Misafir Öğrencilerden, Vali Yavuz’a Ziyaret

BÖLGE GÜNDEMİ 03.05.2019 - 09:40, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1807+ kez okundu.
 

Misafir Öğrencilerden, Vali Yavuz’a Ziyaret

Altınordu Belediyesinin kardeş şehri olan Almanya’nın Recklinghausen Belediyesinden gelen öğrencilerden oluşan heyet, Vali Seddar Yavuz’u ziyaret etti.
Ordu’ya gelen yabancı öğrencileri Valilik toplantı salonunda ağırlayan Vali Seddar Yavuz, “Sizleri Karadeniz’de ve güzel Ordu’muzda görmekten büyük bir mutluluk duyduk. Türkiye ve Almanya arasında geçmişten gelen köklü ilişkilerimiz söz konusudur. Çok sayıda soydaşımız Almanya’da yaşamaktadır. Türkiye’ye en çok turist Almanya’dan gelmektedir ve Almanya  ticaretimizin en yoğun olduğu ülkelerden bir tanesidir. Böylelikle de iki ülke arasında yakınlaşma söz konusudur” dedi. “İlişkilerimizi daha çok geliştirmek, birbirimizi daha iyi tanımak ve daha fazla iş birliği yapmak için bu tür ziyaretleri önemsiyoruz” diyen Vali Yavuz, “İnsanlar, toplumlar tanımakla birbiriyle dost olurlar. Almanya’ya 1960’lı yıllarda giden soydaşlarımız, şimdi  orada ikinci, üçüncü kuşak olarak kalıyorlar. Bir çoğu da şu anda işçi değil, işveren oldu. Ayrıca, çok sayıda Alman firması Türkiye’de yatırım yapıyor ve birlikte bir iş başarıyoruz. Türkiye son 15 yılda çok büyük bir ekonomik kalkınma gerçekleştirdi. Bu gelişmeyi, kalkınmayı gezerken gerek yollarımızdan, gerek havaalanlarımızdan, gerekse sanayi kuruluşlarımızdan görebilirsiniz. Dolaysıyla belki Almanya’da bulunduğunuzda Türkiye ile ilgili algınız farklı, buraya geldiğinizdeki farklı olabilir. O yüzden tanımayı, paylaşmayı bu yüzden önemsiyoruz. Türk misafirperverliği ve tabiatın güzelliği ile bütünleşen ülkemizi bir kez daha tanıma fırsatı bulmanız, bizim için ayrı bir mutluluk vesilesi oldu. Bu ziyaret sürenizde keyifli, mutlu bir zaman geçirirsiniz. Bu ziyaretler aynı zamanda dünya barışına da katkı sunar diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. Ziyarette, öğrencilere fındık ikramında bulunulurken, Ordu’yu tanıtıcı CD, broşür ve fındık ürünlerinin yer aldığı materyaller verildi.
Altınordu Belediyesinin kardeş şehri olan Almanya’nın Recklinghausen Belediyesinden gelen öğrencilerden oluşan heyet, Vali Seddar Yavuz’u ziyaret etti.

Ordu’ya gelen yabancı öğrencileri Valilik toplantı salonunda ağırlayan Vali Seddar Yavuz, “Sizleri Karadeniz’de ve güzel Ordu’muzda görmekten büyük bir mutluluk duyduk. Türkiye ve Almanya arasında geçmişten gelen köklü ilişkilerimiz söz konusudur. Çok sayıda soydaşımız Almanya’da yaşamaktadır. Türkiye’ye en çok turist Almanya’dan gelmektedir ve Almanya  ticaretimizin en yoğun olduğu ülkelerden bir tanesidir. Böylelikle de iki ülke arasında yakınlaşma söz konusudur” dedi.

“İlişkilerimizi daha çok geliştirmek, birbirimizi daha iyi tanımak ve daha fazla iş birliği yapmak için bu tür ziyaretleri önemsiyoruz” diyen Vali Yavuz, “İnsanlar, toplumlar tanımakla birbiriyle dost olurlar. Almanya’ya 1960’lı yıllarda giden soydaşlarımız, şimdi  orada ikinci, üçüncü kuşak olarak kalıyorlar. Bir çoğu da şu anda işçi değil, işveren oldu. Ayrıca, çok sayıda Alman firması Türkiye’de yatırım yapıyor ve birlikte bir iş başarıyoruz. Türkiye son 15 yılda çok büyük bir ekonomik kalkınma gerçekleştirdi. Bu gelişmeyi, kalkınmayı gezerken gerek yollarımızdan, gerek havaalanlarımızdan, gerekse sanayi kuruluşlarımızdan görebilirsiniz. Dolaysıyla belki Almanya’da bulunduğunuzda Türkiye ile ilgili algınız farklı, buraya geldiğinizdeki farklı olabilir. O yüzden tanımayı, paylaşmayı bu yüzden önemsiyoruz. Türk misafirperverliği ve tabiatın güzelliği ile bütünleşen ülkemizi bir kez daha tanıma fırsatı bulmanız, bizim için ayrı bir mutluluk vesilesi oldu. Bu ziyaret sürenizde keyifli, mutlu bir zaman geçirirsiniz. Bu ziyaretler aynı zamanda dünya barışına da katkı sunar diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Ziyarette, öğrencilere fındık ikramında bulunulurken, Ordu’yu tanıtıcı CD, broşür ve fındık ürünlerinin yer aldığı materyaller verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.