Ordu 112 Acil Çağrı Merkezi, Yakında Çağrıları Kabul Etmeye Başlayacak

BÖLGE GÜNDEMİ 08.05.2020 - 07:28, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1756+ kez okundu.
 

Ordu 112 Acil Çağrı Merkezi, Yakında Çağrıları Kabul Etmeye Başlayacak

İçişleri Bakanlığının 112 Acil Çağrı Merkezi Yönetmeliği çerçevesinde tüm acil yardım numaralarının “112” çatısı altında birleştirilmesinin ardından tek numara uygulaması, çok yakında Ordu’da da hayata geçirilecek.
Acil yardım numaralarının muhtelif ve çok sayıda olması nedeniyle uygulamada yaşanan zorlukların önüne geçmesini amaçlayan Ordu 112 Acil Çağrı Merkezi’nde, kurulum, yazılım ve altyapı çalışmalarında son aşamaya gelindi.  155-Polis İmdat, 156-Jandarma İmdat, 158- Sahil Güvenlik, 110-İtfaiye, 112-Ambulans, 177-Orman Yangın, 122-AFAD acil yardım numaralarını tek bir çağrı numarası altında birleştirecek olan Yeni Nesil 112 Çağrı Merkezi, Altınordu ilçemizin Karapınar mahallesinde yapımı tamamlanan yeni hizmet binasında çağrı kabulüne başlayacak.  112 Acil Çağrı Merkezi’nin kuruluş amacıyla ilgili bilgi veren Vali Seddar Yavuz, ”Ülkemizde farklı acil yardım çağrıları için kullanılan 7 kuruma ait acil çağrı numaralarının tek numara (112) altında toplanması amacıyla İçişleri Bakanlığımızca bir proje geliştirildi. Bu proje ile, acil çağrı gerektirecek durumlarda kişilerin birden çok numara yerine tek bir numarayı (112) bilmeleri ve kullanmaları, acil çağrı alındıktan sonra ihtiyaç duyulacak tüm ekiplerin en kısa sürede olay yerine ulaşmaları, kurumların, gereksiz ve asılsız çağrılar nedeniyle artan iş yükünün azaltılması ve daha etkin çalışması sağlanacak” dedi. Kurulum, yazılım ve altyapı çalışmaları son aşamaya gelen Ordu 112 Acil Çağrı Merkezi’nin son durumu hakkında bilgi veren Vali Seddar Yavuz, “Altınordu ilçemizin Karapınar mahallesinde 4.625 m2’lik alan üzerine yapılan Ordu 112 Acil Çağrı Merkezi binası, 2017 yılında ihale edildi ve 2019 yılı içerisinde yapımı tamamlandı. Bodrum, zemin ve 2 normal kat olmak üzere toplam 4 kattan oluşan 112Acil Çağrı Merkezinin yazılım-donanım ihalesi Bakanlığımızca gerçekleştirildi. İhaleyi alan firma, kurulum ve teknik altyapı çalışmalarını 99 oranında tamamladı. Önümüzdeki günlerde yazılım ve test çalışmaları yapılacak olan 112 Acil Çağrı Merkezi, çok yakın bir zamanda tam anlamıyla faaliyete geçmiş olacak” diye konuştu.  112 Acil Çağrı Merkezi’ne İçişleri Bakanlığınca gerekli personel ataması yapıldığını ifade eden Vali Yavuz, “112 Acil Çağrı Merkezimizde görev yapacak teknik ve çağrı karşılayıcı personellerin ataması, İçişleri Bakanlığımızca gerçekleştirildi. Personellere gerekli oryantasyon eğitimleri verildi. Tüm personellerimiz göreve hazır hale getirildi. Zira, Acil Çağrı Merkezlerinde sunulan hizmetin en önemli unsuru nitelikli çağrı karşılayıcılarıdır. Böyle kritik bir görevi üstlenen kişiler, standart eğitim programlarından geçirilmiş, sistemdeki araç, gereç, cihaz ve donanımı etkin olarak kullanabilecek konumda olmaları gerekmektedir. Biz de bunları sağladık” şeklinde konuştu.
İçişleri Bakanlığının 112 Acil Çağrı Merkezi Yönetmeliği çerçevesinde tüm acil yardım numaralarının “112” çatısı altında birleştirilmesinin ardından tek numara uygulaması, çok yakında Ordu’da da hayata geçirilecek.


Acil yardım numaralarının muhtelif ve çok sayıda olması nedeniyle uygulamada yaşanan zorlukların önüne geçmesini amaçlayan Ordu 112 Acil Çağrı Merkezi’nde, kurulum, yazılım ve altyapı çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

155-Polis İmdat, 156-Jandarma İmdat, 158- Sahil Güvenlik, 110-İtfaiye, 112-Ambulans, 177-Orman Yangın, 122-AFAD acil yardım numaralarını tek bir çağrı numarası altında birleştirecek olan Yeni Nesil 112 Çağrı Merkezi, Altınordu ilçemizin Karapınar mahallesinde yapımı tamamlanan yeni hizmet binasında çağrı kabulüne başlayacak. 
112 Acil Çağrı Merkezi’nin kuruluş amacıyla ilgili bilgi veren Vali Seddar Yavuz, ”Ülkemizde farklı acil yardım çağrıları için kullanılan 7 kuruma ait acil çağrı numaralarının tek numara (112) altında toplanması amacıyla İçişleri Bakanlığımızca bir proje geliştirildi. Bu proje ile, acil çağrı gerektirecek durumlarda kişilerin birden çok numara yerine tek bir numarayı (112) bilmeleri ve kullanmaları, acil çağrı alındıktan sonra ihtiyaç duyulacak tüm ekiplerin en kısa sürede olay yerine ulaşmaları, kurumların, gereksiz ve asılsız çağrılar nedeniyle artan iş yükünün azaltılması ve daha etkin çalışması sağlanacak” dedi.

Kurulum, yazılım ve altyapı çalışmaları son aşamaya gelen Ordu 112 Acil Çağrı Merkezi’nin son durumu hakkında bilgi veren Vali Seddar Yavuz, “Altınordu ilçemizin Karapınar mahallesinde 4.625 m2’lik alan üzerine yapılan Ordu 112 Acil Çağrı Merkezi binası, 2017 yılında ihale edildi ve 2019 yılı içerisinde yapımı tamamlandı. Bodrum, zemin ve 2 normal kat olmak üzere toplam 4 kattan oluşan 112Acil Çağrı Merkezinin yazılım-donanım ihalesi Bakanlığımızca gerçekleştirildi. İhaleyi alan firma, kurulum ve teknik altyapı çalışmalarını 99 oranında tamamladı. Önümüzdeki günlerde yazılım ve test çalışmaları yapılacak olan 112 Acil Çağrı Merkezi, çok yakın bir zamanda tam anlamıyla faaliyete geçmiş olacak” diye konuştu. 

112 Acil Çağrı Merkezi’ne İçişleri Bakanlığınca gerekli personel ataması yapıldığını ifade eden Vali Yavuz, “112 Acil Çağrı Merkezimizde görev yapacak teknik ve çağrı karşılayıcı personellerin ataması, İçişleri Bakanlığımızca gerçekleştirildi. Personellere gerekli oryantasyon eğitimleri verildi. Tüm personellerimiz göreve hazır hale getirildi. Zira, Acil Çağrı Merkezlerinde sunulan hizmetin en önemli unsuru nitelikli çağrı karşılayıcılarıdır. Böyle kritik bir görevi üstlenen kişiler, standart eğitim programlarından geçirilmiş, sistemdeki araç, gereç, cihaz ve donanımı etkin olarak kullanabilecek konumda olmaları gerekmektedir. Biz de bunları sağladık” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.