Öğrenci ve Öğretmenler zehirlendi !!!

YAŞAM 02.12.2018 - 15:55, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2139+ kez okundu.
 

Öğrenci ve Öğretmenler zehirlendi !!!

Faruk Furtun Anaokulu’nda öğrenci ve öğretmenden oluşan 63 kişi gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı.
Karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvuran 63 kişiden  49’u   taburcu edildi 14 kişinin ise tedavisi devam ediyor. Vali Ziyaret etti  Vali Seddar Yavuz, sağlık kuruluşlarında tedavi altında bulunan öğretmen ve öğrencileri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Sağlık kuruluşlarındaki ziyaretini tamamladıktan sonra Faruk Furtun Anaokulunda yaşanan vakayla ilgili bir değerlendirmelerde bulunan Vali Seddar Yavuz,  “Çok üzücü bir olay meydana geldi. Tahmin ettiğimiz kadarıyla bir gıda kaynaklı rahatsızlık olduğu anlaşılıyor. İlk günden itibaren bütün tahliller, bütün numuneler alınmış durumda. Alınan yemek ve su numunelerinin tahlilleri yapılıyor. Muhtemelen Pazartesi günü olayın nedeninin netleşeceğini düşünüyoruz. 63 civarında kardeşimizin sağlık kurumlarına müracaat ettiğini gördük. Sonradan gelenler oluyor. Şu anda 14 civarında yatan kardeşimiz var.   Aldığımız bilgiler çerçevesinde, herhangi bir hayati riski olan kardeşimiz söz konusu değil. Ağırlıklı olarak ishal ve karın ağrısı şikayetleri var” dedi. Sağlık kuruluşlarının konuyu yakinen takip ettiğini belirten Vali Yavuz, “Biz de ilk andan itibaren valilik olarak süreci takip ediyor ve yönetiyoruz. İşin adli boyutu dahil olmak üzere yapılacak ne varsa yapıyoruz. Olayın adli ve idari konusu inceleme, soruşturma neticesinde ortaya çıkacak” diye konuştu. Gıda alımının bir şirket aracılığıyla yapılmadığını, okul idaresi tarafından malzemelerin temin edilerek yemek pişirme işleminin yapıldığının özellikle altını çizen Vali seddar Yavuz, ”Şüphelendiğimiz bir durum söz konusu. Bir gün bekletilen bir gıdanın tüketimine dair bilgi ya da duyum var. Muhtemel ondan olabileceği yönünde değerlendirmemiz var. Elde somut bilgi, belge olmadan kesin konuşmak, sağlıklı durum değildir. Önemli olan şu anda kardeşlerimizin sağlıklarına kavuşması ve bunun takip edilmesidir. Olayla ilgili ihmalleri olan kamu görevlileri dahil olmak üzere bunlarla ilgili yasal işlem yapılacaktır” şeklinde konuştu.
Faruk Furtun Anaokulu’nda öğrenci ve öğretmenden oluşan 63 kişi gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvuran 63 kişiden  49’u   taburcu edildi 14 kişinin ise tedavisi devam ediyor.

Vali Ziyaret etti

 Vali Seddar Yavuz, sağlık kuruluşlarında tedavi altında bulunan öğretmen ve öğrencileri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Sağlık kuruluşlarındaki ziyaretini tamamladıktan sonra Faruk Furtun Anaokulunda yaşanan vakayla ilgili bir değerlendirmelerde bulunan Vali Seddar Yavuz,  “Çok üzücü bir olay meydana geldi. Tahmin ettiğimiz kadarıyla bir gıda kaynaklı rahatsızlık olduğu anlaşılıyor. İlk günden itibaren bütün tahliller, bütün numuneler alınmış durumda. Alınan yemek ve su numunelerinin tahlilleri yapılıyor. Muhtemelen Pazartesi günü olayın nedeninin netleşeceğini düşünüyoruz. 63 civarında kardeşimizin sağlık kurumlarına müracaat ettiğini gördük. Sonradan gelenler oluyor. Şu anda 14 civarında yatan kardeşimiz var.   Aldığımız bilgiler çerçevesinde, herhangi bir hayati riski olan kardeşimiz söz konusu değil. Ağırlıklı olarak ishal ve karın ağrısı şikayetleri var” dedi.

Sağlık kuruluşlarının konuyu yakinen takip ettiğini belirten Vali Yavuz, “Biz de ilk andan itibaren valilik olarak süreci takip ediyor ve yönetiyoruz. İşin adli boyutu dahil olmak üzere yapılacak ne varsa yapıyoruz. Olayın adli ve idari konusu inceleme, soruşturma neticesinde ortaya çıkacak” diye konuştu.

Gıda alımının bir şirket aracılığıyla yapılmadığını, okul idaresi tarafından malzemelerin temin edilerek yemek pişirme işleminin yapıldığının özellikle altını çizen Vali seddar Yavuz, ”Şüphelendiğimiz bir durum söz konusu. Bir gün bekletilen bir gıdanın tüketimine dair bilgi ya da duyum var. Muhtemel ondan olabileceği yönünde değerlendirmemiz var. Elde somut bilgi, belge olmadan kesin konuşmak, sağlıklı durum değildir. Önemli olan şu anda kardeşlerimizin sağlıklarına kavuşması ve bunun takip edilmesidir. Olayla ilgili ihmalleri olan kamu görevlileri dahil olmak üzere bunlarla ilgili yasal işlem yapılacaktır” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.