Maden Açıklamasına Tepki Var

BÖLGE GÜNDEMİ 08.11.2020 - 15:18, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 909+ kez okundu.
 

Maden Açıklamasına Tepki Var

Katıldığı televizyon programında Fatsa’da siyanür kullanılarak altın ayrıştırılan madenin Fatsa’ya zararı olmadığını ve samimi niyetli olmayan kişilerin konuyu kaşıdığını ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın açıkmalarına tepki geldi.
‘TAŞ OCAKLARI KADAR DA DA MI ZARARSIZ?’  Fatsa Belediye Başkanı Kibar’a seslenen Fatsa Doğa ve Çevre Derneği Başkanı Zeki Odabaş “Sayın Kibar Başkan seni tanımasam neredeyse inanacağım. Siyaset insanı bu kadar mı değiştiriyor? Siz belediyenin yetkisi olmadığını söyleyebilirsin ama siyasete girmeden önce taş ocakları için mücadele ettiğinizden bahsediyorsunuz. Bu zehirli madenciliğin zararlarını bilimsel veri ve kaynaklardan tespit etmemize rağmen taş ocaklarının verdiği zarar kadar da mı zararsızdır.” diye sordu.   HANGİ RAPORLARA GÖRE ZARARSIZ AÇIKLA    Kibar’a yönelik sorularını sürdüren Odabaş, “Siz bir ziraat mühendisi olarak bunu hangi ölçümlere göre söyleme cesaretini gösteriyorsunuz. Şimdi soruyorum bizim yaptırdığımız raporlarda maden sahasının doğaya ve çevreye zararı ortada. Size zararsız diyenler bunu hangi raporlara ve incelemelere göre yaptıklarını kamuoyuna açıklamak zorundadır. Kuru laflarla siyasi söylemlerle bu milleti kandıranlardan olmayın. Bu şehir sana emanet edilmiştir. Emanete sahip çık söylenen uyduruk sözlere değil.” şeklinde konuştu.     ‘HANGİ SÖYLEMLER SAMİMİ BULUNMUYOR?’ Kibar’a tepki gösteren bir başka ismi olan CHP Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı ise, “Sayın Başkanın Fatsa’nın en büyük sorunlarından biri olan siyanürle altın işleme konusunda, duyarlılık ve sorumluluk gösteren hemşehrilerimiz için “samimi bulmuyorum” demesi, “bu arkadaşlarımızı kışkırtanlar var” demesi kendisine yakışmamıştır. Altın madeni ile ilgili odalar konuşuyor, STK’lar konuşuyor, muhtarlar konuşuyor, dernekler konuşuyor, vatandaş konuşuyor. Hangi söylemler samimi bulunmuyor?” diye sordu.
Katıldığı televizyon programında Fatsa’da siyanür kullanılarak altın ayrıştırılan madenin Fatsa’ya zararı olmadığını ve samimi niyetli olmayan kişilerin konuyu kaşıdığını ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın açıkmalarına tepki geldi.

‘TAŞ OCAKLARI KADAR DA DA MI ZARARSIZ?’ 

Fatsa Belediye Başkanı Kibar’a seslenen Fatsa Doğa ve Çevre Derneği Başkanı Zeki Odabaş “Sayın Kibar Başkan seni tanımasam neredeyse inanacağım. Siyaset insanı bu kadar mı değiştiriyor? Siz belediyenin yetkisi olmadığını söyleyebilirsin ama siyasete girmeden önce taş ocakları için mücadele ettiğinizden bahsediyorsunuz. Bu zehirli madenciliğin zararlarını bilimsel veri ve kaynaklardan tespit etmemize rağmen taş ocaklarının verdiği zarar kadar da mı zararsızdır.” diye sordu.

 

HANGİ RAPORLARA GÖRE ZARARSIZ AÇIKLA 

 

Kibar’a yönelik sorularını sürdüren Odabaş, “Siz bir ziraat mühendisi olarak bunu hangi ölçümlere göre söyleme cesaretini gösteriyorsunuz. Şimdi soruyorum bizim yaptırdığımız raporlarda maden sahasının doğaya ve çevreye zararı ortada. Size zararsız diyenler bunu hangi raporlara ve incelemelere göre yaptıklarını kamuoyuna açıklamak zorundadır. Kuru laflarla siyasi söylemlerle bu milleti kandıranlardan olmayın. Bu şehir sana emanet edilmiştir. Emanete sahip çık söylenen uyduruk sözlere değil.” şeklinde konuştu.  

 

‘HANGİ SÖYLEMLER SAMİMİ BULUNMUYOR?’

Kibar’a tepki gösteren bir başka ismi olan CHP Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı ise, “Sayın Başkanın Fatsa’nın en büyük sorunlarından biri olan siyanürle altın işleme konusunda, duyarlılık ve sorumluluk gösteren hemşehrilerimiz için “samimi bulmuyorum” demesi, “bu arkadaşlarımızı kışkırtanlar var” demesi kendisine yakışmamıştır. Altın madeni ile ilgili odalar konuşuyor, STK’lar konuşuyor, muhtarlar konuşuyor, dernekler konuşuyor, vatandaş konuşuyor. Hangi söylemler samimi bulunmuyor?” diye sordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.