Kuğu fırtınası sürüyor

BÖLGE GÜNDEMİ 18.04.2019 - 15:11, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2382+ kez okundu.
 

Kuğu fırtınası sürüyor

Ordu ili genelinde etkili olan ve dördüncü gününe giren sağanak yağış ve aniden soğuyan hava hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bölgede kuğu fırtınasının sürdüğüne dikkat çekti.
Ordu ili genelinde günlerdir etkisini sürdüren güneşli havanın ardından başlayan sağanak ve soğuk hava ile birlikte kış geri geldi. İl genelinde üç gündür yağan yağmur etkili oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden edinilen raporlara göre, yağışlı havanın Cuma gününe kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Dikkatli olun uyarısı... Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Balkanlar üzerinden gelen serin havayla birlikte Türkiye'nin büyük bir bölümünde sıcaklıkların 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamada "Hafta boyunca mevsim normalleri altında seyretmesi beklenen hava sıcaklıklarının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı (sağlık sorunları, iç ve yüksek kesimlerde yer yer zirai don olayı, yüksek kesimlerde görülebilecek kar yağışları) dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik uyarı ve raporların dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir" ifadeleri yer aldı. Uzmanlar ayrıca vatandaşları bahar mevsiminin ortalarında şiddetli rüzgar ve yağışlı havayla birlikte birkaç günlüğüne kışı geri getiren hava olayı olarak tanımlanan 'kuğu fırtınası'na karşı da uyarıyor. Kuğu fırtınası nedir?   Türk denizcilerinin yüzlerce yıllık gözlem ve deneyimlerle oluşturduğu fırtına takvimi çerçevesinde kuğu fırtınası da yer almaktadır. Bahar mevsiminde meydana gelen ve tüm yurdu etkisine alan kuğu fırtınası nedeniyle şiddetli rüzgar ve yağışlı hava, kışı adeta yenden getirir. Kuğu fırtınası her yıl tahmini olarak 16 Nisan'da başlar ve 3 gün devam eder. Genellikle 16-17-18 Nisan tarihlerinde etkili olan kuğu fırtınası bazı yıllar bir-iki gün kadar değişkenlik gösterebiliyor. 
Ordu ili genelinde etkili olan ve dördüncü gününe giren sağanak yağış ve aniden soğuyan hava hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bölgede kuğu fırtınasının sürdüğüne dikkat çekti.

Ordu ili genelinde günlerdir etkisini sürdüren güneşli havanın ardından başlayan sağanak ve soğuk hava ile birlikte kış geri geldi. İl genelinde üç gündür yağan yağmur etkili oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden edinilen raporlara göre, yağışlı havanın Cuma gününe kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

Dikkatli olun uyarısı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Balkanlar üzerinden gelen serin havayla birlikte Türkiye'nin büyük bir bölümünde sıcaklıkların 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamada "Hafta boyunca mevsim normalleri altında seyretmesi beklenen hava sıcaklıklarının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı (sağlık sorunları, iç ve yüksek kesimlerde yer yer zirai don olayı, yüksek kesimlerde görülebilecek kar yağışları) dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik uyarı ve raporların dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir" ifadeleri yer aldı.

Uzmanlar ayrıca vatandaşları bahar mevsiminin ortalarında şiddetli rüzgar ve yağışlı havayla birlikte birkaç günlüğüne kışı geri getiren hava olayı olarak tanımlanan 'kuğu fırtınası'na karşı da uyarıyor.

Kuğu fırtınası nedir?

 

Türk denizcilerinin yüzlerce yıllık gözlem ve deneyimlerle oluşturduğu fırtına takvimi çerçevesinde kuğu fırtınası da yer almaktadır. Bahar mevsiminde meydana gelen ve tüm yurdu etkisine alan kuğu fırtınası nedeniyle şiddetli rüzgar ve yağışlı hava, kışı adeta yenden getirir. Kuğu fırtınası her yıl tahmini olarak 16 Nisan'da başlar ve 3 gün devam eder. Genellikle 16-17-18 Nisan tarihlerinde etkili olan kuğu fırtınası bazı yıllar bir-iki gün kadar değişkenlik gösterebiliyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.