MHRS ile hastaneye gitmeden randevu alabilirsiniz

SAĞLIK 28.11.2018 - 10:59, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2444+ kez okundu.
 

MHRS ile hastaneye gitmeden randevu alabilirsiniz

Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet veren devlet hastanelerinden randevu almak isteyen vatandaşlar MHRS sistemi ile hastanelere gitmeden hekimlerinden randevularını alabiliyorlar.
MHRS hastane randevusu almak online olarak yapılabileceği gibi, ALO 182 randevu alma hattı ile de gerçekleştirilebiliyor. 182 numarayı arayıp randevu almak isteyen vatandaş çağrıyı alan operatöre TC. Kimlik Numarasını vererek, istediği saatte istediği hekimden randevu talebi oluşturuyor. Operatör hastaya hekimin yoğunluğuna bağlı olarak uygun zaman diliminde yardımcı oluyor.   WEB ADRESİNDEN DE RANDEVU ALINABİLECEK… Web adresinden MHRS hastane randevu almak isteyen vatandaşların izleyeceği başka bir yol ise, MHRS (Merkezi Hastane Randevu Sistemi) internet sitesine girmek ve randevu olacağı ili ve hastaneyi seçmek. Ayrıca hasta, hastanenin telefon numarası, adresi ve hastanenin konum bilgisine de ulaşılabiliyor. Hastane seçiminden sonra vatandaş TC. Kimlik Numarası ile vatandaşa özel bir parola ile randevu alması mümkün. Sistemde üyeliğiniz bulunmuyor ise üye olmak istiyorum yazısına tıklayarak sizden istenen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanız halinde üyeliğinizi gerçekleşiyor.   SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR… Merkezi Hastane Randevu Alma Sistemi olan MHRS uygulaması, vatandaşların Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler için kendilerine en uygun gün ve saatte istedikleri hekimden randevu alabilmeleri için geliştirildiğini söyleyen Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, MHRS konusunda halkımızın bilgilendirilmesi amacıyla Ordu İl Sağlık Müdürlüğü olarak bir dizi çalışma yürüttüklerini söyledi.   AFİŞLERLE TANITIM YAPILDI… Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz; “Toplam 500 adet afiş ASM ve Hastanelerimizde asılarak görsel anlamda halkımızı bilgilendiriyoruz.  Yine 1500 adet broşürde sağlık kuruluşlarımızda halkımıza dağıtıldı. Hazırlanan tanıtım amaçlı film ve seslendirmeler yerel radyo ve televizyonlarımız ile paylaşıldı. Aynı zamanda mahalli gazetelerimizde de bilgilendirmeler yapılıyor. Ayrıca hazırlanan afişlerimiz de Korgan, Ulubey ve Akkuş ilçelerimizde halkımızın yoğun olduğu bölgelerde binalara asılarak bilgilendirme yapıldı” dedi.”
Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet veren devlet hastanelerinden randevu almak isteyen vatandaşlar MHRS sistemi ile hastanelere gitmeden hekimlerinden randevularını alabiliyorlar.

MHRS hastane randevusu almak online olarak yapılabileceği gibi, ALO 182 randevu alma hattı ile de gerçekleştirilebiliyor. 182 numarayı arayıp randevu almak isteyen vatandaş çağrıyı alan operatöre TC. Kimlik Numarasını vererek, istediği saatte istediği hekimden randevu talebi oluşturuyor. Operatör hastaya hekimin yoğunluğuna bağlı olarak uygun zaman diliminde yardımcı oluyor.

 

WEB ADRESİNDEN DE RANDEVU ALINABİLECEK…

Web adresinden MHRS hastane randevu almak isteyen vatandaşların izleyeceği başka bir yol ise, MHRS (Merkezi Hastane Randevu Sistemi) internet sitesine girmek ve randevu olacağı ili ve hastaneyi seçmek. Ayrıca hasta, hastanenin telefon numarası, adresi ve hastanenin konum bilgisine de ulaşılabiliyor. Hastane seçiminden sonra vatandaş TC. Kimlik Numarası ile vatandaşa özel bir parola ile randevu alması mümkün. Sistemde üyeliğiniz bulunmuyor ise üye olmak istiyorum yazısına tıklayarak sizden istenen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanız halinde üyeliğinizi gerçekleşiyor.

 

SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR…

Merkezi Hastane Randevu Alma Sistemi olan MHRS uygulaması, vatandaşların Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler için kendilerine en uygun gün ve saatte istedikleri hekimden randevu alabilmeleri için geliştirildiğini söyleyen Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, MHRS konusunda halkımızın bilgilendirilmesi amacıyla Ordu İl Sağlık Müdürlüğü olarak bir dizi çalışma yürüttüklerini söyledi.

 

AFİŞLERLE TANITIM YAPILDI…

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz; “Toplam 500 adet afiş ASM ve Hastanelerimizde asılarak görsel anlamda halkımızı bilgilendiriyoruz.  Yine 1500 adet broşürde sağlık kuruluşlarımızda halkımıza dağıtıldı. Hazırlanan tanıtım amaçlı film ve seslendirmeler yerel radyo ve televizyonlarımız ile paylaşıldı. Aynı zamanda mahalli gazetelerimizde de bilgilendirmeler yapılıyor. Ayrıca hazırlanan afişlerimiz de Korgan, Ulubey ve Akkuş ilçelerimizde halkımızın yoğun olduğu bölgelerde binalara asılarak bilgilendirme yapıldı” dedi.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.