Okul kantinlerine sıkı denetim

SAĞLIK 11.10.2018 - 00:00, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1110+ kez okundu.
 

Okul kantinlerine sıkı denetim

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2018 yılı içerisinde okullarda bulunan kantin ve yemekhanelere toplam 635 adet denetim gerçekleştirdi.
Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, okulların açıldığı tarihten bugüne kadar eğitim veren okullarda bulunan kantin ve yemekhaneler ile birlikte okul çevresinde gıda satışı yapan işletmelere yönelik 164 adet denetim yapıldığını belirtti. -2018 yılında toplam 635 adet denetim- 2018 yılında toplam 635 adet denetim gerçekleştirildiğini ifade eden Yılmaz, “Aynı zamanda, öğrencilerimize yemek hizmeti vermek amacıyla hazır yemek ve tabldot yemek faaliyeti gösteren yemek fabrikalarında da kontrollerimiz aralıksız devam etmektedir. İl genelinde yemek üretimi faaliyeti gösteren 35 gıda işletmesi olup bu işletmelere yönelik 2018 yılında 105 adet denetim yapılmıştır. Ayrıca denetimlerde mevzuata uygunluğunu kontrol etmek amacıyla 36 adet çeşitli yemek numunesi alınmıştır." dedi. -“11 bin 400 öğrencimize gıda güvenliği konusunda eğitimler verilmiştir”- Sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmanın her insanın temel hakkı olduğunu belirten Yılmaz, denetimlerin aralıksız devam edeceğini ifade ederek şöyle konuştu: “538 öğretmenimize gıda güvenilirliği ve gıda hijyeni konularında bilgi verilmiştir. Bu öğretmenlerimiz, bulundukları okullardaki yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinin denetimlerini yaparak, yapılan denetimlerle ilgili tespitlerini İl-İlçe Müdürlüklerimiz ile paylaşmaktadırlar. Bunun yanında, gıda hijyeni konusunda sektör çalışanlarının eğitimine de ağırlık verilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı, yemekhane gibi gıda işletmelerinde çalışan toplam bin 168 kişiye eğitim verilmiştir. Aynı zamanda 2018 yılında bugüne kadar 11 bin 400 öğrencimize gıda güvenliği konusunda eğitimler verilmiştir. Başta çocuklarımız olmak üzere sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmek her insanın en temel hakkıdır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenilir gıdaya erişimini sağlamak amacıyla yaptığımız çalışmalar aralıksız devam edecektir.”
Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2018 yılı içerisinde okullarda bulunan kantin ve yemekhanelere toplam 635 adet denetim gerçekleştirdi.

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, okulların açıldığı tarihten bugüne kadar eğitim veren okullarda bulunan kantin ve yemekhaneler ile birlikte okul çevresinde gıda satışı yapan işletmelere yönelik 164 adet denetim yapıldığını belirtti.

-2018 yılında toplam 635 adet denetim-

2018 yılında toplam 635 adet denetim gerçekleştirildiğini ifade eden Yılmaz, “Aynı zamanda, öğrencilerimize yemek hizmeti vermek amacıyla hazır yemek ve tabldot yemek faaliyeti gösteren yemek fabrikalarında da kontrollerimiz aralıksız devam etmektedir. İl genelinde yemek üretimi faaliyeti gösteren 35 gıda işletmesi olup bu işletmelere yönelik 2018 yılında 105 adet denetim yapılmıştır. Ayrıca denetimlerde mevzuata uygunluğunu kontrol etmek amacıyla 36 adet çeşitli yemek numunesi alınmıştır." dedi.

-“11 bin 400 öğrencimize gıda güvenliği konusunda eğitimler verilmiştir”-

Sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmanın her insanın temel hakkı olduğunu belirten Yılmaz, denetimlerin aralıksız devam edeceğini ifade ederek şöyle konuştu:

“538 öğretmenimize gıda güvenilirliği ve gıda hijyeni konularında bilgi verilmiştir. Bu öğretmenlerimiz, bulundukları okullardaki yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinin denetimlerini yaparak, yapılan denetimlerle ilgili tespitlerini İl-İlçe Müdürlüklerimiz ile paylaşmaktadırlar. Bunun yanında, gıda hijyeni konusunda sektör çalışanlarının eğitimine de ağırlık verilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı, yemekhane gibi gıda işletmelerinde çalışan toplam bin 168 kişiye eğitim verilmiştir. Aynı zamanda 2018 yılında bugüne kadar 11 bin 400 öğrencimize gıda güvenliği konusunda eğitimler verilmiştir. Başta çocuklarımız olmak üzere sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmek her insanın en temel hakkıdır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenilir gıdaya erişimini sağlamak amacıyla yaptığımız çalışmalar aralıksız devam edecektir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.