Kontrolsüz alanda denize girene yasal işlem yapılacak!

ASAYİŞ 29.07.2018 - 23:31, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1509+ kez okundu.
 

Kontrolsüz alanda denize girene yasal işlem yapılacak!

Ordu'da, tehlikeli, kontrolsüz ve cankurtaranın olmadığı alanlarda denize girenler hakkında yasal işlem yapılacağı açıklandı.
Ordu Valisi Seddar Yavuz, kentte güvenli plajların bulunduğunu  belirterek,  "Vatandaşlarımızı burada güvenlikleri alınmış plajlara girmeye davet ediyoruz, teşvik ediyoruz. Tehlikeli, kontrolsüz ve cankurtaranın olmadığı alanlarda denize girilmesi yasak.”dedi. Ordu Valisi Seddar Yavuz, sahil güvenlik, emniyet, jandarma, büyükşehir ve ilçe belediyeleri dahil olmak üzere boğulma vakalarına ilişkin yeni bir Valilik kararı kaleme aldıklarını açıkladı. -“Güvenlikleri alınmış plajlara girmeyi teşvik ediyoruz” - Kentte güvenli plajların bulunduğunu dile getiren Yavuz, denize girmek için bu alanların tercih edilmesi gerektiğini belirterek,  "Vatandaşlarımızı burada güvenlikleri alınmış plajlara girmeye davet ediyoruz, teşvik ediyoruz. Bunun dışında biliyorsunuz 'rip akıntı' denen, Karadeniz'de gerçekleşen bir olay söz konusu. Bu rip akıntı geldiğinde çok iyi yüzücü de olsanız suya karşı yüzdüğünüzde hayatınızı kurtarma şansınız yok. Dolayısıyla yanlara doğru yüzerek belki kurtulma şansınız var. Böylesine tehlikeli, kontrolsüz ve cankurtaranın olmadığı alanlarda denize girilmesi yasak.”dedi. -“Anne ve babaları sorumluluğa davet ediyoruz” - Vali Seddar Yavuz, çocukların tek başına denize girmesinin doğru olmadığını belirterek, "Anne babaları da sorumluluğa davet ediyoruz. Çocuklarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Çocuklarımıza eğitim vermek, onlara sahip çıkmak da bizim en önemli görevimiz. Dolayısıyla bundan böyle kontrolsüz alanlarda denize girenler hakkında da yasal işlem gerçekleştireceğiz." diye konuştu. - "Can kayıpları canımızı yakıyor" Yavuz, deniz sezonuyla birlikte başlayan can kayıpların canlarını yaktığını ifade ederek, şu değerlendirmeyi yaptı: "Gerçekten uykularımızı kaçırıyor. Biz bir insanı yaşatmak için uğraşırken, bir çocuğumuzu burada mutlu etmek için uğraşırken, öbür taraftan böylesine 7 yaşında, 10 yaşında,15 yaşında çocuklarımızın boğularak hayattan koparılmasına göz yumamayız. Bu konuda müsamaha gösteremeyiz." Vali Yavuz, uyarıcı levhaların her yere bırakıldığını, eğitim çalışmalarına ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi.  
Ordu'da, tehlikeli, kontrolsüz ve cankurtaranın olmadığı alanlarda denize girenler hakkında yasal işlem yapılacağı açıklandı.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, kentte güvenli plajların bulunduğunu  belirterek,  "Vatandaşlarımızı burada güvenlikleri alınmış plajlara girmeye davet ediyoruz, teşvik ediyoruz. Tehlikeli, kontrolsüz ve cankurtaranın olmadığı alanlarda denize girilmesi yasak.”dedi.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, sahil güvenlik, emniyet, jandarma, büyükşehir ve ilçe belediyeleri dahil olmak üzere boğulma vakalarına ilişkin yeni bir Valilik kararı kaleme aldıklarını açıkladı.

-“Güvenlikleri alınmış plajlara girmeyi teşvik ediyoruz” -

Kentte güvenli plajların bulunduğunu dile getiren Yavuz, denize girmek için bu alanların tercih edilmesi gerektiğini belirterek,  "Vatandaşlarımızı burada güvenlikleri alınmış plajlara girmeye davet ediyoruz, teşvik ediyoruz. Bunun dışında biliyorsunuz 'rip akıntı' denen, Karadeniz'de gerçekleşen bir olay söz konusu. Bu rip akıntı geldiğinde çok iyi yüzücü de olsanız suya karşı yüzdüğünüzde hayatınızı kurtarma şansınız yok. Dolayısıyla yanlara doğru yüzerek belki kurtulma şansınız var. Böylesine tehlikeli, kontrolsüz ve cankurtaranın olmadığı alanlarda denize girilmesi yasak.”dedi.

-“Anne ve babaları sorumluluğa davet ediyoruz” -

Vali Seddar Yavuz, çocukların tek başına denize girmesinin doğru olmadığını belirterek, "Anne babaları da sorumluluğa davet ediyoruz. Çocuklarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Çocuklarımıza eğitim vermek, onlara sahip çıkmak da bizim en önemli görevimiz. Dolayısıyla bundan böyle kontrolsüz alanlarda denize girenler hakkında da yasal işlem gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

- "Can kayıpları canımızı yakıyor"

Yavuz, deniz sezonuyla birlikte başlayan can kayıpların canlarını yaktığını ifade ederek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Gerçekten uykularımızı kaçırıyor. Biz bir insanı yaşatmak için uğraşırken, bir çocuğumuzu burada mutlu etmek için uğraşırken, öbür taraftan böylesine 7 yaşında, 10 yaşında,15 yaşında çocuklarımızın boğularak hayattan koparılmasına göz yumamayız. Bu konuda müsamaha gösteremeyiz."

Vali Yavuz, uyarıcı levhaların her yere bırakıldığını, eğitim çalışmalarına ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.