Mahalleli Direndi Sondaj Durdu

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 05.10.2020 - 22:17, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2443+ kez okundu.
 

Mahalleli Direndi Sondaj Durdu

Ünye’nin Yeşilkent, Çiğdem ve Üçpınar mahallelerinde maden arama faaliyetine başlandığını öğrenen mahalle sakinleri sondaj yapılan alanda toplanarak tepki gösterdi. Onlarca mahalleli maden arama faaliyetinin durdurulmasını isteyince sondaj çalışmasına ara verildi.
SONDAJ EKİKİBİ ALANDAN UZAKLAŞTI Ünye’nin 3 mahallesinde özel bir firma tarafından maden arandığını öğrenen çok sayıda kişi sondaj yapılan alanda toplandı. 3 mahalleden gelen civar sakinleri sondaj yapılan alana gelerek maden aranmasına tepki gösterdi. Sondaj ekibi sondajda kullanılan araç ve gereçleri bırakarak alandan uzaklaştı. Özellikle altın arandığını söyleyen mahalle sakinleri maden armasının bölgede maden arama faaliyetini sona erdirilmesini istedi. FATSA GİBİ OLMAK İSTEMİYORUZ Mahalle sakinlerinin tepkilerinde taşıdıkları afişler de dikkat çekti. ‘Siyanürlü altın aramaya hayır, sonuna kadar direneceğiz çocuklarımızı koruyacağız, su diye zehir içmeyeceğiz gibi afişler taşıyan mahalle sakinleri siyanürle altın arama çalışmasını sonuçlarına Fatsa’da tanık olduklarını belirterek Fatsa gibi olmak istemediklerini ifade etti. Çeşitli STK ve siyasi parti temsilcileri de eyleme destek verdi. 
Ünye’nin Yeşilkent, Çiğdem ve Üçpınar mahallelerinde maden arama faaliyetine başlandığını öğrenen mahalle sakinleri sondaj yapılan alanda toplanarak tepki gösterdi. Onlarca mahalleli maden arama faaliyetinin durdurulmasını isteyince sondaj çalışmasına ara verildi.

SONDAJ EKİKİBİ ALANDAN UZAKLAŞTI

Ünye’nin 3 mahallesinde özel bir firma tarafından maden arandığını öğrenen çok sayıda kişi sondaj yapılan alanda toplandı. 3 mahalleden gelen civar sakinleri sondaj yapılan alana gelerek maden aranmasına tepki gösterdi. Sondaj ekibi sondajda kullanılan araç ve gereçleri bırakarak alandan uzaklaştı. Özellikle altın arandığını söyleyen mahalle sakinleri maden armasının bölgede maden arama faaliyetini sona erdirilmesini istedi.

FATSA GİBİ OLMAK İSTEMİYORUZ

Mahalle sakinlerinin tepkilerinde taşıdıkları afişler de dikkat çekti. ‘Siyanürlü altın aramaya hayır, sonuna kadar direneceğiz çocuklarımızı koruyacağız, su diye zehir içmeyeceğiz gibi afişler taşıyan mahalle sakinleri siyanürle altın arama çalışmasını sonuçlarına Fatsa’da tanık olduklarını belirterek Fatsa gibi olmak istemediklerini ifade etti. Çeşitli STK ve siyasi parti temsilcileri de eyleme destek verdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.