"Ne mutlu size ki şehit annesi ve babasısınız"

YAŞAM 16.05.2019 - 16:01, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2084+ kez okundu.
 

"Ne mutlu size ki şehit annesi ve babasısınız"

Vali Seddar Yavuz, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi.
Vali Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz ile birlikte iftar programı öncesi masaları tek tek dolaşarak şehit aileleri ve gazilerin hatırlarını sorarak, bir süre sohbette bulundu ve Ramazan aylarını tebrik etti. Vali Yavuz, "Ne mutlu size ki, şehidin annesi, babasısınız. Başınız dik, alnınız ak ve yolunuz kutlu, onurlu ve gururlusunuz. Gazilerimiz; vatanı, milleti ve kutsal değerleri için bu fedakarlığı göstermiş kardeşlerimizdir." dedi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, iftar  yemeğin ardından İl Müftüsü Mürsel Öztürk tarafından dua edildi.   Şehit aileleri ve gaziler onuruna düzenlenen iftar yemeğinde bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz,  “Böylesine mübarek bir ayda, oruçlu bir sofrada sizlerle bir arada olmak, bizim için ayrı bir mutluluk vesilesidir. Soframızı şereflendirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Yüce Allah’ın buyurduğu gibi şehitlerimiz seçilmişler ve adanmışlardır. Allah’ın lütfuna şahittirler, seçilmiştirler. Çünkü, özel insanlardır onlar. Nerede bir şehit görsem o şehitle ilgili bir şikayete bugüne kadar asla rastlamadım. Mahallesinde, birliğinde, teşkilatında en çok sevilen, en iyi eş, en iyi baba ve en iyi evlat olan kişidir. Seçilmişlik böyle bir şey işte. Şehitler, Rablerinin yanında  rızıklandırılırlar ve tekrar tekrar dünyaya gelip, tekrar tekrar şehit olmak isterler. Bu onların eriştiği makamın yüceliği diye ifade edilir” dedi. Vali Yavuz, "Ne mutlu size ki, şehidin annesi, babasısınız. Başınız dik, alnınız ak ve yolunuz kutlu, onurlu ve gururlusunuz. Gazilerimiz; vatanı, milleti ve kutsal değerleri için bu fedakarlığı göstermiş kardeşlerimizdir. Büyük milletler, vefalı milletlerdir. Büyük milletlerin en önemli özelliği vefalarıdır. Erdemli insanların da en önemli vasıflarından bir tanesi vefadır. O yüzden Aziz Türk Milleti sizlerin hizmetlerini hep gönülde barındırıyor ve sizin evladınızı kendi evladı gibi bağrına basıyor” şeklinde konuştu.   Olive Restorantta düzenlenen iftar yemeğine, Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler,  Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Vali Yardımcıları Ekrem Yaman, Ekrem Ballı, Adem Öztürk, Bayram Gale, Ahmet Arık, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya, Türkiye  Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Hasan Kaplan, Polis Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Şenel Şahin, şehit aileleri ve gaziler katıldı.
Vali Seddar Yavuz, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi.

Vali Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz ile birlikte iftar programı öncesi masaları tek tek dolaşarak şehit aileleri ve gazilerin hatırlarını sorarak, bir süre sohbette bulundu ve Ramazan aylarını tebrik etti.

Vali Yavuz, "Ne mutlu size ki, şehidin annesi, babasısınız. Başınız dik, alnınız ak ve yolunuz kutlu, onurlu ve gururlusunuz. Gazilerimiz; vatanı, milleti ve kutsal değerleri için bu fedakarlığı göstermiş kardeşlerimizdir." dedi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, iftar  yemeğin ardından İl Müftüsü Mürsel Öztürk tarafından dua edildi.
 
Şehit aileleri ve gaziler onuruna düzenlenen iftar yemeğinde bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz,  “Böylesine mübarek bir ayda, oruçlu bir sofrada sizlerle bir arada olmak, bizim için ayrı bir mutluluk vesilesidir. Soframızı şereflendirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Yüce Allah’ın buyurduğu gibi şehitlerimiz seçilmişler ve adanmışlardır. Allah’ın lütfuna şahittirler, seçilmiştirler. Çünkü, özel insanlardır onlar. Nerede bir şehit görsem o şehitle ilgili bir şikayete bugüne kadar asla rastlamadım. Mahallesinde, birliğinde, teşkilatında en çok sevilen, en iyi eş, en iyi baba ve en iyi evlat olan kişidir. Seçilmişlik böyle bir şey işte. Şehitler, Rablerinin yanında  rızıklandırılırlar ve tekrar tekrar dünyaya gelip, tekrar tekrar şehit olmak isterler. Bu onların eriştiği makamın yüceliği diye ifade edilir” dedi.

Vali Yavuz, "Ne mutlu size ki, şehidin annesi, babasısınız. Başınız dik, alnınız ak ve yolunuz kutlu, onurlu ve gururlusunuz. Gazilerimiz; vatanı, milleti ve kutsal değerleri için bu fedakarlığı göstermiş kardeşlerimizdir. Büyük milletler, vefalı milletlerdir. Büyük milletlerin en önemli özelliği vefalarıdır. Erdemli insanların da en önemli vasıflarından bir tanesi vefadır. O yüzden Aziz Türk Milleti sizlerin hizmetlerini hep gönülde barındırıyor ve sizin evladınızı kendi evladı gibi bağrına basıyor” şeklinde konuştu.

 

Olive Restorantta düzenlenen iftar yemeğine, Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler,  Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Vali Yardımcıları Ekrem Yaman, Ekrem Ballı, Adem Öztürk, Bayram Gale, Ahmet Arık, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya, Türkiye  Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Hasan Kaplan, Polis Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Şenel Şahin, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.