O Binalar Yıkıldı!

BÖLGE GÜNDEMİ 13.03.2019 - 00:15, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1628+ kez okundu.
 

O Binalar Yıkıldı!

Ünye’de trafik yükünü azaltmak adına alternatif yol çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Tabakhane Deresi batı yakasında planlanan ikinci bulvar yolunda kamulaştırma işlemleri tamamlanan binalarda yıkım işlemleri devam ediyor.
Tabakhane Deresi doğu yakasında hizmete sunulan alternatif güzergâhla birlikte Niksar yolunda trafik yükü önemli ölçüde hafiflerken, batı yakasında planlanan diğer güzergâh ile ilgili çalışmalara da geçtiğimiz aylarda başlanmıştı. 3 kilometrelik batı yakası yolunda sıcak asfalt çalışmaları devam ederken kamulaştırması planlanan ve şu ana kadar kamulaştırılan binaların yıkım işlemine başlandı. Bu kapsamda kamulaştırma işlemleri tamamlanan binalar boşaltılırken, yıkım işlemleri de başladı. Sezgül, “Çalışma ile Trafik Yükü Azalmış Olacak” Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Ünye Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül yaptığı açıklamada, “Yeni bulvar hattı kapsamında istimlaki gerçekleştirilmiş olan binaları yıkım çalışmalarına başladık. Geçtiğimiz günlerde bir binanın yıkım işlemlerini gerçekleştirmiştik. Şimdi güzergâh üzerinde bulunan bir diğer binanın yıkımını gerçekleştiriyoruz. Aynı şekilde Bayramca köprüsünün ilerisinde istimlaki tamamlanmış olan bir binamız daha var ve oranın da yıkım işlemlerini gerçekleştireceğiz. Yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilk etapsa sahilden Bayramca köprüsüne kadar olan kısmı asfaltlamak sureti ile trafiği önemli ölçüde rahatlatmış olacağız. Tüm çalışmalarda emeği geçen Ordu Büyükşehir Belediyemize, Ünye Belediyesi çalışanlarımıza ve kamulaştırma aşamalarında bizlere yardımcı olan bina sahiplerine teşekkür ediyorum. Ünyeli hemşerilerimize böylesi bir hizmeti sunmaktan son derece mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi. Kamulaştırma işlemlerinin ardından yıkımı gerçekleştirilen bina sahibi Nurullah Keskin ise yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından yolun trafiğe açılması ile trafikte rahatlama yaşanacağına inandığını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Kamulaştırma çalışmaları devam eden diğer binalarında işlemleri tamamlandıktan sonra yolun hızlı bir şekilde hizmete sunulması planlanıyor.
Ünye’de trafik yükünü azaltmak adına alternatif yol çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Tabakhane Deresi batı yakasında planlanan ikinci bulvar yolunda kamulaştırma işlemleri tamamlanan binalarda yıkım işlemleri devam ediyor.

Tabakhane Deresi doğu yakasında hizmete sunulan alternatif güzergâhla birlikte Niksar yolunda trafik yükü önemli ölçüde hafiflerken, batı yakasında planlanan diğer güzergâh ile ilgili çalışmalara da geçtiğimiz aylarda başlanmıştı. 3 kilometrelik batı yakası yolunda sıcak asfalt çalışmaları devam ederken kamulaştırması planlanan ve şu ana kadar kamulaştırılan binaların yıkım işlemine başlandı. Bu kapsamda kamulaştırma işlemleri tamamlanan binalar boşaltılırken, yıkım işlemleri de başladı.

Sezgül, “Çalışma ile Trafik Yükü Azalmış Olacak”

Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Ünye Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül yaptığı açıklamada, “Yeni bulvar hattı kapsamında istimlaki gerçekleştirilmiş olan binaları yıkım çalışmalarına başladık. Geçtiğimiz günlerde bir binanın yıkım işlemlerini gerçekleştirmiştik. Şimdi güzergâh üzerinde bulunan bir diğer binanın yıkımını gerçekleştiriyoruz. Aynı şekilde Bayramca köprüsünün ilerisinde istimlaki tamamlanmış olan bir binamız daha var ve oranın da yıkım işlemlerini gerçekleştireceğiz. Yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilk etapsa sahilden Bayramca köprüsüne kadar olan kısmı asfaltlamak sureti ile trafiği önemli ölçüde rahatlatmış olacağız. Tüm çalışmalarda emeği geçen Ordu Büyükşehir Belediyemize, Ünye Belediyesi çalışanlarımıza ve kamulaştırma aşamalarında bizlere yardımcı olan bina sahiplerine teşekkür ediyorum. Ünyeli hemşerilerimize böylesi bir hizmeti sunmaktan son derece mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Kamulaştırma işlemlerinin ardından yıkımı gerçekleştirilen bina sahibi Nurullah Keskin ise yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından yolun trafiğe açılması ile trafikte rahatlama yaşanacağına inandığını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kamulaştırma çalışmaları devam eden diğer binalarında işlemleri tamamlandıktan sonra yolun hızlı bir şekilde hizmete sunulması planlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.