Kumru’da Karayolu Çalışmaları Sırasında İçme Suyu İsale Hattı Yine Zarar Gördü

BÖLGE GÜNDEMİ 28.06.2021 - 16:26, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1403+ kez okundu.
 

Kumru’da Karayolu Çalışmaları Sırasında İçme Suyu İsale Hattı Yine Zarar Gördü

Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürü Murat Us, Kumru ilçesinde meydana gelen su kesintilerinin Kumru-Niksar Karayolu çalışmaları sırasında meydana gelen patlatmalardan kaynaklandığını söyledi. Genel Müdür Us, yaşanan mağduriyetle ilgili olarak yüklenici firmanın daha dikkatli ve hassas olması gerektiğini vurguladı.
          Fatsa-Kumru-Niksar üzerinden Karadeniz’i İç Anadolu’ya bağlayacak olan Kumru-Niksar yolundaki çalışmalar devam ediyor. Sarp ve dik arazide yapılan çalışmalarda sert zeminlerde yapılan patlatmalar sonrası Kumru ilçe merkezini besleyen ana isale hattında hasar meydana geldi.         Yol çalışmaları sırasında birçok defa zarar gören içme suyu isale hattı  en son 26 Haziran Cumartesi günü yapılan patlatma sırasında yine tahrip oldu.       Tonlarca malzeme Kumru ilçesinin içme suyunu karşılayan hatlara zarar vererek susuzluk yaşanmasına sebep oldu. OSKİ ekipleri duruma hızla müdahale ederek patlatma sonrası zarar gören boruların ve patlatma alanının yakınında meydana gelen 2 büyük arızanın da onarım işlerini  tamamlamıştır.         KARAYOLUNDA KULLANILAN DİNAMİTLER İSALE HATLARINA ZARAR VERDİ         Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürü Murat Us, Kumru ilçe merkezinde meydana gelen su kesintisiyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Güzergahta yapılan patlatmaların ana isale hattına zarar verdiğini dile getiren Genel Müdür Us, ”Kumru-Niksar karayolu yapım çalışmaları kapsamında 26.06.2021 tarihinde yapılan patlatma sırasında Kumru ilçe merkezine içme suyu temin eden ana isale hattının üzerine tonlarca kaya malzeme yığılmış ve isale hattı zarar görmüştür. Ana isale hattının üzerine yığılan malzemelerin kaldırılması saatlerce sürdüğünden hattın onarımının hemen yapılması mümkün olamamıştır.” dedi.         YÜKLENİCİ FİRMADAN DAHA DİKKATLİ OLMASI İSTENDİ         Yüklenici firma ile görüşülerek çalışmaların daha hassas yürütülmesi konusunda defalarca uyarıldığını ifade eden Genel Müdür Us, “Yol çalışmalarında zaman zaman bu sorunlar yaşanıyor. Bu durumdan kaynaklanan uzun süreli su kesintileri nedeniyle Kurumumuz arızaya zamanında müdahale etmiyor gibi algılanmaktadır. Pandemi dönemini yaşadığımız bu günlerde içme suyu ana isale hattımızın zarar görerek bir daha uzun süreli su kesintilerine sebep olunmaması için Yüklenici firmanın çalışmalarını daha hassas bir şekilde yürütmesi gerekmektedir.” diye konuştu.
Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürü Murat Us, Kumru ilçesinde meydana gelen su kesintilerinin Kumru-Niksar Karayolu çalışmaları sırasında meydana gelen patlatmalardan kaynaklandığını söyledi. Genel Müdür Us, yaşanan mağduriyetle ilgili olarak yüklenici firmanın daha dikkatli ve hassas olması gerektiğini vurguladı.

 

 

 

 

 

Fatsa-Kumru-Niksar üzerinden Karadeniz’i İç Anadolu’ya bağlayacak olan Kumru-Niksar yolundaki çalışmalar devam ediyor. Sarp ve dik arazide yapılan çalışmalarda sert zeminlerde yapılan patlatmalar sonrası Kumru ilçe merkezini besleyen ana isale hattında hasar meydana geldi.

 

 

 

 

Yol çalışmaları sırasında birçok defa zarar gören içme suyu isale hattı  en son 26 Haziran Cumartesi günü yapılan patlatma sırasında yine tahrip oldu.

 

 

 

Tonlarca malzeme Kumru ilçesinin içme suyunu karşılayan hatlara zarar vererek susuzluk yaşanmasına sebep oldu. OSKİ ekipleri duruma hızla müdahale ederek patlatma sonrası zarar gören boruların ve patlatma alanının yakınında meydana gelen 2 büyük arızanın da onarım işlerini  tamamlamıştır.

 

 

 

 

KARAYOLUNDA KULLANILAN DİNAMİTLER İSALE HATLARINA ZARAR VERDİ

 

 

 

 

Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürü Murat Us, Kumru ilçe merkezinde meydana gelen su kesintisiyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Güzergahta yapılan patlatmaların ana isale hattına zarar verdiğini dile getiren Genel Müdür Us, ”Kumru-Niksar karayolu yapım çalışmaları kapsamında 26.06.2021 tarihinde yapılan patlatma sırasında Kumru ilçe merkezine içme suyu temin eden ana isale hattının üzerine tonlarca kaya malzeme yığılmış ve isale hattı zarar görmüştür. Ana isale hattının üzerine yığılan malzemelerin kaldırılması saatlerce sürdüğünden hattın onarımının hemen yapılması mümkün olamamıştır.” dedi.

 

 

 

 

YÜKLENİCİ FİRMADAN DAHA DİKKATLİ OLMASI İSTENDİ

 

 

 

 

Yüklenici firma ile görüşülerek çalışmaların daha hassas yürütülmesi konusunda defalarca uyarıldığını ifade eden Genel Müdür Us, “Yol çalışmalarında zaman zaman bu sorunlar yaşanıyor. Bu durumdan kaynaklanan uzun süreli su kesintileri nedeniyle Kurumumuz arızaya zamanında müdahale etmiyor gibi algılanmaktadır. Pandemi dönemini yaşadığımız bu günlerde içme suyu ana isale hattımızın zarar görerek bir daha uzun süreli su kesintilerine sebep olunmaması için Yüklenici firmanın çalışmalarını daha hassas bir şekilde yürütmesi gerekmektedir.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.