Korgan'da HES için dava açıldı

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 18.08.2020 - 10:12, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1901+ kez okundu.
 

Korgan'da HES için dava açıldı

Korgan’da Balamir HES için yapılan imar değişikliğine Çiftlik Mahallesi halkı dava açarak itiraz etti.
Balamir HES için şirket tarafından imar değişikliği talebi ile başlayan süreçte Çiftlik Mahallelileri 1652 itiraz dilekçesi ile Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne itiraz hakkını kullanmıştı. İtirazların dikkate alınmaması ve imar değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanması üzerine 47 kişinin başvurusuyla Ordu İdare Mahkemesi’ne yürütmenin durdurulması ve imar değişikliğini retti istemli dava açıldı.   HALK TEPKİSİ GÖSTERDİ, SUÇ DUYURUSU YAPTI   Ordu Çevre Derneği’yle halkın hukuksal ve meşru hakları konusunda bilgilendirme toplantılar yapılmış. Korgan Çiftlik Mahallesi’nde şirketin izinsiz şantiye kurmasını halk engellemiş, çalışma makinalarının dere yatağından çıkarılmasını sağlamışlardı. İzinsiz çalışma yapan şirket hakkında jandarma çağrılarak tutanak tutturulmuş ve tutanakla DSİ, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kaymakamlık ve belediyeye şikayet, Savcılığı da suç duyuru yapılmış. DSİ ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden gelen yazıda “kaçak faaliyetin durdurulması” vurgusu öne çıkarılmış.   Konuyla ilgili bilgi veren davacıların avukatı İsmail Topçuoğlu şunları söyledi: “Halk izinsiz çalışma yapan şirketi üç kez alandan çıkardı. Hepsinde de jandarma gelmiş tutanak tutulmuş. Tutanakları ilgi utarak şikayetlerimizi yaptık. Şirketin izinsiz çalışmada ısrarcı olduğu ortaya çıktı. DSİ ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine yazdığımız yazılara verilen yanıtlarda kaçak çalışma belirtiliyor. Yıkılan, bozulan yerlerin eski haline getirilmesi isteniyor. Yazıda Güllü Deresi’nde 600 metre uzunluğunda yol yapıldığını, dere yatağının daraltıldığı belirtiliyor. Şantiye kurmak için yapılaşmanın yapıldığı ve bu durumun mülki idare sorumluluğunda olduğunu ve belediye tarafından derhal kaldırılması istenmektedir. Şimdi Kaymakamlığa ve Belediyeye durumu anlatan ve bize gelen yazıda belirtildiği gibi dere yatağının eski haline getirilmesini isteyeceğiz.”   İMAR DEĞİŞİKLİĞİNE DAVA AÇILDI   Şirketin imar değişikliği talebinin 1652 itiraz dilekçesine rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylandığını belirten Avukat İsmail Topçuoğlu, “Korgan’ın en önemli derelerinden biri olan Güllü Deresi özellikle Çiftlik, Çamlı ve Yeniköy Mahallelerinin can damarıdır. Buraya yapılacak HES, ilerde belki de insanların göç etmesine neden olacak. Şirketin imar değişikliği başvurusuna itirazlara rağmen onay verilmesine karşı Ordu İdare Mahkemesine yürütmeyi durdurma ve imar kararının iptali davası açtık. Halkımız şirketin çalışmasını meşru hakkını kullanarak engelledi. Buna ek olarak hukuksal süreci de başlattık.” dedi.
Korgan’da Balamir HES için yapılan imar değişikliğine Çiftlik Mahallesi halkı dava açarak itiraz etti.

Balamir HES için şirket tarafından imar değişikliği talebi ile başlayan süreçte Çiftlik Mahallelileri 1652 itiraz dilekçesi ile Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne itiraz hakkını kullanmıştı. İtirazların dikkate alınmaması ve imar değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanması üzerine 47 kişinin başvurusuyla Ordu İdare Mahkemesi’ne yürütmenin durdurulması ve imar değişikliğini retti istemli dava açıldı.

 

HALK TEPKİSİ GÖSTERDİ, SUÇ DUYURUSU YAPTI

 

Ordu Çevre Derneği’yle halkın hukuksal ve meşru hakları konusunda bilgilendirme toplantılar yapılmış. Korgan Çiftlik Mahallesi’nde şirketin izinsiz şantiye kurmasını halk engellemiş, çalışma makinalarının dere yatağından çıkarılmasını sağlamışlardı. İzinsiz çalışma yapan şirket hakkında jandarma çağrılarak tutanak tutturulmuş ve tutanakla DSİ, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kaymakamlık ve belediyeye şikayet, Savcılığı da suç duyuru yapılmış. DSİ ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden gelen yazıda “kaçak faaliyetin durdurulması” vurgusu öne çıkarılmış.

 

Konuyla ilgili bilgi veren davacıların avukatı İsmail Topçuoğlu şunları söyledi: “Halk izinsiz çalışma yapan şirketi üç kez alandan çıkardı. Hepsinde de jandarma gelmiş tutanak tutulmuş. Tutanakları ilgi utarak şikayetlerimizi yaptık. Şirketin izinsiz çalışmada ısrarcı olduğu ortaya çıktı. DSİ ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine yazdığımız yazılara verilen yanıtlarda kaçak çalışma belirtiliyor. Yıkılan, bozulan yerlerin eski haline getirilmesi isteniyor. Yazıda Güllü Deresi’nde 600 metre uzunluğunda yol yapıldığını, dere yatağının daraltıldığı belirtiliyor. Şantiye kurmak için yapılaşmanın yapıldığı ve bu durumun mülki idare sorumluluğunda olduğunu ve belediye tarafından derhal kaldırılması istenmektedir. Şimdi Kaymakamlığa ve Belediyeye durumu anlatan ve bize gelen yazıda belirtildiği gibi dere yatağının eski haline getirilmesini isteyeceğiz.”

 

İMAR DEĞİŞİKLİĞİNE DAVA AÇILDI

 

Şirketin imar değişikliği talebinin 1652 itiraz dilekçesine rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylandığını belirten Avukat İsmail Topçuoğlu, “Korgan’ın en önemli derelerinden biri olan Güllü Deresi özellikle Çiftlik, Çamlı ve Yeniköy Mahallelerinin can damarıdır. Buraya yapılacak HES, ilerde belki de insanların göç etmesine neden olacak. Şirketin imar değişikliği başvurusuna itirazlara rağmen onay verilmesine karşı Ordu İdare Mahkemesine yürütmeyi durdurma ve imar kararının iptali davası açtık. Halkımız şirketin çalışmasını meşru hakkını kullanarak engelledi. Buna ek olarak hukuksal süreci de başlattık.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.