabinde bölgemizde yapılacak turizme yönelik yatırım projeleri başlıca gündemimiz. Çizdiğimiz yol haritasında bir değişikliğin olmaması durumunda Ünye’nin gerek doğa turizmi için biçilmiş kaftan olması gerek Gürcü kültürüne sahip nüfus yoğunluğu gerek ise Avrupa ve Gürcistan arasında mükemmel bir konumda olması konfederasyon merkezinin Ünye’de kurulmasını olumlu yönde etkilemektedir. Kurulacak olan konfederasyonun Ünye ekonomisine yapacağı katkılar oldukça fazla olacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.