Öncelik Açık Hava Müzesi Olsun

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 25.01.2020 - 21:42, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1340+ kez okundu.
 

Öncelik Açık Hava Müzesi Olsun

OTSO Başkanı Servet Şahin, Botanik Park arazisinin bir kısmının açık hava müzesi ile bir kısmının ticaret alanı olması gerektiğini belirterek, “Bu alan üzerinde herkesimin ortak düşüncesi olan doğru projenin uygulanması gerekir” dedi.
Altınordu İlçesi'nde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca yaklaşık 15 milyon liralık harcamayla 116 dönüm arazi üzerine kurulan Karadeniz’in tek Botanik Parkı, Sağlık Bakanlığı tarafından kente yapılması planlanan 900 yataklı şehir hastanesi için yeterli büyüklükte arazi bulunamayınca hastaneye tahsisi gözden çıkarıldı. İçinde oturma alanları, yürüyüş parkuru,  kır düğünü alanı, ağaç fidanları, çeşitli bitkiler ve sosyal tesislerin olduğu Botanik Park sökülürken, hastane inşaatı için de  yeni yer belirlendi. Ordu Şehir Hastanesi’nin, Ordu Üniversitesi kampüsü içerisindeki 208 dönüm alana yapılacak olması nedeniyle Botanik Park arazisi boşa çıktı. STK’LAR NE YAPILMASI GEREKTİĞİNİ AÇIKLIYOR Botanik Park arazisine hastane yapılmasının doğru bulmayan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Temsilcileri de, 116 dönüm alan üzerinde uygulanması gereken projeyle ilgili fikirlerini paylaştı. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Botanik Park alanının geriye kalan süre içerisinde açık hava müzesi ve ticaret alanı olarak halkın hizmetine açılması gerektiğini açıkladı. Kişisel düşüncelerin yanı sıra tüm Orduluların bir araya gelerek alan için ortak bir projede karar kılmasından yana da olduğunu kaydeden Şahin, “Bugün Ordu’nun ihtiyaçlarına baktığımızda bu alan için çok önemli ve güzel projeleri hayata geçirebiliriz. Burası eskiden Botanik Park’tı ancak yeni dönemde de Botanik Park olarak hizmet vermek zorunda değil. Önemli olan o bölgeye ve Ordu’ya hareketlilik getiren bir projeyi hayata geçirmektir. Eskipazar Ordu’nun kurulduğu bölgedir. Bu soruya ben şahsi olarak cevap verirsem, alanın bir kısmının açık hava müzesi, bir kısmının da ticaret alanı olarak kullanılmasından yanayım. İlla bu olsun diye de ısrar etmiyorum. Bir başkası daha iyi bir proje ortaya koyarsa onu da destekleriz. Buradaki en önemli husus, yapılacak olan projenin Ordu’nun yararına olması” diye konuştu.
OTSO Başkanı Servet Şahin, Botanik Park arazisinin bir kısmının açık hava müzesi ile bir kısmının ticaret alanı olması gerektiğini belirterek, “Bu alan üzerinde herkesimin ortak düşüncesi olan doğru projenin uygulanması gerekir” dedi.

Altınordu İlçesi'nde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca yaklaşık 15 milyon liralık harcamayla 116 dönüm arazi üzerine kurulan Karadeniz’in tek Botanik Parkı, Sağlık Bakanlığı tarafından kente yapılması planlanan 900 yataklı şehir hastanesi için yeterli büyüklükte arazi bulunamayınca hastaneye tahsisi gözden çıkarıldı. İçinde oturma alanları, yürüyüş parkuru,  kır düğünü alanı, ağaç fidanları, çeşitli bitkiler ve sosyal tesislerin olduğu Botanik Park sökülürken, hastane inşaatı için de  yeni yer belirlendi. Ordu Şehir Hastanesi’nin, Ordu Üniversitesi kampüsü içerisindeki 208 dönüm alana yapılacak olması nedeniyle Botanik Park arazisi boşa çıktı.

STK’LAR NE YAPILMASI GEREKTİĞİNİ AÇIKLIYOR

Botanik Park arazisine hastane yapılmasının doğru bulmayan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Temsilcileri de, 116 dönüm alan üzerinde uygulanması gereken projeyle ilgili fikirlerini paylaştı. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Botanik Park alanının geriye kalan süre içerisinde açık hava müzesi ve ticaret alanı olarak halkın hizmetine açılması gerektiğini açıkladı.

Kişisel düşüncelerin yanı sıra tüm Orduluların bir araya gelerek alan için ortak bir projede karar kılmasından yana da olduğunu kaydeden Şahin, “Bugün Ordu’nun ihtiyaçlarına baktığımızda bu alan için çok önemli ve güzel projeleri hayata geçirebiliriz. Burası eskiden Botanik Park’tı ancak yeni dönemde de Botanik Park olarak hizmet vermek zorunda değil. Önemli olan o bölgeye ve Ordu’ya hareketlilik getiren bir projeyi hayata geçirmektir. Eskipazar Ordu’nun kurulduğu bölgedir. Bu soruya ben şahsi olarak cevap verirsem, alanın bir kısmının açık hava müzesi, bir kısmının da ticaret alanı olarak kullanılmasından yanayım. İlla bu olsun diye de ısrar etmiyorum. Bir başkası daha iyi bir proje ortaya koyarsa onu da destekleriz. Buradaki en önemli husus, yapılacak olan projenin Ordu’nun yararına olması” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.