Kurban tedbirleri için din görevlilerini topladı

BÖLGE GÜNDEMİ 06.08.2018 - 01:09, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1961+ kez okundu.
 

Kurban tedbirleri için din görevlilerini topladı

Ünye Müftüsü Vedat Başsan, Kurban Bayramı,konusunda Ünye’de görev yapan din görevlileriyle bir araya gelerek değerlendirme yaptı.
Ünye Müftüsü Vedat Başsan, din görevlileriyle bir araya gelerek toplantı yaptı. Toplantıda 4-6 yaş gurubu eğitiminin önemine değinerek, 4-6 yaş grubu kreşlerinde çocukların yemesinden içmesine, yatmasından kalkmasına, temizlik alışkanlıkları, ağız bakımı, ev temizliği gibi birçok alanda donanımlı olarak yetişmesi için gayret sarf ettiklerini söyledi. Kurban Bayramı’nın önemine de değinen Müftü Başsan, kurban alınırken ve kesilirken dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili din görevlilerine bilgi verdi, tavsiyelerde bulundu. Kurban edilecek hayvanın sağlıklı ve besili olması gerektiğini belirten Başsan, "Kurban edilecek hayvan büyükbaşsa 2, küçükbaşsa 1 yaşını doldurması gerekiyor. Vatandaşlarımızın kurban alırken Tarım ve Orman Bakanlığı’nın belirlediği sağlık raporlarına dikkat etmesi gerekiyor." dedi. Ünye gibi bir kentte bugüne kadar Müftülük Sitesi’nin yapılamamış olmasının eksiklik olduğunu ifade eden Vedat Başsan, içinde birçok sosyal alanı, konferans salonu, dersliklerle Ünye’nin ihtiyacı olan Müftülük Sitesi inşaatı için tüm din görevlilerinin elini taşın altına koymasını isteyerek, bu konuda cemaatlerine bilgi vermelerini istedi ve tüm Ünye’den destek beklediklerini söyledi.  
Ünye Müftüsü Vedat Başsan, Kurban Bayramı,konusunda Ünye’de görev yapan din görevlileriyle bir araya gelerek değerlendirme yaptı.

Ünye Müftüsü Vedat Başsan, din görevlileriyle bir araya gelerek toplantı yaptı.

Toplantıda 4-6 yaş gurubu eğitiminin önemine değinerek, 4-6 yaş grubu kreşlerinde çocukların yemesinden içmesine, yatmasından kalkmasına, temizlik alışkanlıkları, ağız bakımı, ev temizliği gibi birçok alanda donanımlı olarak yetişmesi için gayret sarf ettiklerini söyledi.

Kurban Bayramı’nın önemine de değinen Müftü Başsan, kurban alınırken ve kesilirken dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili din görevlilerine bilgi verdi, tavsiyelerde bulundu.

Kurban edilecek hayvanın sağlıklı ve besili olması gerektiğini belirten Başsan, "Kurban edilecek hayvan büyükbaşsa 2, küçükbaşsa 1 yaşını doldurması gerekiyor. Vatandaşlarımızın kurban alırken Tarım ve Orman Bakanlığı’nın belirlediği sağlık raporlarına dikkat etmesi gerekiyor." dedi.

Ünye gibi bir kentte bugüne kadar Müftülük Sitesi’nin yapılamamış olmasının eksiklik olduğunu ifade eden Vedat Başsan, içinde birçok sosyal alanı, konferans salonu, dersliklerle Ünye’nin ihtiyacı olan Müftülük Sitesi inşaatı için tüm din görevlilerinin elini taşın altına koymasını isteyerek, bu konuda cemaatlerine bilgi vermelerini istedi ve tüm Ünye’den destek beklediklerini söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.