Ordu- Mesudiye arası 1 saate düşecek

BÖLGE GÜNDEMİ 28.11.2018 - 10:49, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1414+ kez okundu.
 

Ordu- Mesudiye arası 1 saate düşecek

Ordu bugün tarihi günlerinden birini yaşıyor. Ordu ile Mesudiye arasında inşaa edilen tarihi Dereyolunda son tünel tamamlandı ve bugün trafiğe açılıyor.
140 yıllık hayal olan ve Ordu’yu İç Anadolu ve Akdeniz’e bağlayacak olan Dereyolunun önemli bölümlerinden birisi olan Ordu-Mesudiye arasında trafik 114 km’den 86 Km’ye düştü. 2.5 saatte gidilen Mesudiye’ye artık 1 saatte gidilebilecek. Ordu ile Mesudiye arasındaki bölümde 23 tünel yer alıyor. Tünellerden en uzunu olan Topçam Tüneli’nde çalışmalar tamamlandı. 300 metresi açık iki ayrı tünelden oluşan ve 3 km uzunluğuna sahip Topçam Tünel bugün trafiğe açılacak. KURBAN KESTİLER Topçam Tüneli’nin tamamlanması nedeniyle kurban kesildi.Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, yapımı tamamlanan Topçam Tüneli’nde incelemelerde bulundu. Projede yer alan 23 tünelden son tünelin Topçam Tüneli olduğunu belirten Başkan Gül,” Topçam Tüneli 15 Km’lik yolu 3 Km’ye düşürdü. Mesudiye’den Ordu’ya artık 1 saatte gelebileceğiz. Yolda bazı bölümlerde asfaltlama ve sanat eserlerinin yapımı kaldı. Bunlarında tamamlanmasıyla proje bitmiş olacak. ORDU’NUN İKİ YAKASI BULUŞTU Mesudiye ile Ordu arasında yıllarca ulaşım problemi vardı. Dereyolunun yapılmasıyla iki yakamız bir araya geldi. Ulaşımının kolaylaşmasının diğer sektörleri etkileyecektir. Son yıllarda Mesudiye’den 300 kişi Altınordu İlçesi’nde ev ve işyeri satın aldı” dedi.
Ordu bugün tarihi günlerinden birini yaşıyor. Ordu ile Mesudiye arasında inşaa edilen tarihi Dereyolunda son tünel tamamlandı ve bugün trafiğe açılıyor.

140 yıllık hayal olan ve Ordu’yu İç Anadolu ve Akdeniz’e bağlayacak olan Dereyolunun önemli bölümlerinden birisi olan Ordu-Mesudiye arasında trafik 114 km’den 86 Km’ye düştü. 2.5 saatte gidilen Mesudiye’ye artık 1 saatte gidilebilecek.

Ordu ile Mesudiye arasındaki bölümde 23 tünel yer alıyor. Tünellerden en uzunu olan Topçam Tüneli’nde çalışmalar tamamlandı. 300 metresi açık iki ayrı tünelden oluşan ve 3 km uzunluğuna sahip Topçam Tünel bugün trafiğe açılacak.

KURBAN KESTİLER

Topçam Tüneli’nin tamamlanması nedeniyle kurban kesildi.Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, yapımı tamamlanan Topçam Tüneli’nde incelemelerde bulundu.

Projede yer alan 23 tünelden son tünelin Topçam Tüneli olduğunu belirten Başkan Gül,” Topçam Tüneli 15 Km’lik yolu 3 Km’ye düşürdü. Mesudiye’den Ordu’ya artık 1 saatte gelebileceğiz. Yolda bazı bölümlerde asfaltlama ve sanat eserlerinin yapımı kaldı. Bunlarında tamamlanmasıyla proje bitmiş olacak.

ORDU’NUN İKİ YAKASI BULUŞTU

Mesudiye ile Ordu arasında yıllarca ulaşım problemi vardı. Dereyolunun yapılmasıyla iki yakamız bir araya geldi. Ulaşımının kolaylaşmasının diğer sektörleri etkileyecektir. Son yıllarda Mesudiye’den 300 kişi Altınordu İlçesi’nde ev ve işyeri satın aldı” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.