Öğrenciler Yurda “Ünye” İle Döndü

BÖLGE GÜNDEMİ 26.03.2020 - 09:33, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2049+ kez okundu.
 

Öğrenciler Yurda “Ünye” İle Döndü

Yurt dışında eğitim gören öğrenciler ile vatandaşlar Türk Hava Yolları’na ait Ünye uçağı ile yurda getirildi.
  Sudan ve Mısır’dan Sivas’a getirilen öğrenci ve ailelerden oluşan 135 kişi, yeni tip corona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında gözlem altında tutulacakları Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurda yerleştirildi. Türkiye’de farklı şehirlerdeki üniversitelerde eğitim görürken ERASMUS programları kapsamında Sudan ve Mısır’a giden öğrenciler ile bu ülkelerde bulunan bazı Türk vatandaşları, Türk Hava Yollarına ait uçakla Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’na geldi. Öğrenciler ve aileler havalimanındaki işlemlerinin ardından Sivas Belediyesince dezenfekte edilmiş otobüslerle KYK Başbakan Binali Yıldırım Kampüsü’ndeki yurtlara getirildi. 135 kişi, sağlık ekiplerince kontrolleri yapıldıktan sonra yurda yerleştirildi.
Yurt dışında eğitim gören öğrenciler ile vatandaşlar Türk Hava Yolları’na ait Ünye uçağı ile yurda getirildi.

 

Sudan ve Mısır’dan Sivas’a getirilen öğrenci ve ailelerden oluşan 135 kişi, yeni tip corona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında gözlem altında tutulacakları Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurda yerleştirildi.

Türkiye’de farklı şehirlerdeki üniversitelerde eğitim görürken ERASMUS programları kapsamında Sudan ve Mısır’a giden öğrenciler ile bu ülkelerde bulunan bazı Türk vatandaşları, Türk Hava Yollarına ait uçakla Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’na geldi. Öğrenciler ve aileler havalimanındaki işlemlerinin ardından Sivas Belediyesince dezenfekte edilmiş otobüslerle KYK Başbakan Binali Yıldırım Kampüsü’ndeki yurtlara getirildi. 135 kişi, sağlık ekiplerince kontrolleri yapıldıktan sonra yurda yerleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.