Koronadan kaçıp yaylaya sığınıyorlar!

BÖLGE GÜNDEMİ 06.04.2020 - 10:27, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1327+ kez okundu.
 

Koronadan kaçıp yaylaya sığınıyorlar!

Tüm dünyayı kasıp kavuran ve Türkiye’de de ölümlere neden olan korona virüsü salgını nedeniyle vatandaşlar kent yaşamından uzaklaşmak için yaylalara akın ediyor.
Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, “Şu anda yaylalara çıkmak için ilçemize ciddi şekilde giriş var. Bu nedenle tedbirlerimizi üst düzeye çıkardık” dedi. Korona virüsü salgını tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisini gösteriyor. Ordu’da da vatandaşlar korona virüsü salgınından korunmak için kentten uzaklaşmayı tercih ediyor. Birçok vatandaş yayladaki evlerinde hayatını devam ettirmek için şehir merkezlerinden ayrılıyor. Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya da, korona virüsü salgını nedeniyle yaylalara olan ilginin azalmadığını açıkladı. Kaya, “Yaz sezonu geldiği için yaylalarda hayvancılık yapmayan isteyen veya orada evleri bulunan vatandaşlardan yaylalara çıkabilmek için aşrı derecede talep geliyor. Obalara giden yollarımız şu anda kapalı. Ayın 15’inden sonra bu yollara açacağız. Biz burada ilçeye giriş yapanların 14 gün boyunca evlerinde karantinada kalması için yoğun bir çaba harcıyoruz. Bu nedenle tedbirlerimizi üst düzeye çıkarttık. Her vatandaşımızın bu kurala riayet etmesini sağlıyoruz” diye konuştu.
Tüm dünyayı kasıp kavuran ve Türkiye’de de ölümlere neden olan korona virüsü salgını nedeniyle vatandaşlar kent yaşamından uzaklaşmak için yaylalara akın ediyor.

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, “Şu anda yaylalara çıkmak için ilçemize ciddi şekilde giriş var. Bu nedenle tedbirlerimizi üst düzeye çıkardık” dedi.

Korona virüsü salgını tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisini gösteriyor. Ordu’da da vatandaşlar korona virüsü salgınından korunmak için kentten uzaklaşmayı tercih ediyor. Birçok vatandaş yayladaki evlerinde hayatını devam ettirmek için şehir merkezlerinden ayrılıyor. Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya da, korona virüsü salgını nedeniyle yaylalara olan ilginin azalmadığını açıkladı. Kaya, “Yaz sezonu geldiği için yaylalarda hayvancılık yapmayan isteyen veya orada evleri bulunan vatandaşlardan yaylalara çıkabilmek için aşrı derecede talep geliyor. Obalara giden yollarımız şu anda kapalı. Ayın 15’inden sonra bu yollara açacağız. Biz burada ilçeye giriş yapanların 14 gün boyunca evlerinde karantinada kalması için yoğun bir çaba harcıyoruz. Bu nedenle tedbirlerimizi üst düzeye çıkarttık. Her vatandaşımızın bu kurala riayet etmesini sağlıyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.