“Kuru yufka gelenek haline geldi”

YAŞAM 17.05.2018 - 09:01, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2712+ kez okundu.
 

“Kuru yufka gelenek haline geldi”

Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru yufka hem tezgahlarda, hem de evlerde yerlerini aldı.
Ünye’de faaliyet gösteren Yufkacı Soner Kılıç, kuru yufkanın bir gelenek haline geldiğini söyledi. -“Talep yoğun”- Kılıç, kuru yufkaya talebin yoğun olduğunu belirterek; “Her sene olduğu gibi bu sene de ramazan yufkasına rağbet var. Ramazan denince akla kuru yufka geldiği için genellikle talep oluyor. Bizde elimizden geldiği kadar iyi hizmet vermeye gayret ediyoruz.”dedi. Evde imkanı olan kadınların evde yufka açmayı tercih ettiğini söyleyen Soner Kılıç, “Yufka biraz zahmetli olduğu için müsait bir yerin olması lazım. Gücü olmayanlar, yaşlı olanlar ve imkanı olmayanlar kendileri yapmak yerine almayı tercih ediyor.”diye konuştu. Yufkacı Kılıç, kuru yufkanın ramazan ayında artık gelenek haline geldiğini sözlerine eklerken, yufkanın yanında kadayıfın da çok tüketildiğini söyledi.  
Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer alan kuru yufka hem tezgahlarda, hem de evlerde yerlerini aldı.

Ünye’de faaliyet gösteren Yufkacı Soner Kılıç, kuru yufkanın bir gelenek haline geldiğini söyledi.

-“Talep yoğun”-

Kılıç, kuru yufkaya talebin yoğun olduğunu belirterek; “Her sene olduğu gibi bu sene de ramazan yufkasına rağbet var. Ramazan denince akla kuru yufka geldiği için genellikle talep oluyor. Bizde elimizden geldiği kadar iyi hizmet vermeye gayret ediyoruz.”dedi.

Evde imkanı olan kadınların evde yufka açmayı tercih ettiğini söyleyen Soner Kılıç, “Yufka biraz zahmetli olduğu için müsait bir yerin olması lazım. Gücü olmayanlar, yaşlı olanlar ve imkanı olmayanlar kendileri yapmak yerine almayı tercih ediyor.”diye konuştu.

Yufkacı Kılıç, kuru yufkanın ramazan ayında artık gelenek haline geldiğini sözlerine eklerken, yufkanın yanında kadayıfın da çok tüketildiğini söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.